Gjest Lisan12 Skrevet 23. februar 2006 Del Skrevet 23. februar 2006 Har du en kjempegod fastelavensbolle oppskrift å dele med meg....? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219777-fastelavensbolle-oppskrift/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuss&troll Skrevet 23. februar 2006 Del Skrevet 23. februar 2006 Bruker bare vanlig bolleoppskrift jeg. 150 gr smør 5 dl. melk 1 egg 12-14 dl. hvetemel 2 dl. sukker 1/2 ts. salt 50 gr. gjær (det røde, for søte deiger er helt toppers !!) kardemomme hvis du liker det (vi bruker det ikke) Stekes midt i ovnen 8-10min. på 250 gr. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219777-fastelavensbolle-oppskrift/#findComment-1632081 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lisan12 Skrevet 23. februar 2006 Del Skrevet 23. februar 2006 Bruker bare vanlig bolleoppskrift jeg. 150 gr smør 5 dl. melk 1 egg 12-14 dl. hvetemel 2 dl. sukker 1/2 ts. salt 50 gr. gjær (det røde, for søte deiger er helt toppers !!) kardemomme hvis du liker det (vi bruker det ikke) Stekes midt i ovnen 8-10min. på 250 gr. Og så masse deilig krem :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219777-fastelavensbolle-oppskrift/#findComment-1632220 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuss&troll Skrevet 23. februar 2006 Del Skrevet 23. februar 2006 Og så masse deilig krem :-) Nei fysj, vi er ikke glad i krem vi. Tar heller litt melis på de :-), pisker eggehvite og melis, mmmmmmm nyyyydelig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219777-fastelavensbolle-oppskrift/#findComment-1632235 Del på andre sider Flere delingsvalg…
¤ Skara ¤ Skrevet 23. februar 2006 Del Skrevet 23. februar 2006 Nei fysj, vi er ikke glad i krem vi. Tar heller litt melis på de :-), pisker eggehvite og melis, mmmmmmm nyyyydelig. Fyller de med vanilje krem vi:))) mmmmmm kjempe godt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219777-fastelavensbolle-oppskrift/#findComment-1632240 Del på andre sider Flere delingsvalg…
citygirl Skrevet 23. februar 2006 Del Skrevet 23. februar 2006 Baker bollene med kesam, for da blir de lette og myke - og så fyller jeg dem med en spiseskje nøttefyll (sånn pulver som man blander i vann som egentlig er til fyrstekake, fås på butikken) Det er så utrolig godt! Krem på toppen er frivillig. Håndstjålet oppskrift fra Tine.no: (PS dropp rosinene) 1 pakke gjær • 50 gr TineSmør • 5 dl TineMelk skummet • 3 dl (1 beger) Sans Kesam Orginal • 1½ dl sukker • ½ ts salt • 17 dl ,ca. hvetemel • 1 dl rosiner Pensling: • 2 ss egg , sammenvispet Slik gjør du I stekeovnen ved 250°C, 8-10 minutter Smuldre gjæren ideigbollen. Smelt smøret, tilsett sukker og la det bli lunkent (37°C). Rør ut gjæren i den lunkne væsken. Tilsett Sans Kesam, sukker, salt og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke kleber. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 20 minutter. Ha så deigen på bakebordet og elt den godt. Elt inn rosinene og del deigen i tre emner. trill hvert emne til en pølse som deles i 10 like biter. Trill hver bit til bolle og sett dem på smurt steksovnsplate. Stek bollene og avkjøl dem på rist. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219777-fastelavensbolle-oppskrift/#findComment-1632246 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tuss&troll Skrevet 23. februar 2006 Del Skrevet 23. februar 2006 Fyller de med vanilje krem vi:))) mmmmmm kjempe godt! Ja det hender jeg også gjør :-), og noen ganger tar jeg litt bringebær i. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219777-fastelavensbolle-oppskrift/#findComment-1632261 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ingoen Skrevet 23. februar 2006 Del Skrevet 23. februar 2006 Vi baker vanlige boller, deler dem i to. Smører bringebærsyltetøy på begge halvdelene, litt vanlijekrem inni og et lag med bananer i skiver. Til slutt drysser vi melis på toppen til pynt. Nam, kjempegodt ! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219777-fastelavensbolle-oppskrift/#findComment-1632532 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.