amtyst Skrevet 8. oktober 2005 Skrevet 8. oktober 2005 Jeg vil gjerne lage hjemmelaget brød uten å måtte ty til disse ferdigmelblandingene. Pleier å bruke en ferdigblandingspose (ikke fiber/grovbakst) og tilsette 2,5ganger mer væske og fylle opp med diverse annet (havremel,havregryn, siktet rug, sammalt hvete fin, linfrø, hvetemel). Da blir brødet ganske saftig og luftig (litt avhengig av mengden hvetemel - bruker ikke oppskrift, så det varierer fra gang til gang). Hvor mye hvetemel må det være i prosent for at det ikke skal bli et veldig tungt og grovt brød (men likevel grovt nok...)? Det er ikke så lett å få barna til å spise tørt hjemmelaget grovbrød.... På forhånd, tusen takk for tips! - amtyst 0 Siter
Gemini Skrevet 8. oktober 2005 Skrevet 8. oktober 2005 Om du tilsetter Kesam (naturell, 8%-varianten), så blir brødet saftig. Du finner mer info om bruk av Kesam i bakst på Tine sine sider, enten under produkter eller under oppskrifter. (Du kan kutte ned på evt. fett når du bruker Kesam). 0 Siter
Sofline Skrevet 22. oktober 2005 Skrevet 22. oktober 2005 Jeg bruker lettrømme i brød, og da blir det alltid luftig. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.