Gå til innhold

Kakemenn, delfiakake og karameller


Anbefalte innlegg

Gjest kokken-not!

Hva er egentlig kakemenn, hvite pepperkaker?

Har hørt at det er godt, noen som har oppskrift?

trenger også oppskrift på delfiakake og gode karameller.

Tenkte jeg skulle bake i år og dette høres ut som gode ting.

Noen som har andre gode ting man kan lage som ikke er vanlige tørre julekaker?

Supert hvis en 4 åring kan være med på det. Vi skal jo lage pepperkaker, da:-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kakemenn kan jeg gi deg oppskrift på, men det andre er jeg dessverre helt blank på.

Søk på Delfiakake, og du finner sikkert en haug med oppskrifter.

Kakemenn er super aktivitet sammen med en 4-åring, godt er det også.

Denne er enkel, og kjempegod! Jeg er ikke noen flink baker, men denne oppskriften har funket hver gang.

Kakemenn:

500 g sukker

150 g smolt (matfett)

3 1/2 dl melk

Smelt alt dette i en panne, og la det avkjøles.

1 kg hvetemel

1 ts hjortetak

Bland alt sammen.

Trykk ut ca 1/2 cm tykke kakemenn, stek på nederste rille i ca 10 min på 180grader.

Denne lagde jeg i går:

http://www.schulze.no/juletradisjoner/julekaker/delfiakake.htm

Kjempegod! Men vi bruker ikke valnøtter og marsipan inni, kun kjeks og så tar vi et lag med geletopper også inni kaka. Bruk mye kjeks - jeg brukte 5 lag kjeks tilsammen. Blir det for mye sjokolade i forhold til kjeksen blir ikke kaka så god synes jeg.

PEPPERMYNTESTENGER:

1dl melk

3/4 dl mel (altså 0,75dl)

(melk og mel kokes opp og kjøles ned. Rør _hele tiden_ for at det ikke skal klumpe seg!!!)

1/2kg melis og 6 dråper peppermynteolje arbeides inn i deigen. (viktig å kna det skikkelig inn. Husk og ikke drypp peppermynteoljen i melisen, men arbeid den også inn i deigen slik at det blir jevnt fordelt).

50 gram kakao og 50 gram delfiafett lages til saus (smeltes i vannbad. Følg med at det ikke blir for varmt).

Lag figurer (kuler/pølser), dypp dem i sjokoladesausen og rull dem til slutt i kokos :)

(Mulig det jeg har skrevet i parentes er litt banalt for flinke husmødre, men jeg synes det er greit å få ting skikkelig forklart) :o)

VIKTIG: De er gode når de har ligget en stund i fryseren. Ellers smaker sjokoladen bare sterk kakao.....!

KOKOSMAKRONER

2 eggehviter 1 1/2 dl sukker - piskes til eggedosis.

1 ts vaniljesukker 5-6 dl kokosmasse - blandes i eggedosisen.

180'c i 8-10 min.

KAKEMENN:

50 g margarin 1 1/2 dl sukker 5 dl hvetemel 1/2 ts hjortesalt 1 dl melk

Smelt margarinen. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken og smøret. Arbeid deigen til den blir smidig. Kjevle ut til ca 1/2 cm tykkelse og stikk ut figurer. Legg kakene på plate (bakepapir) og stek dem ved 200 grader i 6 - 8 minutt midt i ovnen. Pynt kakene når de er avkjølt.

Eller:

100g smør 250g sukker 600g mel 1/4 ts kardemomme 5 ts hornsalt 2 dl kulturmelk .

La deigen hvile kaldt over natten .

Stekes ved 200 grader i ca 8 min .

Denne har jeg ikke prøvd selv, men:

MANDELMAKRONER:

2 eggehviter 3 dl melis 250 g mandler Mandlene hakkes. Visp marengs av eggehvite og sukker. Bland mandlene lett inn. Sett røren med teskje på smurt og melet(evt bakepapir) stekebrett. Stekes ved 180 grader i 12 min.

Har også oppskrift på: peppernøtter, mandelflarn, mandelstenger, marsipantopper, fløtekarameller, sjokoladekarameller, knekk, valnøttkonfekt, trøffelkonfekt, kirserbærkonfekt, sjokoladekjekskake (har ikke prøvd, men oppskriften minner litt om delfiakake)/sjokoladerisboller, peppermyntepastiller og sjokoladeboller.

Bare si fra hvis du vil ha en av de oppskriftene også (men trøffelkonfekt er den eneste av dem jeg har prøvd).

Ellers finner du sikkert mange gode oppskrifter på : http://www.detsoteliv.no/

Jeg mener bestemt jeg skal ha oppskriften på delfiakake, men jeg finner den ikke i farta. Men husk at hvis du finner en oppskrift som inneholder marsipan inni kaka, så vil jeg anbefale deg å lage den uten dette og heller bruke så mye per-kjeks som mulig istedenfor. Delfiakake blir så fryktelig mektig når det er lite kjeks i, og med marsipan. Men det er selvfølgelig smak og behag det da:)

Vennlig hilsen

Gjest kokken-not!

PEPPERMYNTESTENGER:

1dl melk

3/4 dl mel (altså 0,75dl)

(melk og mel kokes opp og kjøles ned. Rør _hele tiden_ for at det ikke skal klumpe seg!!!)

1/2kg melis og 6 dråper peppermynteolje arbeides inn i deigen. (viktig å kna det skikkelig inn. Husk og ikke drypp peppermynteoljen i melisen, men arbeid den også inn i deigen slik at det blir jevnt fordelt).

50 gram kakao og 50 gram delfiafett lages til saus (smeltes i vannbad. Følg med at det ikke blir for varmt).

Lag figurer (kuler/pølser), dypp dem i sjokoladesausen og rull dem til slutt i kokos :)

(Mulig det jeg har skrevet i parentes er litt banalt for flinke husmødre, men jeg synes det er greit å få ting skikkelig forklart) :o)

VIKTIG: De er gode når de har ligget en stund i fryseren. Ellers smaker sjokoladen bare sterk kakao.....!

KOKOSMAKRONER

2 eggehviter 1 1/2 dl sukker - piskes til eggedosis.

1 ts vaniljesukker 5-6 dl kokosmasse - blandes i eggedosisen.

180'c i 8-10 min.

KAKEMENN:

50 g margarin 1 1/2 dl sukker 5 dl hvetemel 1/2 ts hjortesalt 1 dl melk

Smelt margarinen. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken og smøret. Arbeid deigen til den blir smidig. Kjevle ut til ca 1/2 cm tykkelse og stikk ut figurer. Legg kakene på plate (bakepapir) og stek dem ved 200 grader i 6 - 8 minutt midt i ovnen. Pynt kakene når de er avkjølt.

Eller:

100g smør 250g sukker 600g mel 1/4 ts kardemomme 5 ts hornsalt 2 dl kulturmelk .

La deigen hvile kaldt over natten .

Stekes ved 200 grader i ca 8 min .

Denne har jeg ikke prøvd selv, men:

MANDELMAKRONER:

2 eggehviter 3 dl melis 250 g mandler Mandlene hakkes. Visp marengs av eggehvite og sukker. Bland mandlene lett inn. Sett røren med teskje på smurt og melet(evt bakepapir) stekebrett. Stekes ved 180 grader i 12 min.

Har også oppskrift på: peppernøtter, mandelflarn, mandelstenger, marsipantopper, fløtekarameller, sjokoladekarameller, knekk, valnøttkonfekt, trøffelkonfekt, kirserbærkonfekt, sjokoladekjekskake (har ikke prøvd, men oppskriften minner litt om delfiakake)/sjokoladerisboller, peppermyntepastiller og sjokoladeboller.

Bare si fra hvis du vil ha en av de oppskriftene også (men trøffelkonfekt er den eneste av dem jeg har prøvd).

Ellers finner du sikkert mange gode oppskrifter på : http://www.detsoteliv.no/

Jeg mener bestemt jeg skal ha oppskriften på delfiakake, men jeg finner den ikke i farta. Men husk at hvis du finner en oppskrift som inneholder marsipan inni kaka, så vil jeg anbefale deg å lage den uten dette og heller bruke så mye per-kjeks som mulig istedenfor. Delfiakake blir så fryktelig mektig når det er lite kjeks i, og med marsipan. Men det er selvfølgelig smak og behag det da:)

Vennlig hilsen

Tusen takk!

ponny1365380855

Kopiert opskrift fra NRK!

Jeg lagde dem i fjord, og skal lage dem i år.

Tenkte lage mange, og bruke en del til julegaver...?

De var kjempe populære, de jeg hadde peanøtter i var alles favoritter, så i år blir det peanøtter i alle!

De er myke og gode! ikke noe fare for plombene til "gamlemor"...hihihi...

Jeg pakket de inn i cellofan!

Karameller

ca. 36 stk

125 g smør

400 g kondensert melk

2 1/2 dl sukker

1 1/4 dl sirup

Bland alt sammen i en middels stor tykkbunnet kjele. Varm det opp over svak varme under omrøring, uten å koke, til sukkeret er helt oppløst.

Kok opp, demp varmen litt og kok videre under konstant omrøring i 15-20 minutter, til massen har fått en mørkebrun farge.

Kle en kvadratisk form på 17 cm med aluminiumsfolie, pensle med smeltet smør eller olje. Hell massen over i formen og sett den i kjøleskapet til karamellen har stivnet.

Skjær karamellen i passende biter. Pakk gjerne hver bit inn i cellofanpapir.

Oppbevares kjølig i en lufttett beholder.

Tips:

Dypp karamellene i sjokolade, eller bland inn nøtter, f.eks. salte peanøtter, før du heller massen i formen.

Annonse

Kopiert opskrift fra NRK!

Jeg lagde dem i fjord, og skal lage dem i år.

Tenkte lage mange, og bruke en del til julegaver...?

De var kjempe populære, de jeg hadde peanøtter i var alles favoritter, så i år blir det peanøtter i alle!

De er myke og gode! ikke noe fare for plombene til "gamlemor"...hihihi...

Jeg pakket de inn i cellofan!

Karameller

ca. 36 stk

125 g smør

400 g kondensert melk

2 1/2 dl sukker

1 1/4 dl sirup

Bland alt sammen i en middels stor tykkbunnet kjele. Varm det opp over svak varme under omrøring, uten å koke, til sukkeret er helt oppløst.

Kok opp, demp varmen litt og kok videre under konstant omrøring i 15-20 minutter, til massen har fått en mørkebrun farge.

Kle en kvadratisk form på 17 cm med aluminiumsfolie, pensle med smeltet smør eller olje. Hell massen over i formen og sett den i kjøleskapet til karamellen har stivnet.

Skjær karamellen i passende biter. Pakk gjerne hver bit inn i cellofanpapir.

Oppbevares kjølig i en lufttett beholder.

Tips:

Dypp karamellene i sjokolade, eller bland inn nøtter, f.eks. salte peanøtter, før du heller massen i formen.

Bare husk på at barn under 5 år IKKE skal ha peanøtter......

PEPPERMYNTESTENGER:

1dl melk

3/4 dl mel (altså 0,75dl)

(melk og mel kokes opp og kjøles ned. Rør _hele tiden_ for at det ikke skal klumpe seg!!!)

1/2kg melis og 6 dråper peppermynteolje arbeides inn i deigen. (viktig å kna det skikkelig inn. Husk og ikke drypp peppermynteoljen i melisen, men arbeid den også inn i deigen slik at det blir jevnt fordelt).

50 gram kakao og 50 gram delfiafett lages til saus (smeltes i vannbad. Følg med at det ikke blir for varmt).

Lag figurer (kuler/pølser), dypp dem i sjokoladesausen og rull dem til slutt i kokos :)

(Mulig det jeg har skrevet i parentes er litt banalt for flinke husmødre, men jeg synes det er greit å få ting skikkelig forklart) :o)

VIKTIG: De er gode når de har ligget en stund i fryseren. Ellers smaker sjokoladen bare sterk kakao.....!

KOKOSMAKRONER

2 eggehviter 1 1/2 dl sukker - piskes til eggedosis.

1 ts vaniljesukker 5-6 dl kokosmasse - blandes i eggedosisen.

180'c i 8-10 min.

KAKEMENN:

50 g margarin 1 1/2 dl sukker 5 dl hvetemel 1/2 ts hjortesalt 1 dl melk

Smelt margarinen. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken og smøret. Arbeid deigen til den blir smidig. Kjevle ut til ca 1/2 cm tykkelse og stikk ut figurer. Legg kakene på plate (bakepapir) og stek dem ved 200 grader i 6 - 8 minutt midt i ovnen. Pynt kakene når de er avkjølt.

Eller:

100g smør 250g sukker 600g mel 1/4 ts kardemomme 5 ts hornsalt 2 dl kulturmelk .

La deigen hvile kaldt over natten .

Stekes ved 200 grader i ca 8 min .

Denne har jeg ikke prøvd selv, men:

MANDELMAKRONER:

2 eggehviter 3 dl melis 250 g mandler Mandlene hakkes. Visp marengs av eggehvite og sukker. Bland mandlene lett inn. Sett røren med teskje på smurt og melet(evt bakepapir) stekebrett. Stekes ved 180 grader i 12 min.

Har også oppskrift på: peppernøtter, mandelflarn, mandelstenger, marsipantopper, fløtekarameller, sjokoladekarameller, knekk, valnøttkonfekt, trøffelkonfekt, kirserbærkonfekt, sjokoladekjekskake (har ikke prøvd, men oppskriften minner litt om delfiakake)/sjokoladerisboller, peppermyntepastiller og sjokoladeboller.

Bare si fra hvis du vil ha en av de oppskriftene også (men trøffelkonfekt er den eneste av dem jeg har prøvd).

Ellers finner du sikkert mange gode oppskrifter på : http://www.detsoteliv.no/

Jeg mener bestemt jeg skal ha oppskriften på delfiakake, men jeg finner den ikke i farta. Men husk at hvis du finner en oppskrift som inneholder marsipan inni kaka, så vil jeg anbefale deg å lage den uten dette og heller bruke så mye per-kjeks som mulig istedenfor. Delfiakake blir så fryktelig mektig når det er lite kjeks i, og med marsipan. Men det er selvfølgelig smak og behag det da:)

Vennlig hilsen

Tusen tusen takk for peppermyntestenger, har lett etter oppskrift på dem leeeenge. Tror iallefall det er disse jeg lengter etter, for slik fikk vi alltid hos min gamle tante når det var jul. ÅÅÅÅÅÅ jeg gleder meg til å lage dem!!!!

Har prøvd forskjellige oppskrifter på kakemanna og denne synes jeg er super!

Hvite kakemanna

100g smør

250g sukker

600g hvetemel

1/4 ts kardemomme

5 ts hornsalt

2 dl kulturmelk

Smør og sukker røres hvitt, ha i resten.

La deigen hvile i kjøleskap over natta. Stekes v 200`c i ca 8 min.

Når jeg lager delfiakake følger jeg oppskrifta bak på delfia-fett-pakken. Bruker samme oppskrifta til sjokoladerisboller også, bare litt mindre fett.

Vi baker kakemanner etter Jødekakeoppskrift. Det er enkelt å lage, følge oppskriften for barn som begynner å få noe tallforståelse.

2 kopper kefir

1 kopp smelta smør

2 kopper sukker

5-6 ts hjorte salt

6 kopper hvetemel.

Smelt smør i en kaserolle. Ha i kefir og sukker, rør om. Bruk tresleiv.

Bland mel og hjortesalt i en bolle, og sikt det tørre inn i smørblandingen, rør sammen.

Legg deigen på bakebordet.

Kjevle deigen ca 1/2 cm tykk, stikk ut kakene, og legg de på stekeplate.

Stek kakene til de er gyldne midt i ovnen, på 200 grader. Etter steking legg kakene på rist til avkjøling.

Tusen tusen takk for peppermyntestenger, har lett etter oppskrift på dem leeeenge. Tror iallefall det er disse jeg lengter etter, for slik fikk vi alltid hos min gamle tante når det var jul. ÅÅÅÅÅÅ jeg gleder meg til å lage dem!!!!

Bare hyggelig:)

Hehe...disse er skikkelig supergode, så jeg tror jeg skal lage dem selv også:)

(Bare husk å ha dem i fryseren før du serverer dem:) ).

MEn de skal tine litt før man serverer? Jeg kan vel forresten bruke smeltet sjokolade istedenfor?

Jeg har aldri prøvd med sjokolade, men det blir sikkert godt det også?! (Mulig du ikke trenger å fryse dem før du spiser dem, hvis du bruker det istedenfor).

Neida, det er bare å sette dem rett på bordet når du tar dem opp fra fryseren. De tiner veldig fort, og når de blir "varme" så blir kakaosmaken skarpere. Derfor er de best når de er kalde. Men det finner du sikkert ut av:)

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...