Gjest Mom33 Skrevet 29. desember 2005 Skrevet 29. desember 2005 Litt avhengig av om vi skal være hjemme eller ikke; er vi hjemme blir det nok pinnekjøtt m/klot, skal vi bort blir det kalkun. Ungene våre liker begge deler, så ingen spesialoppvartning til dem. Er vi hjemme, spiser vi nok i 17-tida, er vi borte blir det senere (da er vi flere barnefamilier sammen, og lager maten sammen på forsamlingshuset). 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 29. desember 2005 Skrevet 29. desember 2005 Kampene får man ta til hverdags, på høytidsdager må det da gå an å servere noe som alle liker - evt. noe i tillegg til ungene?! Må liksom være måte på prinsipprytteri. Enig. 0 Siter
Lula Skrevet 29. desember 2005 Skrevet 29. desember 2005 Stakkar unger! For all del, mener det er greit at ungene skal prøve ut forskjellig mat, men er ikke nyttårsaften en festdag da? Synes bare det blir så feil at alt skal legges opp for de vokse, kan ikke ungene få en mat de faktisk liker på en slik dag? Pinnekjøtt er jo ganske sterkt kjøtt også, snuppa mi på 1 spiser det i små mengder, men hadde ikke fått det i gutten vår på 3 år, selv om han normalt liker kjøtt. Våre er nå 6 og 9, de har ikke protestert på pinnekjøttet enda. Hadde de det, er det jo poteter og kålrabistappe som de kan spise. Er vi ute og spiser, så spiser de fra vanlig meny. Ikke noe kylling og pommes frites her. Minsten er ikke glad i koteletter, men spiser tilbehøret. Strålende fornøyd med å få spise ris og bernaise. 0 Siter
tenyrg Skrevet 29. desember 2005 Skrevet 29. desember 2005 Våre er nå 6 og 9, de har ikke protestert på pinnekjøttet enda. Hadde de det, er det jo poteter og kålrabistappe som de kan spise. Er vi ute og spiser, så spiser de fra vanlig meny. Ikke noe kylling og pommes frites her. Minsten er ikke glad i koteletter, men spiser tilbehøret. Strålende fornøyd med å få spise ris og bernaise. Er nok litt enig med Lula jeg da! Med 5 barn kan man ikke lage alternative retter, slik at alle får kost seg like mye!!! For meg er julen og nyttårsaften en viktig høytid for å lage tradisjoner, også i matveien... så her i huset må man spise noe av det som er på bordet! ( ehh.... har foresten funnet ut at grove middagspølser også er tilbehør pinnekjøtt.....) 0 Siter
Gjest girasol Skrevet 29. desember 2005 Skrevet 29. desember 2005 Her i huset blir det kalkun med englelappskaus (hjemmelaget fruktsalata med krem) til dessert, kl.19.00 tenker jeg! M.v.h. 0 Siter
Gjest KariKruskakli Skrevet 29. desember 2005 Skrevet 29. desember 2005 Kampene får man ta til hverdags, på høytidsdager må det da gå an å servere noe som alle liker - evt. noe i tillegg til ungene?! Må liksom være måte på prinsipprytteri. Jeg er enig med deg. Ungene har pleid å få pizza på nyttårsaften her. Mens vi voksne har variert litt. 0 Siter
Gjest girasol Skrevet 29. desember 2005 Skrevet 29. desember 2005 Våre er nå 6 og 9, de har ikke protestert på pinnekjøttet enda. Hadde de det, er det jo poteter og kålrabistappe som de kan spise. Er vi ute og spiser, så spiser de fra vanlig meny. Ikke noe kylling og pommes frites her. Minsten er ikke glad i koteletter, men spiser tilbehøret. Strålende fornøyd med å få spise ris og bernaise. Jeg er nok enig med Lula jeg og - det er ikke bra at unger læres opp til å bli kresne... de må forholde seg til den maten som blir servert. MEN: det er jo ganske klart at 0-3-åringer ikke nødvendigvis klarer å "fordøye" (hverken ut fra mage eller smaksanser) veldig spesiell mat, som jo pinnekjøtt f.eks.kan være, men det jeg hadde gjor da er å varme en julepølse og servere ved siden av tilbehøret til middagen. Vi skal ha kalkun med fløtesaus, poteter, gulrøtter og rosenkål, og det er nammismat for en snart 2-åring :-) Men grunnen til at vi lager dette er tradisjon i matveien, ikke barnevennlighet. M.v.h. 0 Siter
Gjest pippppi Skrevet 29. desember 2005 Skrevet 29. desember 2005 Jeg er enig med deg. Ungene har pleid å få pizza på nyttårsaften her. Mens vi voksne har variert litt. Hva spiser dere da? Grateng? 0 Siter
nanna Skrevet 29. desember 2005 Skrevet 29. desember 2005 Kampene får man ta til hverdags, på høytidsdager må det da gå an å servere noe som alle liker - evt. noe i tillegg til ungene?! Må liksom være måte på prinsipprytteri. Enig. 0 Siter
mariamamma Skrevet 29. desember 2005 Skrevet 29. desember 2005 Vi har kalkun àla far i huset.Serveres med svisker, rosenkål, saus, poteter osv osv og med stjerneskudd på toppen. Vi spiser vel sånn rund kl.20. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.