Gå til innhold

Spm om steking...


Anbefalte innlegg

Skrevet

skal lage ei iskake til en bursdag på torsdag....

bunnen består av eggedosis og hakkede mandler. lages i en rund kakeform med høye kanter rundt hele.

første forsøk ble totalt mislykka.. eggedosis skal jo være hvit, og ikke gul..... så var det forma. den lakk som ei sil da jeg puttet den i ovnen. så prøvde jeg med bakepapir oppi forma. hele forma var smurt, og papiret ble bløtt og rart og deiga gikk i søpla....

lurer på om jeg skal prøve en gang til nå... er bakepapir el matpapir best?

om jeg legger papiret bare mellom bunnen og kantene (altså legger papir oppå bunnen og setter forma på så papiret stikker utenfor), bør jeg smøre forma?

Skrevet

Eggedosis er da gul...? Marengs er hvit, om det var det du mente...

Skrevet

eggedosis er gul, krem og marengs er hvit.

bruk bakepapir.

Gjest dajmiskake
Skrevet

Tror ikke du skal lage eggedosis .... men marengs, altså kun piske eggehviten og sukker, den er helt hvit. Denne kan stå å piskes i 10 - 15 minutter, da er den garantert godt pisket. Den er absolutt ikke rennende, så du trenger ikke ha den i noen kakeform med høye kanter, det bruker jeg aldri.

Bruk BAKEpapir (ikke matpapir).

Min står i ovnen en time på 100gr, jeg bruker varmluft.

Gjest dajmiskake
Skrevet

Tror ikke du skal lage eggedosis .... men marengs, altså kun piske eggehviten og sukker, den er helt hvit. Denne kan stå å piskes i 10 - 15 minutter, da er den garantert godt pisket. Den er absolutt ikke rennende, så du trenger ikke ha den i noen kakeform med høye kanter, det bruker jeg aldri.

Bruk BAKEpapir (ikke matpapir).

Min står i ovnen en time på 100gr, jeg bruker varmluft.

Kakebunnen må bli HELT kald før du prøver å ta den av bakepapiret.

Skrevet

var så sikker på at eggedosis var hvitt jeg...

laget ei ny kake, den står til avkjøling på kjøkkenbenken, satser på at den er spisende.....

Skrevet

var så sikker på at eggedosis var hvitt jeg...

laget ei ny kake, den står til avkjøling på kjøkkenbenken, satser på at den er spisende.....

Pisker du eggedosisen ordentlig, så skal den nesten bli kremfarget.

Skrevet

Pisker du eggedosisen ordentlig, så skal den nesten bli kremfarget.

pisket den vel og lenge, var en hvit/gul farge på den jeg brukte....

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...