Gjest mermaid som kommer fra jobb og to håndballkamper++ med litt lavt Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 For en alenemor til tre i full jobb går det ofte fort. Alle har minst en aktivitet som de er med på, og det er stadig kjøringer rett fra jobb, skole og barnehage. Selv trives jeg ikke særlig godt uten påfyll av ordentlig mat utpå ettermiddagen, og ungene trenger jo energi de også. Det er det evige dilemmaet om hva man skal spise i full fart, kanskje uten å ha vært hjemom i det hele tatt. Jeg er ikke typen som stikker så ofte innom McDonalds eller kjøper pølse på bensinstasjonen (har nesten ikke tid til det heller). Og vi er leie av brødmat etter å ha spist nesten bare det (+ litt frukt/grønt) tidligere på dagen. Kom igjen, hva er deres beste tips til mat i farta, som ikke er for usunt og dyrt, gir ordentlig energi osv. ??? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mandolaika Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Jeg vet at det ikke er svar på det du egentlig lurer på, men jeg hadde aldri orket det der, selv ikke med en mann i huset, så jeg tror jeg hadde satt meg ned med ungene og snakket med dem om de er tilfreds med situasjonen. Kanskje de heller kunne tenke seg litt flere rolige ettermiddager med ordentlig middag? Eller kanskje de kan samkjøre aktivitetene sine mer, slik at de går samme dag el.l. hvis det er mulig? Ellers er grillet kylling med salat og mais helt supert og kjapt. Det finnes også mange ferdigposeretter i fryseren på matbutikken som slett ikke smaker så verst. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566181 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mermaid Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Jeg vet at det ikke er svar på det du egentlig lurer på, men jeg hadde aldri orket det der, selv ikke med en mann i huset, så jeg tror jeg hadde satt meg ned med ungene og snakket med dem om de er tilfreds med situasjonen. Kanskje de heller kunne tenke seg litt flere rolige ettermiddager med ordentlig middag? Eller kanskje de kan samkjøre aktivitetene sine mer, slik at de går samme dag el.l. hvis det er mulig? Ellers er grillet kylling med salat og mais helt supert og kjapt. Det finnes også mange ferdigposeretter i fryseren på matbutikken som slett ikke smaker så verst. Skjønner hva du mener, men ungene elsker det de holder på med og jeg har aldri vurdert å kutte noe. Kylling kan være et alternativ ja. Men poserett fra butikken - da må man vel hjem og gjøre noe med den? Ikke helt meg. Vi lager ellers middag HVER dag uten unntak, men noen ganger blir det altså litt sent. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566193 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mandolaika Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Ok, når ungene trives med det så strekker man seg jo svært langt. Ser du tenkte på noe mat som man ikke trenger å dra hjemom for i det hele tatt. Hm..., jo nå kom jeg på noe! Vet ikke hvor du bor, men i Oslo er det Deli de Luca butikker. De har masse god mat av forskjellig slag! Tror de kun har butikker i Oslo, ser slik ut på www.delideluca.no ihvertfall. Ellers kan man kjøpe lunsjkaker eller fiskekaker ferskt fra en matbutikk og putte rett inni et grovt rundstykke f.eks. I sånne lunsjkaker er det grønnsakbiter også! Det var mine beste tips.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566241 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Jeg har en kokebok som heter "ti på halv sulten", og der skal visst alle rettene være superraske. Jeg har ikke kommet lenger enn å lese forordet og innholdsfortegnelsen... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566245 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mermaid Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Jeg har en kokebok som heter "ti på halv sulten", og der skal visst alle rettene være superraske. Jeg har ikke kommet lenger enn å lese forordet og innholdsfortegnelsen... Les den da, og kom med de tre beste tipsene ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566260 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Jeg har en kokebok som heter "ti på halv sulten", og der skal visst alle rettene være superraske. Jeg har ikke kommet lenger enn å lese forordet og innholdsfortegnelsen... Det hørtes ut til å være ei bok som passer for oss! Uff, det er dårlig med kreativitet på kjøkkenet når klokka er kvart på fem og alle er slitne og trøtte.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566261 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Her er mine "fastfood"-alternativer - de krever at man er hjemom, men går veldig fort: Kyllingkjøttboller og en pose ferdigsalat, evt brød ved siden av Fersk, fylt pasta Ellers pleier jeg å lage store porsjoner når jeg lager gryteretter, lasagne o.l, og fryser ned i porsjonspakker. Det er raskt og greit å tine opp når man vil ha kjapp, men ordentlig middag. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566304 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MinaLisa Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Her er mine "fastfood"-alternativer - de krever at man er hjemom, men går veldig fort: Kyllingkjøttboller og en pose ferdigsalat, evt brød ved siden av Fersk, fylt pasta Ellers pleier jeg å lage store porsjoner når jeg lager gryteretter, lasagne o.l, og fryser ned i porsjonspakker. Det er raskt og greit å tine opp når man vil ha kjapp, men ordentlig middag. Godt tips. Lager du hjemmelaget lasagne og gryteretter? Oppskrifter? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566512 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaffepiken Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 I dag spiste vi kyllingkjøttboller med makaroni og ost til. Fant (på smart club) sånne esker med sånn amerikansk Macaroni and Cheese som man lager i en fei. Sunnhetsgehalten kan vel diskuteres, men det var lettlaget og metter ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566536 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitni Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Hamburgerbrød med fiskekaker (event. salat). Ei rå gulrot å knaske før/underveis/etter. Pitabrød med diverse salat/kylling m.m. Gjør salaten klar dagen før så er det bare å fylle pitabrødene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566601 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nitni Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Hamburgerbrød med fiskekaker (event. salat). Ei rå gulrot å knaske før/underveis/etter. Pitabrød med diverse salat/kylling m.m. Gjør salaten klar dagen før så er det bare å fylle pitabrødene. Kutt pølser i biter, stek dem litt på panna. Hell på amerikansk grønnsaksblanding og en buljongterning. Litt salt og pepper. Surr litt, hell så over en pk. matfløte, la småkoke til gr.sakene er ferdige. (det går veldig fort) Spises på brødskiva. Kjempelett/fort og lage og veldig godt. En av favorittene til 3 av våre søte små ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566610 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 12. januar 2006 Del Skrevet 12. januar 2006 Godt tips. Lager du hjemmelaget lasagne og gryteretter? Oppskrifter? Når jeg lager lasagne, gjør jeg det uten noen fast oppskrift, men det er altså omtrent sånn: Tomatsaus: 1-2 bokser hermetiske tomater, 1 reven gulrot, 1 finhakket løk, etpar ss olivenolje, etpar ss balsamicoeddik, etpar ss sukker, litt hønsebuljong, litt hvitløk, oregano, fersk basilikum, salt og pepper. La det putre på svak varme i..tja..cirka 10-15 minutter. Ostesaus: Vanlig hvit saus tilsatt parmesanost, saltet etter smak _etter_ at parmesanen er tilsatt. Kjøttdeig, gjerne stekt med litt bacon. Stekes ikke for godt. Blandes med tomatsausen. Legges lagvis med pastaplater, dekkes med ost. Gryteretter lager jeg en del forskjellige av, så det kommer litt an på hva du evt er ute etter. ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566626 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MinaLisa Skrevet 13. januar 2006 Del Skrevet 13. januar 2006 Når jeg lager lasagne, gjør jeg det uten noen fast oppskrift, men det er altså omtrent sånn: Tomatsaus: 1-2 bokser hermetiske tomater, 1 reven gulrot, 1 finhakket løk, etpar ss olivenolje, etpar ss balsamicoeddik, etpar ss sukker, litt hønsebuljong, litt hvitløk, oregano, fersk basilikum, salt og pepper. La det putre på svak varme i..tja..cirka 10-15 minutter. Ostesaus: Vanlig hvit saus tilsatt parmesanost, saltet etter smak _etter_ at parmesanen er tilsatt. Kjøttdeig, gjerne stekt med litt bacon. Stekes ikke for godt. Blandes med tomatsausen. Legges lagvis med pastaplater, dekkes med ost. Gryteretter lager jeg en del forskjellige av, så det kommer litt an på hva du evt er ute etter. ;o) Hei. Gjerne litt sunne gryteretter, er ikke så god på det der jeg altså. Blir til at jeg kjøper gryteretter i poser, og det er jo ikke så sunt. Sikkert også bedre med hjemmelaget. Så tar gjerne imot forslag til gode gryteretter! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566756 Del på andre sider Flere delingsvalg…
iselin Skrevet 13. januar 2006 Del Skrevet 13. januar 2006 Jeg har en kokebok som heter "ti på halv sulten", og der skal visst alle rettene være superraske. Jeg har ikke kommet lenger enn å lese forordet og innholdsfortegnelsen... Den boka har jeg, og anbefaler den på det varmeste! Tror jeg har prøvd alle rettene, og de fleste er svært gode, og raske å lage! Super! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1566944 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 13. januar 2006 Del Skrevet 13. januar 2006 Hei. Gjerne litt sunne gryteretter, er ikke så god på det der jeg altså. Blir til at jeg kjøper gryteretter i poser, og det er jo ikke så sunt. Sikkert også bedre med hjemmelaget. Så tar gjerne imot forslag til gode gryteretter! Jeg er veldig glad i denne. Du kan evt bytte ut matfløten med Cremefine eller matyoghurt. Kyllinggryte 1 grillet kylling eller kyllingfileter 1 stor purre 2 syrlige epler 1 liten paprika olje til steking 3 dl matfløte (eller Cremefine) 1 1/2 ss karripulver (gjerne av den indiske typen) 2 ss curry paste 1 ss mango chutney litt sitron 1 glass indisk currysaus (Uncle Ben's, Pataks eller lignende) Skjær purren i tynne ringer, eplene i terninger og paprikaen i strimler. Varm oljen og fres karripulveret litt. Tilsett purre, parika og epler og fres det mykt og blankt. Bland inn fløte, mango chutney, curry paste og curry saus. La alt putre i ca 10 minutter. Rens kyllingen for skinn og bein og del kjøttet i biter. Bland med sausen og la putre i ytterligere 15 minutter. Serveres med ris eller pasta og evt en grønn salat/nan-brød. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1567103 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MinaLisa Skrevet 13. januar 2006 Del Skrevet 13. januar 2006 Jeg er veldig glad i denne. Du kan evt bytte ut matfløten med Cremefine eller matyoghurt. Kyllinggryte 1 grillet kylling eller kyllingfileter 1 stor purre 2 syrlige epler 1 liten paprika olje til steking 3 dl matfløte (eller Cremefine) 1 1/2 ss karripulver (gjerne av den indiske typen) 2 ss curry paste 1 ss mango chutney litt sitron 1 glass indisk currysaus (Uncle Ben's, Pataks eller lignende) Skjær purren i tynne ringer, eplene i terninger og paprikaen i strimler. Varm oljen og fres karripulveret litt. Tilsett purre, parika og epler og fres det mykt og blankt. Bland inn fløte, mango chutney, curry paste og curry saus. La alt putre i ca 10 minutter. Rens kyllingen for skinn og bein og del kjøttet i biter. Bland med sausen og la putre i ytterligere 15 minutter. Serveres med ris eller pasta og evt en grønn salat/nan-brød. Mmmm, noterer meg oppskriften, smaker sikkert kjempegodt! Har du flere oppskrifter på gryteretter som du vil dele med meg? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/213874-mat-i-farta/#findComment-1568064 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.