Gjest kokken-not! Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Hva er egentlig kakemenn, hvite pepperkaker? Har hørt at det er godt, noen som har oppskrift? trenger også oppskrift på delfiakake og gode karameller. Tenkte jeg skulle bake i år og dette høres ut som gode ting. Noen som har andre gode ting man kan lage som ikke er vanlige tørre julekaker? Supert hvis en 4 åring kan være med på det. Vi skal jo lage pepperkaker, da:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira12 Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Kakemenn kan jeg gi deg oppskrift på, men det andre er jeg dessverre helt blank på. Søk på Delfiakake, og du finner sikkert en haug med oppskrifter. Kakemenn er super aktivitet sammen med en 4-åring, godt er det også. Denne er enkel, og kjempegod! Jeg er ikke noen flink baker, men denne oppskriften har funket hver gang. Kakemenn: 500 g sukker 150 g smolt (matfett) 3 1/2 dl melk Smelt alt dette i en panne, og la det avkjøles. 1 kg hvetemel 1 ts hjortetak Bland alt sammen. Trykk ut ca 1/2 cm tykke kakemenn, stek på nederste rille i ca 10 min på 180grader. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1496848 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Denne lagde jeg i går: http://www.schulze.no/juletradisjoner/julekaker/delfiakake.htm Kjempegod! Men vi bruker ikke valnøtter og marsipan inni, kun kjeks og så tar vi et lag med geletopper også inni kaka. Bruk mye kjeks - jeg brukte 5 lag kjeks tilsammen. Blir det for mye sjokolade i forhold til kjeksen blir ikke kaka så god synes jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1496931 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nilia Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 PEPPERMYNTESTENGER: 1dl melk 3/4 dl mel (altså 0,75dl) (melk og mel kokes opp og kjøles ned. Rør _hele tiden_ for at det ikke skal klumpe seg!!!) 1/2kg melis og 6 dråper peppermynteolje arbeides inn i deigen. (viktig å kna det skikkelig inn. Husk og ikke drypp peppermynteoljen i melisen, men arbeid den også inn i deigen slik at det blir jevnt fordelt). 50 gram kakao og 50 gram delfiafett lages til saus (smeltes i vannbad. Følg med at det ikke blir for varmt). Lag figurer (kuler/pølser), dypp dem i sjokoladesausen og rull dem til slutt i kokos (Mulig det jeg har skrevet i parentes er litt banalt for flinke husmødre, men jeg synes det er greit å få ting skikkelig forklart) ) VIKTIG: De er gode når de har ligget en stund i fryseren. Ellers smaker sjokoladen bare sterk kakao.....! KOKOSMAKRONER 2 eggehviter 1 1/2 dl sukker - piskes til eggedosis. 1 ts vaniljesukker 5-6 dl kokosmasse - blandes i eggedosisen. 180'c i 8-10 min. KAKEMENN: 50 g margarin 1 1/2 dl sukker 5 dl hvetemel 1/2 ts hjortesalt 1 dl melk Smelt margarinen. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken og smøret. Arbeid deigen til den blir smidig. Kjevle ut til ca 1/2 cm tykkelse og stikk ut figurer. Legg kakene på plate (bakepapir) og stek dem ved 200 grader i 6 - 8 minutt midt i ovnen. Pynt kakene når de er avkjølt. Eller: 100g smør 250g sukker 600g mel 1/4 ts kardemomme 5 ts hornsalt 2 dl kulturmelk . La deigen hvile kaldt over natten . Stekes ved 200 grader i ca 8 min . Denne har jeg ikke prøvd selv, men: MANDELMAKRONER: 2 eggehviter 3 dl melis 250 g mandler Mandlene hakkes. Visp marengs av eggehvite og sukker. Bland mandlene lett inn. Sett røren med teskje på smurt og melet(evt bakepapir) stekebrett. Stekes ved 180 grader i 12 min. Har også oppskrift på: peppernøtter, mandelflarn, mandelstenger, marsipantopper, fløtekarameller, sjokoladekarameller, knekk, valnøttkonfekt, trøffelkonfekt, kirserbærkonfekt, sjokoladekjekskake (har ikke prøvd, men oppskriften minner litt om delfiakake)/sjokoladerisboller, peppermyntepastiller og sjokoladeboller. Bare si fra hvis du vil ha en av de oppskriftene også (men trøffelkonfekt er den eneste av dem jeg har prøvd). Ellers finner du sikkert mange gode oppskrifter på : http://www.detsoteliv.no/ Jeg mener bestemt jeg skal ha oppskriften på delfiakake, men jeg finner den ikke i farta. Men husk at hvis du finner en oppskrift som inneholder marsipan inni kaka, så vil jeg anbefale deg å lage den uten dette og heller bruke så mye per-kjeks som mulig istedenfor. Delfiakake blir så fryktelig mektig når det er lite kjeks i, og med marsipan. Men det er selvfølgelig smak og behag det da:) Vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1496998 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest kokken-not! Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 PEPPERMYNTESTENGER: 1dl melk 3/4 dl mel (altså 0,75dl) (melk og mel kokes opp og kjøles ned. Rør _hele tiden_ for at det ikke skal klumpe seg!!!) 1/2kg melis og 6 dråper peppermynteolje arbeides inn i deigen. (viktig å kna det skikkelig inn. Husk og ikke drypp peppermynteoljen i melisen, men arbeid den også inn i deigen slik at det blir jevnt fordelt). 50 gram kakao og 50 gram delfiafett lages til saus (smeltes i vannbad. Følg med at det ikke blir for varmt). Lag figurer (kuler/pølser), dypp dem i sjokoladesausen og rull dem til slutt i kokos (Mulig det jeg har skrevet i parentes er litt banalt for flinke husmødre, men jeg synes det er greit å få ting skikkelig forklart) ) VIKTIG: De er gode når de har ligget en stund i fryseren. Ellers smaker sjokoladen bare sterk kakao.....! KOKOSMAKRONER 2 eggehviter 1 1/2 dl sukker - piskes til eggedosis. 1 ts vaniljesukker 5-6 dl kokosmasse - blandes i eggedosisen. 180'c i 8-10 min. KAKEMENN: 50 g margarin 1 1/2 dl sukker 5 dl hvetemel 1/2 ts hjortesalt 1 dl melk Smelt margarinen. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken og smøret. Arbeid deigen til den blir smidig. Kjevle ut til ca 1/2 cm tykkelse og stikk ut figurer. Legg kakene på plate (bakepapir) og stek dem ved 200 grader i 6 - 8 minutt midt i ovnen. Pynt kakene når de er avkjølt. Eller: 100g smør 250g sukker 600g mel 1/4 ts kardemomme 5 ts hornsalt 2 dl kulturmelk . La deigen hvile kaldt over natten . Stekes ved 200 grader i ca 8 min . Denne har jeg ikke prøvd selv, men: MANDELMAKRONER: 2 eggehviter 3 dl melis 250 g mandler Mandlene hakkes. Visp marengs av eggehvite og sukker. Bland mandlene lett inn. Sett røren med teskje på smurt og melet(evt bakepapir) stekebrett. Stekes ved 180 grader i 12 min. Har også oppskrift på: peppernøtter, mandelflarn, mandelstenger, marsipantopper, fløtekarameller, sjokoladekarameller, knekk, valnøttkonfekt, trøffelkonfekt, kirserbærkonfekt, sjokoladekjekskake (har ikke prøvd, men oppskriften minner litt om delfiakake)/sjokoladerisboller, peppermyntepastiller og sjokoladeboller. Bare si fra hvis du vil ha en av de oppskriftene også (men trøffelkonfekt er den eneste av dem jeg har prøvd). Ellers finner du sikkert mange gode oppskrifter på : http://www.detsoteliv.no/ Jeg mener bestemt jeg skal ha oppskriften på delfiakake, men jeg finner den ikke i farta. Men husk at hvis du finner en oppskrift som inneholder marsipan inni kaka, så vil jeg anbefale deg å lage den uten dette og heller bruke så mye per-kjeks som mulig istedenfor. Delfiakake blir så fryktelig mektig når det er lite kjeks i, og med marsipan. Men det er selvfølgelig smak og behag det da:) Vennlig hilsen Tusen takk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1497071 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ponny1365380855 Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Kopiert opskrift fra NRK! Jeg lagde dem i fjord, og skal lage dem i år. Tenkte lage mange, og bruke en del til julegaver...? De var kjempe populære, de jeg hadde peanøtter i var alles favoritter, så i år blir det peanøtter i alle! De er myke og gode! ikke noe fare for plombene til "gamlemor"...hihihi... Jeg pakket de inn i cellofan! Karameller ca. 36 stk 125 g smør 400 g kondensert melk 2 1/2 dl sukker 1 1/4 dl sirup Bland alt sammen i en middels stor tykkbunnet kjele. Varm det opp over svak varme under omrøring, uten å koke, til sukkeret er helt oppløst. Kok opp, demp varmen litt og kok videre under konstant omrøring i 15-20 minutter, til massen har fått en mørkebrun farge. Kle en kvadratisk form på 17 cm med aluminiumsfolie, pensle med smeltet smør eller olje. Hell massen over i formen og sett den i kjøleskapet til karamellen har stivnet. Skjær karamellen i passende biter. Pakk gjerne hver bit inn i cellofanpapir. Oppbevares kjølig i en lufttett beholder. Tips: Dypp karamellene i sjokolade, eller bland inn nøtter, f.eks. salte peanøtter, før du heller massen i formen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1497229 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Krepsen34 Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Kopiert opskrift fra NRK! Jeg lagde dem i fjord, og skal lage dem i år. Tenkte lage mange, og bruke en del til julegaver...? De var kjempe populære, de jeg hadde peanøtter i var alles favoritter, så i år blir det peanøtter i alle! De er myke og gode! ikke noe fare for plombene til "gamlemor"...hihihi... Jeg pakket de inn i cellofan! Karameller ca. 36 stk 125 g smør 400 g kondensert melk 2 1/2 dl sukker 1 1/4 dl sirup Bland alt sammen i en middels stor tykkbunnet kjele. Varm det opp over svak varme under omrøring, uten å koke, til sukkeret er helt oppløst. Kok opp, demp varmen litt og kok videre under konstant omrøring i 15-20 minutter, til massen har fått en mørkebrun farge. Kle en kvadratisk form på 17 cm med aluminiumsfolie, pensle med smeltet smør eller olje. Hell massen over i formen og sett den i kjøleskapet til karamellen har stivnet. Skjær karamellen i passende biter. Pakk gjerne hver bit inn i cellofanpapir. Oppbevares kjølig i en lufttett beholder. Tips: Dypp karamellene i sjokolade, eller bland inn nøtter, f.eks. salte peanøtter, før du heller massen i formen. Bare husk på at barn under 5 år IKKE skal ha peanøtter...... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1497452 Del på andre sider Flere delingsvalg…
bb71 Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 PEPPERMYNTESTENGER: 1dl melk 3/4 dl mel (altså 0,75dl) (melk og mel kokes opp og kjøles ned. Rør _hele tiden_ for at det ikke skal klumpe seg!!!) 1/2kg melis og 6 dråper peppermynteolje arbeides inn i deigen. (viktig å kna det skikkelig inn. Husk og ikke drypp peppermynteoljen i melisen, men arbeid den også inn i deigen slik at det blir jevnt fordelt). 50 gram kakao og 50 gram delfiafett lages til saus (smeltes i vannbad. Følg med at det ikke blir for varmt). Lag figurer (kuler/pølser), dypp dem i sjokoladesausen og rull dem til slutt i kokos (Mulig det jeg har skrevet i parentes er litt banalt for flinke husmødre, men jeg synes det er greit å få ting skikkelig forklart) ) VIKTIG: De er gode når de har ligget en stund i fryseren. Ellers smaker sjokoladen bare sterk kakao.....! KOKOSMAKRONER 2 eggehviter 1 1/2 dl sukker - piskes til eggedosis. 1 ts vaniljesukker 5-6 dl kokosmasse - blandes i eggedosisen. 180'c i 8-10 min. KAKEMENN: 50 g margarin 1 1/2 dl sukker 5 dl hvetemel 1/2 ts hjortesalt 1 dl melk Smelt margarinen. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett melken og smøret. Arbeid deigen til den blir smidig. Kjevle ut til ca 1/2 cm tykkelse og stikk ut figurer. Legg kakene på plate (bakepapir) og stek dem ved 200 grader i 6 - 8 minutt midt i ovnen. Pynt kakene når de er avkjølt. Eller: 100g smør 250g sukker 600g mel 1/4 ts kardemomme 5 ts hornsalt 2 dl kulturmelk . La deigen hvile kaldt over natten . Stekes ved 200 grader i ca 8 min . Denne har jeg ikke prøvd selv, men: MANDELMAKRONER: 2 eggehviter 3 dl melis 250 g mandler Mandlene hakkes. Visp marengs av eggehvite og sukker. Bland mandlene lett inn. Sett røren med teskje på smurt og melet(evt bakepapir) stekebrett. Stekes ved 180 grader i 12 min. Har også oppskrift på: peppernøtter, mandelflarn, mandelstenger, marsipantopper, fløtekarameller, sjokoladekarameller, knekk, valnøttkonfekt, trøffelkonfekt, kirserbærkonfekt, sjokoladekjekskake (har ikke prøvd, men oppskriften minner litt om delfiakake)/sjokoladerisboller, peppermyntepastiller og sjokoladeboller. Bare si fra hvis du vil ha en av de oppskriftene også (men trøffelkonfekt er den eneste av dem jeg har prøvd). Ellers finner du sikkert mange gode oppskrifter på : http://www.detsoteliv.no/ Jeg mener bestemt jeg skal ha oppskriften på delfiakake, men jeg finner den ikke i farta. Men husk at hvis du finner en oppskrift som inneholder marsipan inni kaka, så vil jeg anbefale deg å lage den uten dette og heller bruke så mye per-kjeks som mulig istedenfor. Delfiakake blir så fryktelig mektig når det er lite kjeks i, og med marsipan. Men det er selvfølgelig smak og behag det da:) Vennlig hilsen Tusen tusen takk for peppermyntestenger, har lett etter oppskrift på dem leeeenge. Tror iallefall det er disse jeg lengter etter, for slik fikk vi alltid hos min gamle tante når det var jul. ÅÅÅÅÅÅ jeg gleder meg til å lage dem!!!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1497516 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitni Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Har prøvd forskjellige oppskrifter på kakemanna og denne synes jeg er super! Hvite kakemanna 100g smør 250g sukker 600g hvetemel 1/4 ts kardemomme 5 ts hornsalt 2 dl kulturmelk Smør og sukker røres hvitt, ha i resten. La deigen hvile i kjøleskap over natta. Stekes v 200`c i ca 8 min. Når jeg lager delfiakake følger jeg oppskrifta bak på delfia-fett-pakken. Bruker samme oppskrifta til sjokoladerisboller også, bare litt mindre fett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1497637 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest printa Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Vi baker kakemanner etter Jødekakeoppskrift. Det er enkelt å lage, følge oppskriften for barn som begynner å få noe tallforståelse. 2 kopper kefir 1 kopp smelta smør 2 kopper sukker 5-6 ts hjorte salt 6 kopper hvetemel. Smelt smør i en kaserolle. Ha i kefir og sukker, rør om. Bruk tresleiv. Bland mel og hjortesalt i en bolle, og sikt det tørre inn i smørblandingen, rør sammen. Legg deigen på bakebordet. Kjevle deigen ca 1/2 cm tykk, stikk ut kakene, og legg de på stekeplate. Stek kakene til de er gyldne midt i ovnen, på 200 grader. Etter steking legg kakene på rist til avkjøling. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1497653 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nilia Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Tusen tusen takk for peppermyntestenger, har lett etter oppskrift på dem leeeenge. Tror iallefall det er disse jeg lengter etter, for slik fikk vi alltid hos min gamle tante når det var jul. ÅÅÅÅÅÅ jeg gleder meg til å lage dem!!!! Bare hyggelig:) Hehe...disse er skikkelig supergode, så jeg tror jeg skal lage dem selv også (Bare husk å ha dem i fryseren før du serverer dem:) ). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1497660 Del på andre sider Flere delingsvalg…
bb71 Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 Bare hyggelig:) Hehe...disse er skikkelig supergode, så jeg tror jeg skal lage dem selv også (Bare husk å ha dem i fryseren før du serverer dem:) ). MEn de skal tine litt før man serverer? Jeg kan vel forresten bruke smeltet sjokolade istedenfor? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1497759 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nilia Skrevet 24. november 2005 Del Skrevet 24. november 2005 MEn de skal tine litt før man serverer? Jeg kan vel forresten bruke smeltet sjokolade istedenfor? Jeg har aldri prøvd med sjokolade, men det blir sikkert godt det også?! (Mulig du ikke trenger å fryse dem før du spiser dem, hvis du bruker det istedenfor). Neida, det er bare å sette dem rett på bordet når du tar dem opp fra fryseren. De tiner veldig fort, og når de blir "varme" så blir kakaosmaken skarpere. Derfor er de best når de er kalde. Men det finner du sikkert ut av:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/207527-kakemenn-delfiakake-og-karameller/#findComment-1497816 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.