Gjest Shira12 Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Guttungen vil ikke spise noe særlig for tiden, så jeg må lokke med noe godt idag. Når jeg var liten var pannakaker en stor suksess! Men jeg har aldri laget det før.... Noen som vil dele sin gode lettvindte oppskrift med meg? Og hva har dere til? Synes og huske at vi hadde bacon stekt sammen med litt pølse, men er ikke helt sikker. Så Dol-mammaer, hjelp en uerfaren pannekakesteker ) 0 Siter
Gjest mallet Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Middagspannekaker: Ha tre egg i en bolle. Visp sammen med litt mel. Ha i mel og melk vekselvis til du har nok røre - den skal være litt tykk til middagspannekaker, men ikke fullt så tykk som til vafler. Skjær bacon i biter og stek. Ha i en skål, sammen med baconfettet. Stek pannekaker, og server med bacon, sukker og syltetøy (ikke nødvendigvis alle tre på samme pannekake, men bacon og sukker er godt sammen Noen har salt og/eller sukker i røren. Jeg synes det blir nok saltsmak fra baconet, og sukker har jeg bare i dessertpannekaker. 0 Siter
Gjest blomsterløk Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Her er link til en oppskrift i allefall. Jeg bruker aldri oppskrift selv, bare bruker slumper av det jeg skal ha oppi. Vi har ofte suppe ved siden av pannekakene. http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel12.asp 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 3 egg, en liter lettmelk, 1/2 ts salt, 1 ss sukker og mel til en passelig litt tykk røre. La den stå 15-30 min og svelle. Stek på ganske sterk varme, men ikke fullt. Ha i smør i panna mellom hver pannekake og la panna bli skikkelig varm før du begynner å steke. Du kan ha bacon eller flesk til, salamiskiver eller sukker, syltetøy eller honning. 0 Siter
mAd Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Jeg har alltid hatt pølse til pannekaker (kjøttpølse skjært i terninger. Nå for tida går det i soyapølser da;), men det virker som dette er en ting som stammer fra hjemstedet mitt, for jeg har ALDRI møtt noen utenfor der som bruker dette, og jeg får en del rare blikk. MEN! Jeg har heller aldri servert dette til noen som IKKE var sjokkert over hvor godt det var etterpå Mm.. tror jeg skal lage pannekaker i kveld. 0 Siter
Gjest to typer Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Jeg har alltid hatt pølse til pannekaker (kjøttpølse skjært i terninger. Nå for tida går det i soyapølser da;), men det virker som dette er en ting som stammer fra hjemstedet mitt, for jeg har ALDRI møtt noen utenfor der som bruker dette, og jeg får en del rare blikk. MEN! Jeg har heller aldri servert dette til noen som IKKE var sjokkert over hvor godt det var etterpå Mm.. tror jeg skal lage pannekaker i kveld. Vi har enten vanlige pannekaker som vi kan ha syltetøy på, eller middagspannekaker som vi kan ha bacon og potet til. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Et tips er å ha smeltet margarin i røra så slipper du å ha smør i panna mellom hver pannekake. 0 Siter
tuss&troll Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Det enkleste er å kjøpe de ferdige "melpakkene" fra Regal, kjøper den kilospakken som heter Pannekaker. Bare å blande melblandingen og vann, og vips så har du pannekakerøre. Har alltid denne pakken i skapet, for her er pannekaker yndlingsretten. Ikke alltid jeg har noe inntil, men ofte har vi først tomatsuppe og så pannekaker m/hjemmerørt blåbær og stekt bacon. Vet at mange barn heller vil ha jordebær eller bringebær på. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Det enkleste er å kjøpe de ferdige "melpakkene" fra Regal, kjøper den kilospakken som heter Pannekaker. Bare å blande melblandingen og vann, og vips så har du pannekakerøre. Har alltid denne pakken i skapet, for her er pannekaker yndlingsretten. Ikke alltid jeg har noe inntil, men ofte har vi først tomatsuppe og så pannekaker m/hjemmerørt blåbær og stekt bacon. Vet at mange barn heller vil ha jordebær eller bringebær på. Blir det ikke dyrere å kjøpe ferdig melpakke da? 0 Siter
tuss&troll Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Blir det ikke dyrere å kjøpe ferdig melpakke da? Det gjør det nok, men 1 kilo`s pakke koster 19 kroner tror jeg, og akkurat det anser ikke jeg som dyrt da. 0 Siter
kakki1365380609 Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Jeg har alltid hatt pølse til pannekaker (kjøttpølse skjært i terninger. Nå for tida går det i soyapølser da;), men det virker som dette er en ting som stammer fra hjemstedet mitt, for jeg har ALDRI møtt noen utenfor der som bruker dette, og jeg får en del rare blikk. MEN! Jeg har heller aldri servert dette til noen som IKKE var sjokkert over hvor godt det var etterpå Mm.. tror jeg skal lage pannekaker i kveld. Vi pleier å ha fleskebiter i og servere med smør, sukker og ertesuppe til ) Fått en del merkelig blikk for det ja, blandt annet fra min mann første gangen han fikk det servert. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Nå blir det nok pannekaker i dag. Kan kjøpe en ferdigpakke just in case om røra ikke skulle slå an ;-) Går for stekt bacon jeg, og syltetøy om guttungen vil ha det. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Blåbærsylte og bacon er et must!! 0 Siter
Gjest midia Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Det gjør det nok, men 1 kilo`s pakke koster 19 kroner tror jeg, og akkurat det anser ikke jeg som dyrt da. Må du ha egg og melk i tillegg? 0 Siter
tuss&troll Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Må du ha egg og melk i tillegg? Nei, du trenger ikke noe annet enn vann. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Nei, du trenger ikke noe annet enn vann. Da blir ikke prisen noe å si på nei! egg og melk blir jo fort 19 kroner alene. 0 Siter
matildes mor Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Vi pleier å ha fleskebiter i og servere med smør, sukker og ertesuppe til ) Fått en del merkelig blikk for det ja, blandt annet fra min mann første gangen han fikk det servert. Vi pleier også ha pannekaker med stekt bacon og ertesuppe til.NAM:-)Kommer sikkert ann på hvor du kommer fra. Men styrer unna sukkeret,da jeg synes det skal være forskjell på middagspannekaker og kaffipannekaker. 0 Siter
mAd Skrevet 8. november 2005 Skrevet 8. november 2005 Vi pleier å ha fleskebiter i og servere med smør, sukker og ertesuppe til ) Fått en del merkelig blikk for det ja, blandt annet fra min mann første gangen han fikk det servert. Hehe ok, det hørtes faktisk litt rart ut, men nå har jeg aldri likt verken flesk eller ertesuppe, så jeg tør garantere at jeg ikke vil like det Sambo derimot, spiser det meste 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.