tussetrollet Skrevet 11. desember 2005 Del Skrevet 11. desember 2005 skal lage ei iskake til en bursdag på torsdag.... bunnen består av eggedosis og hakkede mandler. lages i en rund kakeform med høye kanter rundt hele. første forsøk ble totalt mislykka.. eggedosis skal jo være hvit, og ikke gul..... så var det forma. den lakk som ei sil da jeg puttet den i ovnen. så prøvde jeg med bakepapir oppi forma. hele forma var smurt, og papiret ble bløtt og rart og deiga gikk i søpla.... lurer på om jeg skal prøve en gang til nå... er bakepapir el matpapir best? om jeg legger papiret bare mellom bunnen og kantene (altså legger papir oppå bunnen og setter forma på så papiret stikker utenfor), bør jeg smøre forma? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/209793-spm-om-steking/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Niobe Skrevet 11. desember 2005 Del Skrevet 11. desember 2005 Eggedosis er da gul...? Marengs er hvit, om det var det du mente... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/209793-spm-om-steking/#findComment-1522438 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofies mamma Skrevet 11. desember 2005 Del Skrevet 11. desember 2005 eggedosis er gul, krem og marengs er hvit. bruk bakepapir. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/209793-spm-om-steking/#findComment-1522477 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest dajmiskake Skrevet 11. desember 2005 Del Skrevet 11. desember 2005 Tror ikke du skal lage eggedosis .... men marengs, altså kun piske eggehviten og sukker, den er helt hvit. Denne kan stå å piskes i 10 - 15 minutter, da er den garantert godt pisket. Den er absolutt ikke rennende, så du trenger ikke ha den i noen kakeform med høye kanter, det bruker jeg aldri. Bruk BAKEpapir (ikke matpapir). Min står i ovnen en time på 100gr, jeg bruker varmluft. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/209793-spm-om-steking/#findComment-1522494 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest dajmiskake Skrevet 11. desember 2005 Del Skrevet 11. desember 2005 Tror ikke du skal lage eggedosis .... men marengs, altså kun piske eggehviten og sukker, den er helt hvit. Denne kan stå å piskes i 10 - 15 minutter, da er den garantert godt pisket. Den er absolutt ikke rennende, så du trenger ikke ha den i noen kakeform med høye kanter, det bruker jeg aldri. Bruk BAKEpapir (ikke matpapir). Min står i ovnen en time på 100gr, jeg bruker varmluft. Kakebunnen må bli HELT kald før du prøver å ta den av bakepapiret. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/209793-spm-om-steking/#findComment-1522495 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tiliti Skrevet 11. desember 2005 Del Skrevet 11. desember 2005 sikker på at du har satt i bunnen rett vei? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/209793-spm-om-steking/#findComment-1522501 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tussetrollet Skrevet 11. desember 2005 Forfatter Del Skrevet 11. desember 2005 var så sikker på at eggedosis var hvitt jeg... laget ei ny kake, den står til avkjøling på kjøkkenbenken, satser på at den er spisende..... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/209793-spm-om-steking/#findComment-1522556 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jorunn Skrevet 11. desember 2005 Del Skrevet 11. desember 2005 var så sikker på at eggedosis var hvitt jeg... laget ei ny kake, den står til avkjøling på kjøkkenbenken, satser på at den er spisende..... Pisker du eggedosisen ordentlig, så skal den nesten bli kremfarget. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/209793-spm-om-steking/#findComment-1522705 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tussetrollet Skrevet 11. desember 2005 Forfatter Del Skrevet 11. desember 2005 Pisker du eggedosisen ordentlig, så skal den nesten bli kremfarget. pisket den vel og lenge, var en hvit/gul farge på den jeg brukte.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/209793-spm-om-steking/#findComment-1522817 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.