Gå til innhold

Noen som har tovet votter selv?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal strikke votter og tove dem til 2 1/2-åringen. Har tenkt å strikke av Drops sitt Alpaca-garn (tynt 3-tråds ullgarn, pinne 2 1/2 - 3 1/2) fikk anbefalt å bruke pinne nr 3 og strikke slik at de passer til 6-åringen før de toves.

Det jeg lurer på er hvor brede jeg må lage de, særlig rundt håndleddet kan de vel lett bli for trange. Krymper de mye i bredden ved toving?

  • Svar 49
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • annegunn

    25

  • mariaflyfly

    13

  • Atene

    6

  • nicky

    3

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Det fine med toving er at hvis de ikke er små nok etter første vask, kan du bare vaske dem en gang til.

Det er derfor rikelig rom for prøving og feiling.

Hvis jeg skulle anslå gjennomsnittlig krymp, vil jeg si ca. 1/3, men det kommer an på garntype, strikkefasthet, temperatur på vaskemaskinen, hva du vasker det sammen med...

Skrevet

Jeg holder på å strikke en babygenser av akkurat samme garnet :-)

De tova ullvottene jeg strikker krymper omtrent 1/4 i lengden, og muligens litt mindre i bredden. Jeg strikker dem i dobbel finull fra Husfliden på pinne 5 og kjører dem på 60 grader med litt grønnsåpe i maskina etterpå.

Det beste er egentlig å strikke en prøvelapp og måle både lengde og bredde før du prøvetover...

Mine blir ikke stramme rundt håndleddene - strikker 4-5 omg vrangbord, 5-6 cm glattstrikk og deretter hullrad som jeg trer en tvinna tråd gjennom, sånn som blånissevotter omtrent. Det fungerer ypperlig, særlig hvis de blir såpass lange at de går godt under dressen.

Skrevet

Jeg strikka votter i julegave til en toåring og en fireåring nå i vinter - om du vil kan jeg knote ned oppskriften i ettermiddag, når jeg får den for hånden. Alpakka-garnet er omtrent like tynt som finullen, såvidt jeg husker.

Skrevet

Jeg strikka votter i julegave til en toåring og en fireåring nå i vinter - om du vil kan jeg knote ned oppskriften i ettermiddag, når jeg får den for hånden. Alpakka-garnet er omtrent like tynt som finullen, såvidt jeg husker.

Du glemte ettåringen, den andre toåringen og den andre fireåringen! *klem*

Dessuten har jeg ei venninne som også VELDIG gjerne vil ha strikkeoppskrifta. Hvis ikke du skal starte familiebedrift og holde den hemmelig. ;)

Hvordan gikk smakinga i går?

Skrevet

Du glemte ettåringen, den andre toåringen og den andre fireåringen! *klem*

Dessuten har jeg ei venninne som også VELDIG gjerne vil ha strikkeoppskrifta. Hvis ikke du skal starte familiebedrift og holde den hemmelig. ;)

Hvordan gikk smakinga i går?

Ja - eh - poenget var lissom størrelsene, nå da. Dessuten unnslo jeg hvem som hadde gitt dem bort, visst...

Jeg skal legge ut oppskriften, jeg.

Krølltoppen meldte avbud, så vi var ikke så mange... Men ostekake med blåbærsaus er nammenam, særlig for dem som kan drikke østerriksk (ble det riktig?) trockenbeerenauslese til :(

Har du funnet en dato?

Skrevet

Ja - eh - poenget var lissom størrelsene, nå da. Dessuten unnslo jeg hvem som hadde gitt dem bort, visst...

Jeg skal legge ut oppskriften, jeg.

Krølltoppen meldte avbud, så vi var ikke så mange... Men ostekake med blåbærsaus er nammenam, særlig for dem som kan drikke østerriksk (ble det riktig?) trockenbeerenauslese til :(

Har du funnet en dato?

Ikke ennå.

Og blir det FOR innlysende når jeg annonserer italiensk aften, eller er det kult? ;)

Skrevet

Ikke ennå.

Og blir det FOR innlysende når jeg annonserer italiensk aften, eller er det kult? ;)

Om du ikke sier hva temaet er kommer de til å skjønne det rimelig fort, tror jeg....

Det blir sikkert kult :)

Skrevet

Ikke ennå.

Og blir det FOR innlysende når jeg annonserer italiensk aften, eller er det kult? ;)

Forresten kjørte vi skikkelig flyfly-pizza i går, med skinke og ruccola. Faktisk første gang... Serranoskinke, riktignok, men vi synes den er like god som parma.

Skrevet

Om du ikke sier hva temaet er kommer de til å skjønne det rimelig fort, tror jeg....

Det blir sikkert kult :)

Hmmm... Dette må jo planlegges litt. Og pizza er oppbrukt. Jeg må kanskje lære meg å lage vitello tonato. Og kyllingrisotto. *sulten*

Skrevet

Forresten kjørte vi skikkelig flyfly-pizza i går, med skinke og ruccola. Faktisk første gang... Serranoskinke, riktignok, men vi synes den er like god som parma.

Så bra! :) Og den falt i smak? Og du laga hvitløksolje også, jah? ;)

Skrevet

Hmmm... Dette må jo planlegges litt. Og pizza er oppbrukt. Jeg må kanskje lære meg å lage vitello tonato. Og kyllingrisotto. *sulten*

Oppbrukt, men godt mottatt :)

Jeg har en plate aero sticky toffee liggende her, om du vil ha en bit?

Skrevet

Oppbrukt, men godt mottatt :)

Jeg har en plate aero sticky toffee liggende her, om du vil ha en bit?

Jeg prøver å styre unna denslags, eller takk... :(

Skrevet

Så bra! :) Og den falt i smak? Og du laga hvitløksolje også, jah? ;)

Hvitløksolje?

Selvfølgelig falt den i smak! Blir ikke siste gangen, nei.

Skrevet

Jeg prøver å styre unna denslags, eller takk... :(

Den er litt - eh - jeg tror muligens du ville foretrekke originalen...

Skrevet

Hvitløksolje?

Selvfølgelig falt den i smak! Blir ikke siste gangen, nei.

Finhakka hvitløk blanda i god olivenolje til å slenge oppå ruccolaen. Yømmi...

Skrevet

Den er litt - eh - jeg tror muligens du ville foretrekke originalen...

Selvfølgelig. ;)

Viste du at man får Aero på Deli DeLuca? Og at sjappa er i gangavstand fra mitt kontor? De har en rekke andre engelske og amerikanske godterier også...;)

Skrevet

Selvfølgelig. ;)

Viste du at man får Aero på Deli DeLuca? Og at sjappa er i gangavstand fra mitt kontor? De har en rekke andre engelske og amerikanske godterier også...;)

De har Jelly Belly og Oreos også...

Men nå er neste Englangstur i boks, så jeg frykter ingenting....

Skrevet

Finhakka hvitløk blanda i god olivenolje til å slenge oppå ruccolaen. Yømmi...

Jeg tror du har sagt noe sånt en gang før også...

Skrevet

De har Jelly Belly og Oreos også...

Men nå er neste Englangstur i boks, så jeg frykter ingenting....

Og den er når...? :)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...