Gå til innhold

Dere som lager baby/barnemat selv


Anbefalte innlegg

Jeg lager litt selv, men er litt usikker på hva slags kjøtt jeg kan bruke. Nesten alt kjøtt er jo kryddret. Har kjøpt kjøttdeig uten salt. Men kan jeg bruke vanlig? Eller blir dette for mye salt for tulla på 7 mnd? Kan jeg gi henne spaghetti?

Hva lager dere til deres små? Har dere enkle oppskrifter og råd blir jeg glad.

Vil jo at hun skal få det beste og sunneste. Hun får foresten masse grønnsaker!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nesten alt kjøtt er da slett ikke krydret, det gjelder stort sett bare blandingsprodukter som kjøttdeig.

Da guttungen var liten, brukte jeg en del kylling. Kokte den og moste sammen med potet, gulrot og urter. Sunt, rent og bra for en liten kropp.

Nesten alt kjøtt er da slett ikke krydret, det gjelder stort sett bare blandingsprodukter som kjøttdeig.

Da guttungen var liten, brukte jeg en del kylling. Kokte den og moste sammen med potet, gulrot og urter. Sunt, rent og bra for en liten kropp.

Vet at det er en overdrivelse at alt kjøtt er krydret c",)

Det med kylling var ikke dumt. Du kjøpte rå kylling da? Er det lett å mose den fulstendig da? Tulla har "trang hals" og brekker deg ved den minste klump. Har stavmikser, den bør klare "brasene"?

Vet at det er en overdrivelse at alt kjøtt er krydret c",)

Det med kylling var ikke dumt. Du kjøpte rå kylling da? Er det lett å mose den fulstendig da? Tulla har "trang hals" og brekker deg ved den minste klump. Har stavmikser, den bør klare "brasene"?

Tilsett litt av kokevannet når du skal mose (med stavmikser eller food processor), så blir det helt finmoset.

Du kan bruke all slags kjøtt. Jeg brukte rådyr, lam og kylling.

Kyllingkjøtt er veldig fint å bruke, min erfaring er at det er det kjøttet som blir mest finmost i foodprocessor. Kjøttdeig med salt kan du bruke, de kan jo ete brød og leverpostei nå, og der er det også salt. Men kjøttdeigen er ofte vanskeligere å få skikkelig finmost.

Gode grønnsaker er kålrot, broccoli, blomkål og gulrot.

Jeg bruker å koke en del kyllingfileter, mose disse og fryse ned i passelige porsjoner. Jeg fryser også ned kokekrafta. Så får babyen av våre usalta grønnsaker, potet og sitt eget kjøtt med kraft.

Annonse

Vet at det er en overdrivelse at alt kjøtt er krydret c",)

Det med kylling var ikke dumt. Du kjøpte rå kylling da? Er det lett å mose den fulstendig da? Tulla har "trang hals" og brekker deg ved den minste klump. Har stavmikser, den bør klare "brasene"?

Jeg peide å kjøpe rå kyllingfileter, ja. Skar dem i små terninger, og kokte dem lenge og vel. Da blir de lette å mose.

De første prsjonene moste jeg faktisk i hvitløkspresse (!) - da ble de veldig finmoste, og det var jo uansett bare smaksporsjoner, så det var ikke så mye jobb.

Stavmikser går sikkert greit. Jeg pleide å lage en del, dele opp i småporsjoner og fryse ned.

Sist jeg laget brukte jeg sånn ca: 200 gr kjøtt, 8 poteter, litt blomkål, ca 100 gram kålrabi, en liten bit løk, 4 gulrøtter.

Alt ble dampkokt. Spedde på med kraften og hadde i litt matolje. Moste alt i kjøkkenmaskinen - brukte kniven, da blir det helt most.

Det går fint an å lage grønnsaksmassen først, og så f eks variere med hva man har i. Leverpostei går fint, også et lite stykke pølse, lever eller kylling. Når det er så mye annet blir det jo veldig lite krydder i forhold til det andre.

Jeg har små beger som det går to porsjoner i. Jeg har storkost meg med å lage middag til alle mine, for de har likt det så godt. Dessuten har de vennet seg til den maten vi spiser her.

Når vi innførte kjøtt så startet jeg med rene kjøttvarer, ikke blandingsprodukter. Rent storfekjøtt og kyllingfilet gikk ned på høykant her. Laget opp flere posjoner om gangen, kokte potet og masse grønsaker. Kjørte alt i hurtigmixer og spedde noen ganger med bare kjøttkraft og noen ganger med tynn, brun saus. Laget 4-5 posjoner og puttet i fryser.

Kyllingfile , okse og svinestek , rent usaltet kjøtt . Mal opp og frys i posjoner , og når du lager middag så ta av det du trenger til barnet , tilsett kjøttet før du krydrer resten av middagen til familien . Lettvint og billig , ikke minst godt for småtten . Er jo ikke krise med middag uten kjøtt iblandt heller .

Gjest lille rosinen

Hjemme hos oss fikk vi skikkelig husmannskost, og når lillebror var liten (attpåklatt) lagde vi/hun barnemat av alt vi spiste. Hun moste det med stavmikser så vidt jeg kan huske.

Hun var nok ikke så opptatt av at han ikke skulle ha sånn eller sånn for det er ikke bra, men han ble da en flott gutt likevel! Vi hadde et normalt sundt kosthold med mye fisk og kjøtt, stort sett hjemmelaget mat.

Middagsmaten her i huset er jo begrederlig i forhold...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...