Gå til innhold

Hva spiser dere på nyttårsaften?


Anbefalte innlegg

Litt avhengig av om vi skal være hjemme eller ikke; er vi hjemme blir det nok pinnekjøtt m/klot, skal vi bort blir det kalkun.

Ungene våre liker begge deler, så ingen spesialoppvartning til dem.

Er vi hjemme, spiser vi nok i 17-tida, er vi borte blir det senere (da er vi flere barnefamilier sammen, og lager maten sammen på forsamlingshuset).

Fortsetter under...

Stakkar unger! For all del, mener det er greit at ungene skal prøve ut forskjellig mat, men er ikke nyttårsaften en festdag da?

Synes bare det blir så feil at alt skal legges opp for de vokse, kan ikke ungene få en mat de faktisk liker på en slik dag? Pinnekjøtt er jo ganske sterkt kjøtt også, snuppa mi på 1 spiser det i små mengder, men hadde ikke fått det i gutten vår på 3 år, selv om han normalt liker kjøtt.

Våre er nå 6 og 9, de har ikke protestert på pinnekjøttet enda. Hadde de det, er det jo poteter og kålrabistappe som de kan spise.

Er vi ute og spiser, så spiser de fra vanlig meny. Ikke noe kylling og pommes frites her.

Minsten er ikke glad i koteletter, men spiser tilbehøret. Strålende fornøyd med å få spise ris og bernaise.

Våre er nå 6 og 9, de har ikke protestert på pinnekjøttet enda. Hadde de det, er det jo poteter og kålrabistappe som de kan spise.

Er vi ute og spiser, så spiser de fra vanlig meny. Ikke noe kylling og pommes frites her.

Minsten er ikke glad i koteletter, men spiser tilbehøret. Strålende fornøyd med å få spise ris og bernaise.

Er nok litt enig med Lula jeg da! Med 5 barn kan man ikke lage alternative retter, slik at alle får kost seg like mye!!!

For meg er julen og nyttårsaften en viktig høytid for å lage tradisjoner, også i matveien... så her i huset må man spise noe av det som er på bordet! ( ehh.... har foresten funnet ut at grove middagspølser også er tilbehør pinnekjøtt.....)

Annonse

Gjest KariKruskakli

Kampene får man ta til hverdags, på høytidsdager må det da gå an å servere noe som alle liker - evt. noe i tillegg til ungene?!

Må liksom være måte på prinsipprytteri.

Jeg er enig med deg. Ungene har pleid å få pizza på nyttårsaften her.

Mens vi voksne har variert litt.

Våre er nå 6 og 9, de har ikke protestert på pinnekjøttet enda. Hadde de det, er det jo poteter og kålrabistappe som de kan spise.

Er vi ute og spiser, så spiser de fra vanlig meny. Ikke noe kylling og pommes frites her.

Minsten er ikke glad i koteletter, men spiser tilbehøret. Strålende fornøyd med å få spise ris og bernaise.

Jeg er nok enig med Lula jeg og - det er ikke bra at unger læres opp til å bli kresne... de må forholde seg til den maten som blir servert. MEN: det er jo ganske klart at 0-3-åringer ikke nødvendigvis klarer å "fordøye" (hverken ut fra mage eller smaksanser) veldig spesiell mat, som jo pinnekjøtt f.eks.kan være, men det jeg hadde gjor da er å varme en julepølse og servere ved siden av tilbehøret til middagen.

Vi skal ha kalkun med fløtesaus, poteter, gulrøtter og rosenkål, og det er nammismat for en snart 2-åring :-) Men grunnen til at vi lager dette er tradisjon i matveien, ikke barnevennlighet.

M.v.h.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...