Gå til innhold

Enda mer om kumelk...


Sassy

Anbefalte innlegg

Blir forvirret mht anbefalinger om kumelk og -produkter til de små under 12 mnd.

1. Hører stadig at de kan begynne med brødskive når de er 8-9 mnd gamle, og at brunost er flott pålegg. Brunost er jo kumelk? Og smør og margarin inneholder vel også det?

2. I heftet "Mat for spedbarn" fra Statens råd for ernæring og fysisk aktivitet står det at barn som ammes kan få små mengder kumelk fra 6 mnd (f.eks. i grøt). Det inntrykk jeg har fått av svar fra fagpersonene i forumet er at det ikke skal gis noe kumelk i det første året..?

3. Jeg skjønner vel i grunn at det er best om lillegutt får morsmelk istedetfor kumelk frem til han blir ett år. Bruker dere da morsmelk når dere koker grøt? Da går det vel med kanskje 2 dl utpumpet morsmelk i døgnet? Eller koker dere grøt på vann, og gir morsmelk som drikke?

4. Hvor mye morsmelk trenger et barn som er 9-12 mnd for å få nok kalsium? Regner med et ellers vanlig kosthold med 3 måltider med fast føde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Elisabeth Tufte, helsesøster

Kjære Sassy.Når det gjelder ernæring så er faget stadig under diskusjon, forskning og utvikling. Noe variasjon, om ikke mye, vil det nok bli på svarene.

1. Ved ost så dreier dette seg om meget små mengder.

2. Dette hefte er runder bearbeidelse og da dreier det seg antagelig mer mot et år,men dtte gjelder spesielt drikke melk.

3. Morsmelkserstatning kan også brukes i grøt om man ikke orker å pumpe.

4. Det er ikke lett å vite hvor mye morsmelk et barn tar til seg ved ammemåltider, men ved amming x3 og vanlig kosthold så skulle det bli nok. Gir du grøt er det enten tilsatt melkepulver eller du tilsetter melk/ morsmelkerstatning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...