Gå til innhold

Knesmerter


Gjest dons

Anbefalte innlegg

Har en sønn på 17 som spiller aktivt fotball og har gjort det i mange år. Han har plutselig fått smerter i senen under kneskålen foran. Kan dette være Jumpers Knee og hva kan ev. gjøres?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei!

Jo, det kan være Jumpers knee, men det finnes også en del diffuse smerter rundt kneskjellet som gir lignende symptomer (patellofemoralt smertesyndrom). Styrketrening av muskulaturen på innsiden av låret kan hjelpe (gjerne eksentrisk), massasje kan holde det i sjakk, unngå løping på hardt underlag, pass på at joggeskoene er gode nok, og unngå mye brå bevegelser (retningsendringer, hopp ol), da dette vil provosere mye. Dette er sannsynligvis en belastningsskade, og vil også ta tid før det blir bra. Jeg vil anbefale at dere tar kontakt med idrettslege eller -fysioterapeut for diagnose og behandling. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Thor-Øistein Endsjø, barne- og idrettslege

-dons.

Smertene som er lokalisert til senen og senefestet nedenfor kneskjellet (patella) høres veldig ut som "jumpers knee" (hopper kne). Ved stadige belastninger som ved fotball eller mye spensthopping, kan en slik betennelses reaksjon oppstå. For å komme over dette er det fornuftig å avstå fra trening som belaster det vonde området, mens all annen trening selvsagt kan fortsettes.

Hvis dette likevel ikke går bra, kan det være nyttig å vite at Idrettshøyskolen i Oslo og Toppidrettssenteret i fellesskap driver ett behandlingsprosjekt i fellesskap av nettopp Jumpers knee. Hvis dette er aktuelt kan dere ringe til Toppidrettssenterets Helseavdelingen får å få en nærmere avtale.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...