naktros Skrevet 12. januar 2006 Skrevet 12. januar 2006 Kan noen gi meg en idiot forklaring/oppskrift på det med tilbaehør? 0 Siter
Gjest GA Skrevet 12. januar 2006 Skrevet 12. januar 2006 Hvis du kjøper Bjellands, så står det på boksen! Hvit saus, fiskebollene varmes i sausen, gulrøtter (revne rå) og poteter til. Hvit saus lages av kraft fra fiskebollene, smelta smør/margarin, hvetemel og melk. 0 Siter
Mandolaika Skrevet 12. januar 2006 Skrevet 12. januar 2006 Hvis du kjøper Bjellands, så står det på boksen! Hvit saus, fiskebollene varmes i sausen, gulrøtter (revne rå) og poteter til. Hvit saus lages av kraft fra fiskebollene, smelta smør/margarin, hvetemel og melk. Samme som GA sitt svar men to vesentlige ting til: Bacon og reker oppi! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 12. januar 2006 Skrevet 12. januar 2006 Du kjøper en boks fiskeboller. Den boksen som er grønn og hvit er ganske god (Trondheims-fiskeboller?). Du trenger ellers melk, mel og evt salt, pepper og karry. Åpne boksen og hell kraften oppi en kjele. Ha oppi ca et par dl mel. Rør godt sammen mens det er kaldt. middels varme på plata. Rør hele tiden. Når det begynner å bli tjukt, heller du i melk, litt om gangen. La det koke opp mellom hver gang du sper med melka. Jeg har aldri målt melka, men bruker kanskje 3-4 dl? Når sausen er passe tykk og har kokt noen minutter, har du i fiskebollene. skru ned varmen og rør forsiktig. Kraften er ganske salt, og det er ikke nødvendig med mer salt i sausen. Litt pepper er godt. Noen har karry oppi sausen, men vi drysser det heller på etterpå. Serveres med kokte poteter og kokte eller råraspete gulrøtter. Vel bekomme! 0 Siter
kaffepiken Skrevet 12. januar 2006 Skrevet 12. januar 2006 Kjøp vesterålens fiskeboller. Det er de beste fiskebollene, dessuten står sauseoppskrift på boksen.. Jeg syns det er best med karry i sausen. Kok poteter, og riv gulrøtter som tilbehør. Slenger på oppskrift på lettlaget karrisaus: Smelt smør med litt mel, ha i karry, spe med kraften fra fiskebollene + melk. Kok i 5-10 min så melsmaken koker bort. Til slutt smaker du til med salt og løkpulver. 0 Siter
mumitrollet Skrevet 12. januar 2006 Skrevet 12. januar 2006 Samme som GA sitt svar men to vesentlige ting til: Bacon og reker oppi! Eller bare bacon, servert ved siden av. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 12. januar 2006 Skrevet 12. januar 2006 Kjøp Vesterålens fiskeboller. De smaker best, og dessuten er sausoppskriften på boksen kjempegod. Følg den, så er du bankers på sausen. Kok poteter, og riv gulrøtter. Drypp litt sitronsaft over de revne gulrøttene. Del opp bacon i småbiter og stek, dryss over fiskebollene på tallerkenen. Nammenam! 0 Siter
Mandolaika Skrevet 12. januar 2006 Skrevet 12. januar 2006 Eller bare bacon, servert ved siden av. Ja, men må ha det, bare må ha det. :-) 0 Siter
Gjest trultemor25 Skrevet 12. januar 2006 Skrevet 12. januar 2006 Jeg pleier å ha litt malt muskatt i sausen, det har jeg i all slags hvit saus, også har vi karri på etterpå. 0 Siter
Sofies mamma Skrevet 13. januar 2006 Skrevet 13. januar 2006 Vi har de bare i hvit saus med salt, pepper, muskat. Kokte poteter. Revne gulrøtter. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.