Gå til innhold

Hvordan ikke svi julegrøten?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Vet at det er langt utenfor temaet her, men det er her jeg får flest og best svar :-)

Er det noen som har noen tips til hvordan jeg skal lage risengrynsgrøt uten å svi den? Den blir brent hver gang uansett om jeg bruker svak varm, teflonkjele eller vanlig, jeg har til og med hatt oppi litt olje! Er det noen andre muligheter enn å bruke supersvak varme? Da tar det jo en evighet

Skrevet

Kok den opp om morgenen og sett den i kald ovn. Gi den et oppkok midt på dagen, og ved middagstid er det bare å koke den opp igjen, og den er ferdig.

Pluss aluminiumskjele, og røre mens kjelen står på platen, men på denne måten er jo ikke det lenge.

Skrevet

Hurtiggrøt, svak varme og: røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre....

Skrevet

Hurtiggrøt, svak varme og: røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre....

Skrevet

Hvis du lager "dynegrøt" så svir den seg ikke. Du bare koker opp risen sammen med vann og melk noen timer før den skal spises, deretter pakker du kjelen inn i ei dyne (eller gjør som meg, setter den inn i microen med en stor håndduk rundt).

Like før grøten skal spises gir du den et nytt oppkok og salter den - og den er klar til servering uten å være svidd i bunnen.

skorpionfisken
Skrevet

Julegrøten skal ta en evighet.

Jeg rører konstant i grøten. Skal mye til for at den svir seg da.

skorpionfisken
Skrevet

Hurtiggrøt, svak varme og: røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre....

Nei, nei, nei. Ikke hurtiggrøt til jul vel. Den må koke minst en time.

Skrevet

Nei, nei, nei. Ikke hurtiggrøt til jul vel. Den må koke minst en time.

Synes hurtiggrøten smaker nydelig jeg, mye bedre enn den andre. Og hvem i all verden er det som merker forskjellen? Har mer enn nok å styre med når det gjelder den fordømte ribba.

Julegrøten serveres dessuten lille julaften, et ganske uhøytidelig måltid med venner og deres barn på besøk.

Skrevet

Nei, nei, nei. Ikke hurtiggrøt til jul vel. Den må koke minst en time.

Synes hurtiggrøten smaker nydelig jeg, mye bedre enn den andre. Og hvem i all verden er det som merker forskjellen? Har mer enn nok å styre med når det gjelder den fordømte ribba.

Julegrøten serveres dessuten lille julaften, et ganske uhøytidelig måltid med venner og deres barn på besøk.

Skrevet

Synes hurtiggrøten smaker nydelig jeg, mye bedre enn den andre. Og hvem i all verden er det som merker forskjellen? Har mer enn nok å styre med når det gjelder den fordømte ribba.

Julegrøten serveres dessuten lille julaften, et ganske uhøytidelig måltid med venner og deres barn på besøk.

Hvorfor kommer innleggene mine to ganger?

skorpionfisken
Skrevet

Hvorfor kommer innleggene mine to ganger?

Fordi du er så vant til å dobbelklikke på alle knapper du ser:-)

Jeg merker forskjell på hurtiggrøt og langkoktgrøt, men så er jeg også en ordentlig grøtmumser da.

Skrevet

Hjemme kokes grøten i minst to timer, og da røres det ca hvert 15.min. Svaksvak varme og lang lang tid. DA blir grøten god, da, og det er sånn ekte julegrøt skal være *erte på seg gråstein*

Skrevet

Fordi du er så vant til å dobbelklikke på alle knapper du ser:-)

Jeg merker forskjell på hurtiggrøt og langkoktgrøt, men så er jeg også en ordentlig grøtmumser da.

Vi spiser grøt hver lørdag, vi, og jeg har prøvd div varianter av den der langtekkelige grøten. Synes den er smakløs og tam. Ja, ja, smaken er som baken. Min grøt bli god og ikke brent, det er det som teller.

Skrevet

Vi spiser grøt hver lørdag, vi, og jeg har prøvd div varianter av den der langtekkelige grøten. Synes den er smakløs og tam. Ja, ja, smaken er som baken. Min grøt bli god og ikke brent, det er det som teller.

Jeg er ikke glad i hurtiggrøt, man kjenner jo riskornene i den jo! Har prøvd den på ungene, uten å si noe som helst, de vil heller ikke ha den.

Skrevet

Jeg koker opp vannet, har i risen og lar den koke inn som det står på pakken. Har melka i flere små runder som koker opp mellom hver (synes det går fortere og er mer kontrollerbart enn å ha i alt på en gang) gang. Deretter setter jeg kjelen inn i stekeovnen som står på 70-80 grader. Der kan den stå i 2-4 timer. Gir den så et oppkok og har i en goood smørklatt - grøten blir nyyyydelig!

Gjest grøtnissen
Skrevet

Jeg er ikke glad i hurtiggrøt, man kjenner jo riskornene i den jo! Har prøvd den på ungene, uten å si noe som helst, de vil heller ikke ha den.

Da er den ikke ferdigkokt, grøten vår står lengere på ovnen enn 5 minutter som det står på pakken.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...