Gå til innhold

Svar fra MR av kne


pwolff

Anbefalte innlegg

Hei,Var inne til MR av kne i forbindelse med håndballskade. Fikk følgende resultat:

-Intakt korsbånd/ kollateralligamenter/ menisk- Bone bruse dorsalt lateralt i lateralte femurcondyl inn mot tibiofibularleddet

-Lite benmargsødem medialt i fibulahodet lite ødem dorsalt lateralt i mediale tibiacondyl-Litt væske i bløtdelene ved fremre del av tractus ilio tibialis mot tibiafestet.

-Bakers cyste medialt i knehasen

-Lengre lateralt, i bakre del av gastrocnemicus, sannsynligvis i laterale gastrocneiushodet er det en avrundet oppfylning med diameter 30x16 mm i sagittalplan. Signalet avviker ikke mye fra leddvæsken. Muliggens en ganglioncyste. Denne sannsynlig intramuskulære lesjonen er ikke helt fullstendig utredet ved standard us. av kneleddet med tanke på intraarticulære strukturer og bør for ordens skyld ferdigutredes

-Fibrose i prepatellare fettvevet.

Har snakket med en hudlege og fysio om det, men vil også ha kommentar fra en spesiallist (noe heller ikke fastlegen min er( og sender det derfor også til dere.De gledelige nyhetene var at det ikke var noe bånd/menisk. Har forstått at jeg har fått kraftig forstuvelse av bein og bløtdeler, særlig på utsida av kneet, kneledd og den kraftige muskelen som vrir seg rundt utsida og festes på baksida, under kneleddet. Er det noe mer resultatene sier? (En cyste som må sjekkes bedre?) Hvordan er det med trening igjen? Er det kun smerte som bestemmer aktivitetsnivå?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Fortsetter under...

Thor-Øistein Endsjø, barne- og idrettslege

-pwolff

Ja, dette må ha vært litt av skade med kraftig trykk og sammenpressing av benvev og de fleste bånd og muskler rundt leddet. nesten rart at korsbånd og side bånd kom helskinnet fra det. Din tolkning av skadene er korrekte, men hva videre ??

Når smertene gir seg, er det viktig å komme igang igjen. All ikke belastende trening er bra. Dvs. sykkel med lette tråkk, svømming, for ikke snakke om trening av andre deler av kroppen.

Etter hvert er kanskje det viktigste å få styrket alle strukturer rundt leddet. Det vil kunne minske sjangsene for senere skader av kneet. For å gjøre dette riktig bør du komme igang etter veiledning hos en erfaren fysioterapeut.

Så til cyste/såkaldt ganglion som er anbefalt videre utredning. Det bør gjøres ved en ny MR evt. ultralyd undersøkelse etter noen uker.

Lykke til, beklager et noe sent svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...