Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har alltid brukt meierismør når jeg har bakt søtt som julekaker, hvetebakst og kaker i den tro at det blir best smak. Siden det kun dreier seg om kos har jeg ikke tenkt så mye på at det er mye mettet fett i smør.

Men det er jo egentlig unødvendig dersom det blir like godt med annet fett. Hvordan gjør dere det? Dere som bruker margarin, hva slags bruker dere? Er olje egnet til baking? Hvilke oljer har helt nøytral smak?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/210382-bake-med-margarin/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest blomsterløk

Jeg pleier å bruke melange på flaske jeg. Den er vel muligens litt dyrere enn å kjøpe disse andre pakkene, men veldig enkel å bruke. Av og til bruker jeg også olivero i flytende form. Synes smaken på kakene blir like gode som med meierismør. For jeg brukte det tidligere jeg også.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/210382-bake-med-margarin/#findComment-1529629
Del på andre sider

Moren min baker alltid med Melange, den er riktig nok salt så når du smelter den kan du evt. bare bruke det klarnede smøret.

Solsikke, soya, canola og maisolje er de smaksnøytrale oljene jeg kommer på. Du kan normalt bake med olje, men jeg tror ikke jeg ville satset på det i småkaker. Som også kalles smørkaker og det ligger kanskje noe i det?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/210382-bake-med-margarin/#findComment-1529633
Del på andre sider

Gjest chinamom

Melange margarin - bruker bare det jeg.

Dersom du ikke vil ha saltet i margarinen (eller melken) kan du bruke

Melange u/salt og melk.

Syntes kakene smaker mye bedre jeg. Olje går greitt i myke kaker (muffins, formkaker ol.) men i jule/småkaker ville jeg ikke prøvd det.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/210382-bake-med-margarin/#findComment-1529665
Del på andre sider

Annonse

Melange er vel egnet til baking, men jeg tror Melange også har en del mettet fett (gjorde det i hvert fall før i tiden, mulig at den nye typen inneholder mer umettet). Det er ikke alle småkaker det går an å bytte ut smør med olje, f.eks. de som man skal røre smør og sukker hvitt.

Selv bruker jeg bare meierismør, syns det er best den ene gangen i året...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/210382-bake-med-margarin/#findComment-1529718
Del på andre sider

Det er det samme eller jeg vil kanskje helle til bedre om du holder deg til meierismør i bakingen om du liker det.

Meierismør har riktignok mye mettet fett, men plantemargarinene har mye transfett. Absolutt ikke bra.

Selv liker jeg ikke meierismør overhodet, men vil absolutt ikke råde noe bytte til plantemargarin ut fra hva man vet om fett i dag.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/210382-bake-med-margarin/#findComment-1529916
Del på andre sider

Takk for mange gode svar :-)

Når det gjelder transfett så er vel det et problem ift herdet fett, og så vidt jeg vet er det ikke lenger lov å bruke herdet fett i margarin i Norge.

Skal ikke være lett å følge med. Først var det det ikke, så var det det, og nå er det det ikke igjen :)

Ser produsentene sier de har fjernet alt sitt transfett fra margarinene, mens leger og media fremdeles fraråder all bruk av harde margariner :P

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/210382-bake-med-margarin/#findComment-1530187
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...