Gå til innhold

Fastelavensbolle oppskrift


Anbefalte innlegg

Gjest Lisan12
Skrevet

Har du en kjempegod fastelavensbolle oppskrift å dele med meg....?

Skrevet

Bruker bare vanlig bolleoppskrift jeg.

150 gr smør

5 dl. melk

1 egg

12-14 dl. hvetemel

2 dl. sukker

1/2 ts. salt

50 gr. gjær (det røde, for søte deiger er helt toppers !!)

kardemomme hvis du liker det (vi bruker det ikke)

Stekes midt i ovnen 8-10min. på 250 gr.

Gjest Lisan12
Skrevet

Bruker bare vanlig bolleoppskrift jeg.

150 gr smør

5 dl. melk

1 egg

12-14 dl. hvetemel

2 dl. sukker

1/2 ts. salt

50 gr. gjær (det røde, for søte deiger er helt toppers !!)

kardemomme hvis du liker det (vi bruker det ikke)

Stekes midt i ovnen 8-10min. på 250 gr.

Og så masse deilig krem :-)

Skrevet

Og så masse deilig krem :-)

Nei fysj, vi er ikke glad i krem vi.

Tar heller litt melis på de :-), pisker eggehvite og melis, mmmmmmm nyyyydelig.

Skrevet

Nei fysj, vi er ikke glad i krem vi.

Tar heller litt melis på de :-), pisker eggehvite og melis, mmmmmmm nyyyydelig.

Fyller de med vanilje krem vi:)))

mmmmmm kjempe godt!

Skrevet

Baker bollene med kesam, for da blir de lette og myke - og så fyller jeg dem med en spiseskje nøttefyll (sånn pulver som man blander i vann som egentlig er til fyrstekake, fås på butikken)

Det er så utrolig godt!

Krem på toppen er frivillig.

Håndstjålet oppskrift fra Tine.no: (PS dropp rosinene)

1 pakke gjær

• 50 gr TineSmør

• 5 dl TineMelk skummet

• 3 dl (1 beger) Sans Kesam Orginal

• 1½ dl sukker

• ½ ts salt

• 17 dl ,ca. hvetemel

• 1 dl rosiner

Pensling:

• 2 ss egg , sammenvispet

Slik gjør du

I stekeovnen ved 250°C, 8-10 minutter

Smuldre gjæren ideigbollen. Smelt smøret, tilsett sukker og la det bli lunkent (37°C). Rør ut gjæren i den lunkne væsken.

Tilsett Sans Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke kleber.

La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 20 minutter. Ha så deigen på bakebordet og elt den godt. Elt inn rosinene og del deigen i tre emner. trill hvert emne til en pølse som deles i 10 like biter. Trill hver bit til bolle og sett dem på smurt steksovnsplate.

Stek bollene og avkjøl dem på rist.

Skrevet

Fyller de med vanilje krem vi:)))

mmmmmm kjempe godt!

Ja det hender jeg også gjør :-), og noen ganger tar jeg litt bringebær i.

Skrevet

Vi baker vanlige boller, deler dem i to. Smører bringebærsyltetøy på begge halvdelene, litt vanlijekrem inni og et lag med bananer i skiver. Til slutt drysser vi melis på toppen til pynt.

Nam, kjempegodt !

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...