Gå til innhold

Hvor mye morsmelkerstatning?


aneca

Anbefalte innlegg

Hvor mye morsmelkerstatning?

Vi har et barn som vi adopterte 1,5 år gammelt. Til dette tidspunktet hadde h_n fått stort sett morsmelkerstatning og et grøtmåltid om dagen, av og til litt ris. Mengen pulver i hvert måltid, 3-4 fulle flasker om dagen, var halvparten av den oppgitte mengden. Nå lurer vi på om vi kan forsette med å gi noen flasker med dette i løpet av dagen, i tillegg til et brødmåltid, middag og frukt. I så fall, hvor mye morsmelkerstatning er sunt/ ok og hvor lenge kan vi gi det? H_n er egentlig sulten hele tiden. Nå får h_n noe å spise hver 2-3 time og det er vel kanskje litt vel mye? Trenger noen gode råd om kosthold!

På forhånd takk for hjelpen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest spør på adopsjonsforum

Gjelder det et barn fra et land hvor det er vanligere med kumelkintoleranse, kan du sikkert legge inn spørsmålet ditt på adopsjonsforum, så kan du få svar fra mange erfarne fedre og mødre.

Du kan sikkert også snakke med adopsjonsforeningen, de bør ha mye kompetanse på dette.

Barn med "norske gener" og lite allergi i familien, kan få kumelk i vanlig kopp fra ettårsalderen, og trenger ikke flaske med morsmelkerstatning når de er såpass store.

Men hør med erfarne adoptivforeldre.

Kos dere! :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et så stort barn behøver ikke så veldig mye melk. Ville kanskje heller ha laget mer mat og gitt vann og drikke. Og så kanskje en lunken flaske melk til kvelds før tannpussen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Susanna Hanvold, klinisk ernæringsfysiolog

Hei aneca.

Morsmelkerstatning er anbefalt frem til barnet er 12 måneder. Siden ditt barn er over denne alderen bør han ikke lenger få morsmelk. Barnet ditt er nå i en alder hvor det kan spise samme mat som resten av familien, men pass på at det ikke er for mye salt i maten. Normalt kan barn i den alderen spise vanlig oppdelt mat. La barnet få minst 4 hovedmåltider om dagen. Det er bra hvis 3 av disse måltidene består av brød, grøt eller korn. Velg helst grovt brød/grove kornprodukter, disse inneholder mer kostfiber og jern enn lyst brød. Leverpostei, brunost, kaviar og skinke er gode påleggsvarianter. Hvis barnet er sultent mellom måltidene, kan du gjerne gi frukt og grønnsaker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...