serendipity Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Selvsagt har det ikke noe med Cola å gjøre, hehehe. Hvis du ser en gang til, ser du at det staves med k - altså kola = karamell på svensk. Da høres det vel litt mer logisk ut? Det er det svenske navnet. ;o) Ok ok, jeg gir meg mht. Colaèn. Men forstsatt er det brune pinner for meg ;-) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Pepperkaker, kolakaker, sjakkruter, delfiakake, pepitakranser (?), krumkaker, smultringer og ristopper hadde jeg tenkt å lage i år. Har spurt deg om kolakakene tidligere, som jeg ikke fikk helt til i fjor. De ble knusktørre. Husker jeg stekte dem kortere enn det som står i oppskriften, men ovnen min er veldig varm og effektiv. Bør man ha lavere temperatur ved varmluftsovn? Og hvor store ca. er kakene (lengde og bredde), det betyr jo også noe for steketiden. Takknemlig for svar. Hilsen husmor- 0 Siter
Sofies mamma Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 kromkaker, pepperkaker og karameller 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Jøss. Er dere _så_ glad i småkaker? *Hehe* Tidligere har jeg slett ikke bakt så mye, men min nye kjæreste er gal etter julekaker og siden jeg elsker å bake så... ) Når det gjelder kolakakene steker jeg dem på vanlig varme, ikke varmluft. Mine deigstriper er ca. 10 cm brede før steking, de eser jo ut til nærmest dobbel bredde. 0 Siter
Lisabeth Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Har spurt deg om kolakakene tidligere, som jeg ikke fikk helt til i fjor. De ble knusktørre. Husker jeg stekte dem kortere enn det som står i oppskriften, men ovnen min er veldig varm og effektiv. Bør man ha lavere temperatur ved varmluftsovn? Og hvor store ca. er kakene (lengde og bredde), det betyr jo også noe for steketiden. Takknemlig for svar. Hilsen husmor- Når du bruker varmluft, skal du ha lavere temp. Jeg bruker å redusere ca 25 grader på vår ovn. Småkaker steker så fort, så da bruker jeg ikke varmluft. Jeg har sluttet å bruke varmluft på bollebakst også, da jeg synes bollene blir skrukkete og triste etter å ha stått i vinden 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 *Hehe* Tidligere har jeg slett ikke bakt så mye, men min nye kjæreste er gal etter julekaker og siden jeg elsker å bake så... ) Når det gjelder kolakakene steker jeg dem på vanlig varme, ikke varmluft. Mine deigstriper er ca. 10 cm brede før steking, de eser jo ut til nærmest dobbel bredde. Deigstripene er 10 cm. brede - og hvor lange? (har litt problemer med å se dem for meg her, og trenger teskje). 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Når du bruker varmluft, skal du ha lavere temp. Jeg bruker å redusere ca 25 grader på vår ovn. Småkaker steker så fort, så da bruker jeg ikke varmluft. Jeg har sluttet å bruke varmluft på bollebakst også, da jeg synes bollene blir skrukkete og triste etter å ha stått i vinden Ok! Takk! Jeg baker sjelden, og har heller ikke hatt varmluft veldig lenge, så slikt vet jeg lite om. 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Deigstripene er 10 cm. brede - og hvor lange? (har litt problemer med å se dem for meg her, og trenger teskje). Nesten fra langside til langside på stekebrettet, altså den korte veien. ) 0 Siter
Gjest Masahiro Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Jeg baker: Pepperkaker med eldstemann, serinakaker, en stor nøttekake, krumkaker, div. julegodter... Sandnøtter iblandt og kan hende en porsjon med kokoskaker? Og for ikke å glemme - en stoooor porsjon med skoldede, ristede og saltede mandler!!! Nam!!! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Nesten fra langside til langside på stekebrettet, altså den korte veien. ) Ah, jeg laget dem som tynne strimler, dvs. bare et par cm. brede. Det kan delvis forklare at de ble så tørre. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Kommer til å bake pepperkaker, og lage risboller. Har jeg ork og tid lager jeg kanskje marsipan. (Dessverre bare jeg som liker verdens beste hjemmelagede marsipan - men det er så innmari "JUL" for meg.) Ellers kommer jeg nok ikke til å bake noe særlig. Ingen av oss er spesielt glade i julekaker. Kanskje vi kjøper inn noe? 0 Siter
Gjest togli Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Kommer til å bake pepperkaker, og lage risboller. Har jeg ork og tid lager jeg kanskje marsipan. (Dessverre bare jeg som liker verdens beste hjemmelagede marsipan - men det er så innmari "JUL" for meg.) Ellers kommer jeg nok ikke til å bake noe særlig. Ingen av oss er spesielt glade i julekaker. Kanskje vi kjøper inn noe? Hjemmelaget marsipan er det mannen i huset som lager sammen med ungene. Det er kjempegodt :-) 0 Siter
Gjest midia Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Kommer til å bake pepperkaker, og lage risboller. Har jeg ork og tid lager jeg kanskje marsipan. (Dessverre bare jeg som liker verdens beste hjemmelagede marsipan - men det er så innmari "JUL" for meg.) Ellers kommer jeg nok ikke til å bake noe særlig. Ingen av oss er spesielt glade i julekaker. Kanskje vi kjøper inn noe? Enig! Her er det også bare meg som spiser marsipan laget etter beste oppskrift. Det er forferdelig pes å lage, men det blir liksom noe som mangler hvis det ikke blir laget. Får vel skolde,kverne,blande,røre osv i år også. Har jo kjøpt meg så fine farger som kan brukes i marsipan som jeg bare er nødt til å teste. Lykke til med marsipanlaging!! 0 Siter
Gjest blomsterløk Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Her baker vi: Krumkaker Pepperkaker (ferdig deig fra bakeren) Kokosmakroner Serinakaker Delfiakake Pleskner Konfektkake (sukseterte) 0 Siter
jubalong70 Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Enig! Her er det også bare meg som spiser marsipan laget etter beste oppskrift. Det er forferdelig pes å lage, men det blir liksom noe som mangler hvis det ikke blir laget. Får vel skolde,kverne,blande,røre osv i år også. Har jo kjøpt meg så fine farger som kan brukes i marsipan som jeg bare er nødt til å teste. Lykke til med marsipanlaging!! Takk, takk. Som sagt vet jeg ikke om det blir laget noe. Har forsåvidt hendene fulle med lillebror på 6 uker... Utrolig så sultne slike små er... 0 Siter
Gjest kalendria Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Pepperkaker (og -hus), krumkaker, smultringer, ris-sjokoladeboller, mørlefse og kransekake + marsipangodteri (av ferdigkjøpt marsipan). Vanligvis kjøper vi kokosboller på Ikea til jul i tillegg - de er verdens beste! Også rundstykker, brød og croissanter, da. 0 Siter
Gjest prinsesse og prinse mamma Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 pepperkaker, peppernøtter, kakemenn, serinakaker, krumkaker.. 0 Siter
mensana Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Jeg mister helt pusten av denne tråden.... *bakeprestasjonsangst* 0 Siter
jonia Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Kjøper inn pepperkakedeig på IKEA. Så har vi en bakedag. Det får være nok. 0 Siter
kaffepiken Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 I fjor bakte vi pepperkaker og lagde pepperkakehus. Brukte ferdigkjøpt deig og en sånn pepperkakehus-pakke. Og så lagde vi karameller. Jeg tror nok det blir omtrent det samme i år. Vi er ikke så glade i kaker. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.