Linnea78 Skrevet 7. februar 2006 Del Skrevet 7. februar 2006 Jeg lager litt selv, men er litt usikker på hva slags kjøtt jeg kan bruke. Nesten alt kjøtt er jo kryddret. Har kjøpt kjøttdeig uten salt. Men kan jeg bruke vanlig? Eller blir dette for mye salt for tulla på 7 mnd? Kan jeg gi henne spaghetti? Hva lager dere til deres små? Har dere enkle oppskrifter og råd blir jeg glad. Vil jo at hun skal få det beste og sunneste. Hun får foresten masse grønnsaker! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Trianda Skrevet 7. februar 2006 Del Skrevet 7. februar 2006 http://www.barnemat.com/ http://www.mammanett.no/design.php?side=barnemat/middagindex 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/#findComment-1606733 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 7. februar 2006 Del Skrevet 7. februar 2006 Nesten alt kjøtt er da slett ikke krydret, det gjelder stort sett bare blandingsprodukter som kjøttdeig. Da guttungen var liten, brukte jeg en del kylling. Kokte den og moste sammen med potet, gulrot og urter. Sunt, rent og bra for en liten kropp. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/#findComment-1606735 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linnea78 Skrevet 7. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 7. februar 2006 Nesten alt kjøtt er da slett ikke krydret, det gjelder stort sett bare blandingsprodukter som kjøttdeig. Da guttungen var liten, brukte jeg en del kylling. Kokte den og moste sammen med potet, gulrot og urter. Sunt, rent og bra for en liten kropp. Vet at det er en overdrivelse at alt kjøtt er krydret c",) Det med kylling var ikke dumt. Du kjøpte rå kylling da? Er det lett å mose den fulstendig da? Tulla har "trang hals" og brekker deg ved den minste klump. Har stavmikser, den bør klare "brasene"? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/#findComment-1606743 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 7. februar 2006 Del Skrevet 7. februar 2006 Vet at det er en overdrivelse at alt kjøtt er krydret c",) Det med kylling var ikke dumt. Du kjøpte rå kylling da? Er det lett å mose den fulstendig da? Tulla har "trang hals" og brekker deg ved den minste klump. Har stavmikser, den bør klare "brasene"? Tilsett litt av kokevannet når du skal mose (med stavmikser eller food processor), så blir det helt finmoset. Du kan bruke all slags kjøtt. Jeg brukte rådyr, lam og kylling. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/#findComment-1606765 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hellep Skrevet 7. februar 2006 Del Skrevet 7. februar 2006 Kyllingkjøtt er veldig fint å bruke, min erfaring er at det er det kjøttet som blir mest finmost i foodprocessor. Kjøttdeig med salt kan du bruke, de kan jo ete brød og leverpostei nå, og der er det også salt. Men kjøttdeigen er ofte vanskeligere å få skikkelig finmost. Gode grønnsaker er kålrot, broccoli, blomkål og gulrot. Jeg bruker å koke en del kyllingfileter, mose disse og fryse ned i passelige porsjoner. Jeg fryser også ned kokekrafta. Så får babyen av våre usalta grønnsaker, potet og sitt eget kjøtt med kraft. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/#findComment-1606776 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 7. februar 2006 Del Skrevet 7. februar 2006 Vet at det er en overdrivelse at alt kjøtt er krydret c",) Det med kylling var ikke dumt. Du kjøpte rå kylling da? Er det lett å mose den fulstendig da? Tulla har "trang hals" og brekker deg ved den minste klump. Har stavmikser, den bør klare "brasene"? Jeg peide å kjøpe rå kyllingfileter, ja. Skar dem i små terninger, og kokte dem lenge og vel. Da blir de lette å mose. De første prsjonene moste jeg faktisk i hvitløkspresse (!) - da ble de veldig finmoste, og det var jo uansett bare smaksporsjoner, så det var ikke så mye jobb. Stavmikser går sikkert greit. Jeg pleide å lage en del, dele opp i småporsjoner og fryse ned. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/#findComment-1606832 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AveM Skrevet 7. februar 2006 Del Skrevet 7. februar 2006 Sist jeg laget brukte jeg sånn ca: 200 gr kjøtt, 8 poteter, litt blomkål, ca 100 gram kålrabi, en liten bit løk, 4 gulrøtter. Alt ble dampkokt. Spedde på med kraften og hadde i litt matolje. Moste alt i kjøkkenmaskinen - brukte kniven, da blir det helt most. Det går fint an å lage grønnsaksmassen først, og så f eks variere med hva man har i. Leverpostei går fint, også et lite stykke pølse, lever eller kylling. Når det er så mye annet blir det jo veldig lite krydder i forhold til det andre. Jeg har små beger som det går to porsjoner i. Jeg har storkost meg med å lage middag til alle mine, for de har likt det så godt. Dessuten har de vennet seg til den maten vi spiser her. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/#findComment-1606851 Del på andre sider Flere delingsvalg…
grot Skrevet 7. februar 2006 Del Skrevet 7. februar 2006 Når vi innførte kjøtt så startet jeg med rene kjøttvarer, ikke blandingsprodukter. Rent storfekjøtt og kyllingfilet gikk ned på høykant her. Laget opp flere posjoner om gangen, kokte potet og masse grønsaker. Kjørte alt i hurtigmixer og spedde noen ganger med bare kjøttkraft og noen ganger med tynn, brun saus. Laget 4-5 posjoner og puttet i fryser. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/#findComment-1607134 Del på andre sider Flere delingsvalg…
chanti Skrevet 8. februar 2006 Del Skrevet 8. februar 2006 Kyllingfile , okse og svinestek , rent usaltet kjøtt . Mal opp og frys i posjoner , og når du lager middag så ta av det du trenger til barnet , tilsett kjøttet før du krydrer resten av middagen til familien . Lettvint og billig , ikke minst godt for småtten . Er jo ikke krise med middag uten kjøtt iblandt heller . 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/#findComment-1607957 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lille rosinen Skrevet 8. februar 2006 Del Skrevet 8. februar 2006 Hjemme hos oss fikk vi skikkelig husmannskost, og når lillebror var liten (attpåklatt) lagde vi/hun barnemat av alt vi spiste. Hun moste det med stavmikser så vidt jeg kan huske. Hun var nok ikke så opptatt av at han ikke skulle ha sånn eller sånn for det er ikke bra, men han ble da en flott gutt likevel! Vi hadde et normalt sundt kosthold med mye fisk og kjøtt, stort sett hjemmelaget mat. Middagsmaten her i huset er jo begrederlig i forhold... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/217584-dere-som-lager-babybarnemat-selv/#findComment-1609035 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.