kaffepiken Skrevet 22. november 2005 Del Skrevet 22. november 2005 Kakemenn: 500 g sukker 150 g smolt (matfett) 3 1/2 dl melk Smelt alt dette i en panne, og la det avkjøles. 1 kg hvetemel 1 ts hjortetak Bland alt sammen. Trykk ut ca 1/2 cm tykke kakemenn, stek på nederste rille i ca 10 min på 180grader. Denne er enkel, og kjempegod! Jeg er ikke noen flink baker, men denne oppskriften har funket hver gang. *noterer ned* Disse skal jeg vurdere å prøve meg på i år, jeg også. Etter å ha lest tråden skjønner jeg at vi baker alt for lite til jul ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1494428 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest eljo Skrevet 22. november 2005 Del Skrevet 22. november 2005 Krumkaker, pepperkaker og oldemors mandelstenger. Kanskje vi lager litt marsipanfigurer også, men det spørs om vi orker :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1494530 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest eljo Skrevet 22. november 2005 Del Skrevet 22. november 2005 Kommer til å bake pepperkaker, og lage risboller. Har jeg ork og tid lager jeg kanskje marsipan. (Dessverre bare jeg som liker verdens beste hjemmelagede marsipan - men det er så innmari "JUL" for meg.) Ellers kommer jeg nok ikke til å bake noe særlig. Ingen av oss er spesielt glade i julekaker. Kanskje vi kjøper inn noe? mmm Med en liiiiten dæsj konjakk i ?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1494531 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 22. november 2005 Del Skrevet 22. november 2005 Ah, jeg laget dem som tynne strimler, dvs. bare et par cm. brede. Det kan delvis forklare at de ble så tørre. Du skal skjære dem i 2 cm brede strimler etter steking, mens de fremdeles er varme. Men de stekes altså som en flat kake på ca. 10x25 cm. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1494560 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 22. november 2005 Del Skrevet 22. november 2005 Pepperkaker og lussekatter. Punktum. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1494585 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Luise Skrevet 22. november 2005 Del Skrevet 22. november 2005 Pepperkaker og sjokoladekarameller, småbarnspappaen baker brød, til vanlig også. Holder i massevis for oss, vi foretrekker heller nøtter og frukt enn masse kaker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1494625 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smekka Skrevet 22. november 2005 Del Skrevet 22. november 2005 Du skal skjære dem i 2 cm brede strimler etter steking, mens de fremdeles er varme. Men de stekes altså som en flat kake på ca. 10x25 cm. Skal de stekes som flat kake?! Ikke delt opp i lange striper og så kutte i mindre etter steking? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1494690 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 22. november 2005 Del Skrevet 22. november 2005 Skal de stekes som flat kake?! Ikke delt opp i lange striper og så kutte i mindre etter steking? Jeg deler deigen i 4 og klapper dem til 4 like store flate kaker på ca. 10x25 cm. Disse skjæres så i ca. 2,5 cm brede strimler etter steking, mens de fremdeles er varme. Her er et bilde så kanskje du skjønner hva jeg prøver å si, dette bildet er tatt etter at kakene er skåret i strimler etter stekingen: http://www.connie.no/Brunepinner.JPG ) Namm!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1494767 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 22. november 2005 Del Skrevet 22. november 2005 Ingenting, regner med å bli bedt bort de fleste dagene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1494797 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 23. november 2005 Del Skrevet 23. november 2005 mmm Med en liiiiten dæsj konjakk i ?? Nei takk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1495209 Del på andre sider Flere delingsvalg…
smekka Skrevet 23. november 2005 Del Skrevet 23. november 2005 Jeg deler deigen i 4 og klapper dem til 4 like store flate kaker på ca. 10x25 cm. Disse skjæres så i ca. 2,5 cm brede strimler etter steking, mens de fremdeles er varme. Her er et bilde så kanskje du skjønner hva jeg prøver å si, dette bildet er tatt etter at kakene er skåret i strimler etter stekingen: http://www.connie.no/Brunepinner.JPG ) Namm!!! Er dette det samme som kolakakor?? Mine ble nesten helt hvite!! Ohvertfall mye lysere enn dine.. og jeg kunne ikke ha stekt dem lenger,d a hadde de blitt steinharde. Hmm... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1495219 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 23. november 2005 Del Skrevet 23. november 2005 Du skal skjære dem i 2 cm brede strimler etter steking, mens de fremdeles er varme. Men de stekes altså som en flat kake på ca. 10x25 cm. Takk, NÅ begynner teskjeen å bli liten nok :-). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1495234 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 23. november 2005 Del Skrevet 23. november 2005 Er dette det samme som kolakakor?? Mine ble nesten helt hvite!! Ohvertfall mye lysere enn dine.. og jeg kunne ikke ha stekt dem lenger,d a hadde de blitt steinharde. Hmm... Vet ikke om det er samme oppskrift, men det kalles kolakaker i alle fall. Men det kan jo hende at de svenske kolakakorna er annerledes. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1495286 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Motiva Skrevet 23. november 2005 Del Skrevet 23. november 2005 Kommer til å bake pepperkaker, og lage risboller. Har jeg ork og tid lager jeg kanskje marsipan. (Dessverre bare jeg som liker verdens beste hjemmelagede marsipan - men det er så innmari "JUL" for meg.) Ellers kommer jeg nok ikke til å bake noe særlig. Ingen av oss er spesielt glade i julekaker. Kanskje vi kjøper inn noe? Fortell hvordan man lager verdens beste marsipan, da! Vi pleide alltid å lage det da jeg var liten, men ingen av barna mine liker marsipan (Uforståelig!!!), så jeg har ikke gjort det selv. Fikk veldig lyst til å prøve. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1495329 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MsSophie Skrevet 23. november 2005 Del Skrevet 23. november 2005 Etter å ha lest denne tråden så bør ikke en småbarnsmor på Dol komme å klage over dårlig tid og tidsklemme. Her bakes det mer enn hos Baker Bruun jo:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1495330 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 23. november 2005 Del Skrevet 23. november 2005 Fortell hvordan man lager verdens beste marsipan, da! Vi pleide alltid å lage det da jeg var liten, men ingen av barna mine liker marsipan (Uforståelig!!!), så jeg har ikke gjort det selv. Fikk veldig lyst til å prøve. 500 g mandler 500 g melis eggehvite til passende konsistens. Mandlene skåldes og males 2 ganger i mandelkvern. Mal med melis på gang nr. 3. ØNsker du grovere marsipan, kan du male bare 2 ganger til sammen. Ha i litt og litt eggehvite til du får en passende marsipankonsistens. Så kan du begynne å forme. Bruk gjerne konditorfarge. Bruk melis som "mel" når du former marsipanen. Smelt gjerne litt sjokolade og pynt med. Nøtter er også godt på. *Sikle...* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1495532 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Motiva Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 500 g mandler 500 g melis eggehvite til passende konsistens. Mandlene skåldes og males 2 ganger i mandelkvern. Mal med melis på gang nr. 3. ØNsker du grovere marsipan, kan du male bare 2 ganger til sammen. Ha i litt og litt eggehvite til du får en passende marsipankonsistens. Så kan du begynne å forme. Bruk gjerne konditorfarge. Bruk melis som "mel" når du former marsipanen. Smelt gjerne litt sjokolade og pynt med. Nøtter er også godt på. *Sikle...* Tusen takk! Gleder meg til å prøve. Men siden jeg ikke eier selvdisiplin, så må jeg vente til litt nærmere jul. Ellers er jeg redd det ikke blir mye julemarsipan:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1496704 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Tusen takk! Gleder meg til å prøve. Men siden jeg ikke eier selvdisiplin, så må jeg vente til litt nærmere jul. Ellers er jeg redd det ikke blir mye julemarsipan:-) Ja, det er faren ja!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1496879 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest efoll Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Ingenting! eller jo, jeg og ungene pleier å stikke ut pepperkaker av butikk-kjøpt pepperkakedeig. Det er veldig koselig! Men vi er ikke kakemennesker, og jeg har ikke tid. Vil heller prioritere andre ting enn kakabaking når jeg har fri. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1496989 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hare1365380455 Skrevet 5. desember 2005 Del Skrevet 5. desember 2005 Der fant jeg innlegget ditt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207228-hva-baker-sm%C3%A5barnsm%C3%B8dre/page/4/#findComment-1513131 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.