Gå til innhold

Liker ikke fisk :(


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vår eldste som nå er 4,5 år bestemte seg for 2 år siden at hun ikke liker fisk. Hun spiser litt, men det går så sakte, så sakte, så sakte....

Nå har lillesøster også funnet ut at hun ikke liker fisk. I forrige uke spiste hun fisk som bare det, men denne uken så er det herming etter storesøster.

Jeg kjenner at jeg blir så provosert og det til tross for at jeg var verdens mest kresne unge selv. Men fisk spiste jeg i hvertfall :)

Det hjelper ikke å lage barnevennelig varianter heller - er det fisk så tygges det og tygges det og tygges det.

Noen som har et råd? Vil ikke gi opp i og med at mener at det er veldig viktig å spise fisk.

Skrevet

Jeg slenger meg på tråden din og sjekker om jeg kan snappe opp noen gode råd til bruk på gemalen og hans avsky for fisk ;-)

Skrevet

Jeg slenger meg på tråden din og sjekker om jeg kan snappe opp noen gode råd til bruk på gemalen og hans avsky for fisk ;-)

Jeg husker selv med gru middagene med kokt torsk, poteter og smeltet smør, *urk*

Selv har jeg en urkresen 5 åring - men fisk - det er hun veldig glad i! Spesielt laks.

Det som funka på meg da jeg var liten (er glad i fisk nå) var "kamuflasjefisk", dvs slik at fisken ikke syntes så godt, luktet noe særlig, og at også smaken ble litt kamuflert i andre ting.

Hjemmelaget fiskegrateng er kjempenam - og tar ikke så lang tid (mine barn er cøliakere, så jeg må uansett lage mye fra bunnen av - det blir en vane) Fisk i pastasaus er også kjempegodt og veldig enkelt - en 400g pakke med feks sei - et glass pastasaus (surres i en gryte) poteter eller pasta og litt rømme til blir godt. Fiske wok, eller en form der du lager feks en god ostesaus, tilsetter fisk i biter, pommes stripes (frossen -rett i formen) purre, kanskje litt bacon og krydder - ost på toppen og 45 min på 225 grader.

Kunne noe av dette være noe?

Skrevet

Nye navn kan også virke. Her i huset er det prinsessefisk som er favoritten. Alt rosa er jo prinsesse, og laks og ørret er jo rosa....

Men jeg må innrømme at jeg er dårlig på å spise fisk selv. Lettsaltet torsk nekter jeg fortsatt å spise. Kjennes ut som om jeg må brekke meg hele tiden....ikke koselig for de andre ved bordet.

Gjest tranfisk
Skrevet

I stedet for å mase fornuft inn i unga:

Jeg selv husker godt det du beskriver, og fisk var tørt, ofte kald og smakte tran. Da kan du selvsagt påstå at det _ikke_ smaker tran, _ikke_ er tørt og _ikke_ kaldt. Så er konflikten et faktum, og du forsøker dekke over fakta. Ungen veit hva det smaker, det kan du ikke forandre på. Jo lenger tid det tar å spise, jo kaldere blir det. Og når det i tillegg finnes bein i det, blir det riktig ille.

Det eneste jeg likte var fiskegrateng og plukkfisk. Så modern resignerte og laget fisk med sauser og fiskegryter. Da ble det spist. Opplegget med å tvinge eller lure meg til å spise kokt, kald og tørr "tranfisk" funka ikke, og det kunne bli en livslang konflikt.

Gjest tranfisk
Skrevet

Jeg husker selv med gru middagene med kokt torsk, poteter og smeltet smør, *urk*

Selv har jeg en urkresen 5 åring - men fisk - det er hun veldig glad i! Spesielt laks.

Det som funka på meg da jeg var liten (er glad i fisk nå) var "kamuflasjefisk", dvs slik at fisken ikke syntes så godt, luktet noe særlig, og at også smaken ble litt kamuflert i andre ting.

Hjemmelaget fiskegrateng er kjempenam - og tar ikke så lang tid (mine barn er cøliakere, så jeg må uansett lage mye fra bunnen av - det blir en vane) Fisk i pastasaus er også kjempegodt og veldig enkelt - en 400g pakke med feks sei - et glass pastasaus (surres i en gryte) poteter eller pasta og litt rømme til blir godt. Fiske wok, eller en form der du lager feks en god ostesaus, tilsetter fisk i biter, pommes stripes (frossen -rett i formen) purre, kanskje litt bacon og krydder - ost på toppen og 45 min på 225 grader.

Kunne noe av dette være noe?

Lukta, ja, det glemte jeg.

Det lukter ufyselig av stekt og kokt fisk.

Skrevet

Jeg husker selv med gru middagene med kokt torsk, poteter og smeltet smør, *urk*

Selv har jeg en urkresen 5 åring - men fisk - det er hun veldig glad i! Spesielt laks.

Det som funka på meg da jeg var liten (er glad i fisk nå) var "kamuflasjefisk", dvs slik at fisken ikke syntes så godt, luktet noe særlig, og at også smaken ble litt kamuflert i andre ting.

Hjemmelaget fiskegrateng er kjempenam - og tar ikke så lang tid (mine barn er cøliakere, så jeg må uansett lage mye fra bunnen av - det blir en vane) Fisk i pastasaus er også kjempegodt og veldig enkelt - en 400g pakke med feks sei - et glass pastasaus (surres i en gryte) poteter eller pasta og litt rømme til blir godt. Fiske wok, eller en form der du lager feks en god ostesaus, tilsetter fisk i biter, pommes stripes (frossen -rett i formen) purre, kanskje litt bacon og krydder - ost på toppen og 45 min på 225 grader.

Kunne noe av dette være noe?

Den skulle sikkert være til Gjendine :-)

Men sikkert noen av tipsene som funker på gubben også *hehe*

Skrevet

Hva med fiskefigurer eller fiskepinner, kokte poteter/potetmos og masse ketchup?

Ellers så pleier fiskekaker eller fiskeboller funke greit.

Rosa fisk er populært. (ørret og laks)

Og ikke minst så er fiskesuppe populært her i huset.

Selvom ikke alt her er ren fisk så er det litt fisk som de får i seg ihvertfall.

Fiskehamburgere i hamburgerbrød er også noe ungene liker.

Vi har det på samme måten her hjemme. Det som det største barnet ikke liker, det liker ikke det minste barnet heller for tiden. Så derfor har vi mange varianter som jeg beskrev ovenfor for å narre litt fisk inn i systemene deres...he..he..

Skrevet

Hva med fiskefigurer eller fiskepinner, kokte poteter/potetmos og masse ketchup?

Ellers så pleier fiskekaker eller fiskeboller funke greit.

Rosa fisk er populært. (ørret og laks)

Og ikke minst så er fiskesuppe populært her i huset.

Selvom ikke alt her er ren fisk så er det litt fisk som de får i seg ihvertfall.

Fiskehamburgere i hamburgerbrød er også noe ungene liker.

Vi har det på samme måten her hjemme. Det som det største barnet ikke liker, det liker ikke det minste barnet heller for tiden. Så derfor har vi mange varianter som jeg beskrev ovenfor for å narre litt fisk inn i systemene deres...he..he..

Er det ikke rart at å ikke like "smitter"? Jeg satt en sommer og så forakten for grønnsaker spre seg rundt bordet, i det ene øyeblikket tygget de i seg brekkbønner som kameler, i neste øyeblikk likte ingen det.

Jeg sa "Dere likte det i går, hvorfor ikke i dag?" Det spørsmålet forble ubesvart. Men det var nok den eldste som innførte mysteriet.

Skrevet

Mine er veldig glad i fisk, og det har gudskjelov holdt seg vedlike. Har ingen utprøvde måter å få ungene til å like fisk siden de alltid har vært vant til å få fisk, og det er en selvfølge å spise fisk. Vi spiser mye fisk ("ordentlig" fisk), og har konkurranse om hvem som finner flest bein i fisken. :-D

Bare fortsett å servere fisk, ikke la de få alternativ middag om de ikke vil ha fisk?

Skrevet

..for gode råd så langt. Har prøvd det meste av det dere foreslår. Men starter øverst på lista igjen, med godt mot :) Det å gi navn til nye retter og lakseburger har jeg faktisk ikke prøvd, men har prøvd pepperkakeformer på fiskepudding. Veldig suksess første gang, men total fiasko andre gang. Må kanskje variere enda litt mer.

Ingen av barna klager på at det lukter eller smaker fælt - det er bare bestemt at de ikke liker fisk. Den yngste greier jeg å lure, men kamuflasje fungerer dårlig på den eldste da hun heller ikke vil ha saus.

Men gi opp - ikke denne dama :)

Skrevet

Mine er veldig glad i fisk, og det har gudskjelov holdt seg vedlike. Har ingen utprøvde måter å få ungene til å like fisk siden de alltid har vært vant til å få fisk, og det er en selvfølge å spise fisk. Vi spiser mye fisk ("ordentlig" fisk), og har konkurranse om hvem som finner flest bein i fisken. :-D

Bare fortsett å servere fisk, ikke la de få alternativ middag om de ikke vil ha fisk?

Alternativ middag - hvem er det :)

Skrevet

Hva med fiskefigurer eller fiskepinner, kokte poteter/potetmos og masse ketchup?

Ellers så pleier fiskekaker eller fiskeboller funke greit.

Rosa fisk er populært. (ørret og laks)

Og ikke minst så er fiskesuppe populært her i huset.

Selvom ikke alt her er ren fisk så er det litt fisk som de får i seg ihvertfall.

Fiskehamburgere i hamburgerbrød er også noe ungene liker.

Vi har det på samme måten her hjemme. Det som det største barnet ikke liker, det liker ikke det minste barnet heller for tiden. Så derfor har vi mange varianter som jeg beskrev ovenfor for å narre litt fisk inn i systemene deres...he..he..

Fiskehamburger har vi ikke prøvd :)

Skrevet

Er det ikke rart at å ikke like "smitter"? Jeg satt en sommer og så forakten for grønnsaker spre seg rundt bordet, i det ene øyeblikket tygget de i seg brekkbønner som kameler, i neste øyeblikk likte ingen det.

Jeg sa "Dere likte det i går, hvorfor ikke i dag?" Det spørsmålet forble ubesvart. Men det var nok den eldste som innførte mysteriet.

Tenk om det var noen som kunne løse det mysteriumet du :)

Skrevet

I stedet for å mase fornuft inn i unga:

Jeg selv husker godt det du beskriver, og fisk var tørt, ofte kald og smakte tran. Da kan du selvsagt påstå at det _ikke_ smaker tran, _ikke_ er tørt og _ikke_ kaldt. Så er konflikten et faktum, og du forsøker dekke over fakta. Ungen veit hva det smaker, det kan du ikke forandre på. Jo lenger tid det tar å spise, jo kaldere blir det. Og når det i tillegg finnes bein i det, blir det riktig ille.

Det eneste jeg likte var fiskegrateng og plukkfisk. Så modern resignerte og laget fisk med sauser og fiskegryter. Da ble det spist. Opplegget med å tvinge eller lure meg til å spise kokt, kald og tørr "tranfisk" funka ikke, og det kunne bli en livslang konflikt.

Heldigvis klager de ikke over transmak, men maten blir jo iskald så lang tid de bruker :)

Skrevet

Nye navn kan også virke. Her i huset er det prinsessefisk som er favoritten. Alt rosa er jo prinsesse, og laks og ørret er jo rosa....

Men jeg må innrømme at jeg er dårlig på å spise fisk selv. Lettsaltet torsk nekter jeg fortsatt å spise. Kjennes ut som om jeg må brekke meg hele tiden....ikke koselig for de andre ved bordet.

Nye navn skal prøves :)

Skrevet

Jeg husker selv med gru middagene med kokt torsk, poteter og smeltet smør, *urk*

Selv har jeg en urkresen 5 åring - men fisk - det er hun veldig glad i! Spesielt laks.

Det som funka på meg da jeg var liten (er glad i fisk nå) var "kamuflasjefisk", dvs slik at fisken ikke syntes så godt, luktet noe særlig, og at også smaken ble litt kamuflert i andre ting.

Hjemmelaget fiskegrateng er kjempenam - og tar ikke så lang tid (mine barn er cøliakere, så jeg må uansett lage mye fra bunnen av - det blir en vane) Fisk i pastasaus er også kjempegodt og veldig enkelt - en 400g pakke med feks sei - et glass pastasaus (surres i en gryte) poteter eller pasta og litt rømme til blir godt. Fiske wok, eller en form der du lager feks en god ostesaus, tilsetter fisk i biter, pommes stripes (frossen -rett i formen) purre, kanskje litt bacon og krydder - ost på toppen og 45 min på 225 grader.

Kunne noe av dette være noe?

Det hørtes veldig godt ut. Noterer alt jeg kan :)

Skrevet

Tenk om det var noen som kunne løse det mysteriumet du :)

Først er ingen redd noe, og så er alle redd mus, hoggorm, edderkopper og veps. Plutselig.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...