Gjest prinsesse og prinse mamma Skrevet 30. november 2005 Skrevet 30. november 2005 Noen som har noen gode oppskrifter som er greie¨å bruke til barna? Takker så mye:) 0 Siter
Gjest Cezalion Skrevet 30. november 2005 Skrevet 30. november 2005 Peppernøtter 250 gram smør 2 1/2 dl sukker 1 ss sirup 1 egg 1 1/2 ts kanel 1/2-1 ts støtt nellik 1 ts kardemomme 2 ts natron 400 gram hvetemel 1. Romtemperert smør blandes med sukker, sirup og egg til en smidig masse. 2. Tilsett krydderiene, natron og hvetemel og bland godt. 3. Form deigen til kuler og legg på smurt plate. Stekes gyllenbrune, i ca. 8 minutter ved 200 grader. Hvite kakemenn 4dl vann 1/2 kg sukker 125gr smør 1kg hvetemel 1 toppet ss hornsalt (hjortetakk) Sukker løses opp i varmt vann og settes til kjøling 1/2 time. Bland smeltet smør og mel og hornsalt i vannet. Mer mel hvis for løs deig. Kjevle ut 5 mm tykk og trykk ut med former. Stek 10-15 min i 225 gr midt i ovnen. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 30. november 2005 Skrevet 30. november 2005 Kakemenn: 500 g sukker 150 g smolt (matfett) 3 1/2 dl melk Smelt alt dette i en panne, og la det avkjøles. 1 kg hvetemel 1 ts hjortetak Bland alt sammen. Trykk ut ca 1/2 cm tykke kakemenn, stek på nederste rille i ca 10 min på 180grader. Denne er enkel, og kjempegod! Jeg er ikke noen flink baker, men denne oppskriften har funket hver gang. 0 Siter
Speak Skrevet 30. november 2005 Skrevet 30. november 2005 Kakemenn: 500 g sukker 150 g smolt (matfett) 3 1/2 dl melk Smelt alt dette i en panne, og la det avkjøles. 1 kg hvetemel 1 ts hjortetak Bland alt sammen. Trykk ut ca 1/2 cm tykke kakemenn, stek på nederste rille i ca 10 min på 180grader. Denne er enkel, og kjempegod! Jeg er ikke noen flink baker, men denne oppskriften har funket hver gang. Jeg brukte denne. Kjempgrei og god. Men jeg har fått tips om de ikke holder lenge i kakeboksen, så de bør fryses. Jeg har ikke testet det enda. (Dvs. de er frøset ned, men jeg har ikke tint noen for å se om de er gode). Det er en stor oppskrift. 0 Siter
nitni Skrevet 30. november 2005 Skrevet 30. november 2005 Jeg brukte denne. Kjempgrei og god. Men jeg har fått tips om de ikke holder lenge i kakeboksen, så de bør fryses. Jeg har ikke testet det enda. (Dvs. de er frøset ned, men jeg har ikke tint noen for å se om de er gode). Det er en stor oppskrift. Har prøvd forskjellige oppskrifter på kakemanna og denne synes jeg er super! Den holder seg også god i kakeboksen lenge. Hvite kakemanna 100g smør 250g sukker 600g hvetemel 1/4 ts kardemomme 5 ts hornsalt 2 dl kulturmelk Smør og sukker røres hvitt, ha i resten. La deigen hvile i kjøleskap over natta. Stekes v 200`c i ca 8 min. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 30. november 2005 Skrevet 30. november 2005 Jeg brukte denne. Kjempgrei og god. Men jeg har fått tips om de ikke holder lenge i kakeboksen, så de bør fryses. Jeg har ikke testet det enda. (Dvs. de er frøset ned, men jeg har ikke tint noen for å se om de er gode). Det er en stor oppskrift. Jeg har en tendens til og spise de opp ganske kjapt ;-) Men har ikke hørt at de ikke holder seg, men takk for tipset. Si ifra da når du tiner de, om de er like gode. Går kanskje an og halvere oppskriften, jeg har ikke prøvd. 0 Siter
Cillimor Skrevet 1. desember 2005 Skrevet 1. desember 2005 Kakemenn: 500 g sukker 150 g smolt (matfett) 3 1/2 dl melk Smelt alt dette i en panne, og la det avkjøles. 1 kg hvetemel 1 ts hjortetak Bland alt sammen. Trykk ut ca 1/2 cm tykke kakemenn, stek på nederste rille i ca 10 min på 180grader. Denne er enkel, og kjempegod! Jeg er ikke noen flink baker, men denne oppskriften har funket hver gang. jeg bruker vann istede for melk i denne oppskriften, pga allergiger, det funker også kjempe bra. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 1. desember 2005 Skrevet 1. desember 2005 jeg bruker vann istede for melk i denne oppskriften, pga allergiger, det funker også kjempe bra. Da skal jeg notere meg det, greitt og vite siden en del reagerer på melk. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.