Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Kakemenn:

500 g sukker

150 g smolt (matfett)

3 1/2 dl melk

Smelt alt dette i en panne, og la det avkjøles.

1 kg hvetemel

1 ts hjortetak

Bland alt sammen.

Trykk ut ca 1/2 cm tykke kakemenn, stek på nederste rille i ca 10 min på 180grader.

Denne er enkel, og kjempegod!

Jeg er ikke noen flink baker, men denne oppskriften har funket hver gang.

*noterer ned*

Disse skal jeg vurdere å prøve meg på i år, jeg også. Etter å ha lest tråden skjønner jeg at vi baker alt for lite til jul ;o)

Fortsetter under...

  • Svar 84
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Lillemus

    6

  • jubalong70

    6

  • Mrs. Wallace

    5

  • Velouria

    4

Kommer til å bake pepperkaker, og lage risboller. Har jeg ork og tid lager jeg kanskje marsipan. (Dessverre bare jeg som liker verdens beste hjemmelagede marsipan - men det er så innmari "JUL" for meg.)

Ellers kommer jeg nok ikke til å bake noe særlig. Ingen av oss er spesielt glade i julekaker. Kanskje vi kjøper inn noe?

mmm Med en liiiiten dæsj konjakk i ??

Ah, jeg laget dem som tynne strimler, dvs. bare et par cm. brede. Det kan delvis forklare at de ble så tørre.

Du skal skjære dem i 2 cm brede strimler etter steking, mens de fremdeles er varme. Men de stekes altså som en flat kake på ca. 10x25 cm.

Annonse

Skal de stekes som flat kake?! Ikke delt opp i lange striper og så kutte i mindre etter steking?

Jeg deler deigen i 4 og klapper dem til 4 like store flate kaker på ca. 10x25 cm. Disse skjæres så i ca. 2,5 cm brede strimler etter steking, mens de fremdeles er varme.

Her er et bilde så kanskje du skjønner hva jeg prøver å si, dette bildet er tatt etter at kakene er skåret i strimler etter stekingen:

http://www.connie.no/Brunepinner.JPG

:o) Namm!!!

Jeg deler deigen i 4 og klapper dem til 4 like store flate kaker på ca. 10x25 cm. Disse skjæres så i ca. 2,5 cm brede strimler etter steking, mens de fremdeles er varme.

Her er et bilde så kanskje du skjønner hva jeg prøver å si, dette bildet er tatt etter at kakene er skåret i strimler etter stekingen:

http://www.connie.no/Brunepinner.JPG

:o) Namm!!!

Er dette det samme som kolakakor?? Mine ble nesten helt hvite!! Ohvertfall mye lysere enn dine.. og jeg kunne ikke ha stekt dem lenger,d a hadde de blitt steinharde. Hmm...

Er dette det samme som kolakakor?? Mine ble nesten helt hvite!! Ohvertfall mye lysere enn dine.. og jeg kunne ikke ha stekt dem lenger,d a hadde de blitt steinharde. Hmm...

Vet ikke om det er samme oppskrift, men det kalles kolakaker i alle fall. Men det kan jo hende at de svenske kolakakorna er annerledes.

Annonse

Kommer til å bake pepperkaker, og lage risboller. Har jeg ork og tid lager jeg kanskje marsipan. (Dessverre bare jeg som liker verdens beste hjemmelagede marsipan - men det er så innmari "JUL" for meg.)

Ellers kommer jeg nok ikke til å bake noe særlig. Ingen av oss er spesielt glade i julekaker. Kanskje vi kjøper inn noe?

Fortell hvordan man lager verdens beste marsipan, da! Vi pleide alltid å lage det da jeg var liten, men ingen av barna mine liker marsipan

(Uforståelig!!!), så jeg har ikke gjort det selv. Fikk veldig lyst til å prøve.

Fortell hvordan man lager verdens beste marsipan, da! Vi pleide alltid å lage det da jeg var liten, men ingen av barna mine liker marsipan

(Uforståelig!!!), så jeg har ikke gjort det selv. Fikk veldig lyst til å prøve.

500 g mandler

500 g melis

eggehvite til passende konsistens.

Mandlene skåldes og males 2 ganger i mandelkvern. Mal med melis på gang nr. 3. ØNsker du grovere marsipan, kan du male bare 2 ganger til sammen.

Ha i litt og litt eggehvite til du får en passende marsipankonsistens.

Så kan du begynne å forme. Bruk gjerne konditorfarge. Bruk melis som "mel" når du former marsipanen.

Smelt gjerne litt sjokolade og pynt med. Nøtter er også godt på.

*Sikle...*

500 g mandler

500 g melis

eggehvite til passende konsistens.

Mandlene skåldes og males 2 ganger i mandelkvern. Mal med melis på gang nr. 3. ØNsker du grovere marsipan, kan du male bare 2 ganger til sammen.

Ha i litt og litt eggehvite til du får en passende marsipankonsistens.

Så kan du begynne å forme. Bruk gjerne konditorfarge. Bruk melis som "mel" når du former marsipanen.

Smelt gjerne litt sjokolade og pynt med. Nøtter er også godt på.

*Sikle...*

Tusen takk! Gleder meg til å prøve. Men siden jeg ikke eier selvdisiplin, så må jeg vente til litt nærmere jul. Ellers er jeg redd det ikke blir mye julemarsipan:-)

Ingenting! eller jo, jeg og ungene pleier å stikke ut pepperkaker av butikk-kjøpt pepperkakedeig. Det er veldig koselig!

Men vi er ikke kakemennesker, og jeg har ikke tid. Vil heller prioritere andre ting enn kakabaking når jeg har fri.

  • 2 uker senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...