Sassy Skrevet 15. desember 2005 Skrevet 15. desember 2005 Jeg har alltid brukt meierismør når jeg har bakt søtt som julekaker, hvetebakst og kaker i den tro at det blir best smak. Siden det kun dreier seg om kos har jeg ikke tenkt så mye på at det er mye mettet fett i smør. Men det er jo egentlig unødvendig dersom det blir like godt med annet fett. Hvordan gjør dere det? Dere som bruker margarin, hva slags bruker dere? Er olje egnet til baking? Hvilke oljer har helt nøytral smak? 0 Siter
Gjest blomsterløk Skrevet 15. desember 2005 Skrevet 15. desember 2005 Jeg pleier å bruke melange på flaske jeg. Den er vel muligens litt dyrere enn å kjøpe disse andre pakkene, men veldig enkel å bruke. Av og til bruker jeg også olivero i flytende form. Synes smaken på kakene blir like gode som med meierismør. For jeg brukte det tidligere jeg også. 0 Siter
Velouria Skrevet 15. desember 2005 Skrevet 15. desember 2005 Moren min baker alltid med Melange, den er riktig nok salt så når du smelter den kan du evt. bare bruke det klarnede smøret. Solsikke, soya, canola og maisolje er de smaksnøytrale oljene jeg kommer på. Du kan normalt bake med olje, men jeg tror ikke jeg ville satset på det i småkaker. Som også kalles smørkaker og det ligger kanskje noe i det? 0 Siter
Gjest Snøhette Skrevet 15. desember 2005 Skrevet 15. desember 2005 Hvorfor vil du bytte ut det gode smøret med margarin eller oljer som inneholder transfettsyrer? 0 Siter
Gjest chinamom Skrevet 15. desember 2005 Skrevet 15. desember 2005 Melange margarin - bruker bare det jeg. Dersom du ikke vil ha saltet i margarinen (eller melken) kan du bruke Melange u/salt og melk. Syntes kakene smaker mye bedre jeg. Olje går greitt i myke kaker (muffins, formkaker ol.) men i jule/småkaker ville jeg ikke prøvd det. 0 Siter
Gjest GA Skrevet 15. desember 2005 Skrevet 15. desember 2005 Jeg har alltid brukt Melange margarin. 0 Siter
Gemini Skrevet 15. desember 2005 Skrevet 15. desember 2005 Rapsolje har vel også nøytral smak. Kalles ofte matolje på etiketten, men det står gjerne at det er laget på raps med liten skrift (gjerne bakpå). 0 Siter
Mirabell Skrevet 15. desember 2005 Skrevet 15. desember 2005 Melange er vel egnet til baking, men jeg tror Melange også har en del mettet fett (gjorde det i hvert fall før i tiden, mulig at den nye typen inneholder mer umettet). Det er ikke alle småkaker det går an å bytte ut smør med olje, f.eks. de som man skal røre smør og sukker hvitt. Selv bruker jeg bare meierismør, syns det er best den ene gangen i året... 0 Siter
tiliti Skrevet 15. desember 2005 Skrevet 15. desember 2005 Det er det samme eller jeg vil kanskje helle til bedre om du holder deg til meierismør i bakingen om du liker det. Meierismør har riktignok mye mettet fett, men plantemargarinene har mye transfett. Absolutt ikke bra. Selv liker jeg ikke meierismør overhodet, men vil absolutt ikke råde noe bytte til plantemargarin ut fra hva man vet om fett i dag. 0 Siter
Sassy Skrevet 15. desember 2005 Forfatter Skrevet 15. desember 2005 Takk for mange gode svar :-) Når det gjelder transfett så er vel det et problem ift herdet fett, og så vidt jeg vet er det ikke lenger lov å bruke herdet fett i margarin i Norge. 0 Siter
tiliti Skrevet 15. desember 2005 Skrevet 15. desember 2005 Takk for mange gode svar :-) Når det gjelder transfett så er vel det et problem ift herdet fett, og så vidt jeg vet er det ikke lenger lov å bruke herdet fett i margarin i Norge. Skal ikke være lett å følge med. Først var det det ikke, så var det det, og nå er det det ikke igjen Ser produsentene sier de har fjernet alt sitt transfett fra margarinene, mens leger og media fremdeles fraråder all bruk av harde margariner 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.