kizmiaz Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Leste isted: "....Etter det Aftenposten.no erfarer skal smittekilden som forårsaket at seks småbarn ble rammet av akutt nyresykdom, være funnet. Det er en tarmbakterie av typen E.coli som forårsaket at barna ble syke, får Aftenposten.no opplyst. Barna er mellom 2 og 7 år, og tre av de smittede barna kommer fra Oppland, de andre kommer fra Hedmark, Hordaland og Sogn og Fjordane. E.coli kan forårsake alvorlig blodig tarmbetennelse og nyresvikt. Bakterien er farligst for små barn, men kan føre til kraftig diaré hos både voksne og barn. Folkehelseinstituttet har analysert pasientprøver, og har foretatt spørreundersøkelser hos pasientene og deres familier. I tillegg til de seks familiene som er rammet, er det opprettet en kontrollgruppe med 18 friske barn som bor i de samme lokalsamfunnene. Helsemyndighetene konkluderer nå med at E.coli-bakterien er den sannsynlige årsaken til den akutte nyresvikten hos barna. Mattilsynet og Nasjonalt folkehelseinstitutt vil senere i ettermiddag gi konkret informasjon om smittekilden...." 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
KaVa Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Gilde kjøttdeig er kilden ifølge VG og Dagbladet. Det eneste alle barna hadde spist. *huff* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634279 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Uhygge!! Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Og her står det flere detaljer: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=114602 At det kommer fra Rudshøgda-slakteriet forundrer neppe noen som kjenner til hvordan det arbeides der... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634280 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Stygg plekk på Gildes rykte dette. Håper de rydder opp i forholdene ved Rudshøgda (og antageligvis andre slakterier også...). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634318 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Produksjonsnummer 103. Tror jeg har to pakker i fryseren... og vi spiste den tredje på tirsdag. Ingen syke så langt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634401 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Uhygge!! Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Produksjonsnummer 103. Tror jeg har to pakker i fryseren... og vi spiste den tredje på tirsdag. Ingen syke så langt. Hvor står produksjonsnummeret? Har ei pakke i fryser'n, men jeg finner ikke noe produksjonsnummer... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634414 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mil1365380270 Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Stygg plekk på Gildes rykte dette. Håper de rydder opp i forholdene ved Rudshøgda (og antageligvis andre slakterier også...). Vel... Er dette altså en ny bakterie? Eller tåler vi mindre? Jeg tror bestemt det siste, og at løsningen neppe er å desinfisere maten vår mer enn vi gjør nå. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634415 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Uhygge!! Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Vel... Er dette altså en ny bakterie? Eller tåler vi mindre? Jeg tror bestemt det siste, og at løsningen neppe er å desinfisere maten vår mer enn vi gjør nå. Dette er vel en bakterie vi aldri har tålt, og som eksempelvis slakteriene er veldig redde for å få inn i produksjonen sin. Men sånn generelt kan det godt være mulig at vi tåler mindre "enn før" (uten at jeg kan definere når "før" er). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634421 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Hvor står produksjonsnummeret? Har ei pakke i fryser'n, men jeg finner ikke noe produksjonsnummer... Lite stempel med "103 Norge", midt på og litt til høyre på prislappen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634422 Del på andre sider Flere delingsvalg…
¤ Skara ¤ Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Og vi som hadde hjemmelagde karbonader før jeg leste denne tråden her:(((( (Nei pytt er ikke beskymret stekte de så godt atte) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634424 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Uhygge!! Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Lite stempel med "103 Norge", midt på og litt til høyre på prislappen. Da tror jeg det må være det tallet som heter 120 på min. Norge 120 L står det i en liten firkant. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634429 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mil1365380270 Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Dette er vel en bakterie vi aldri har tålt, og som eksempelvis slakteriene er veldig redde for å få inn i produksjonen sin. Men sånn generelt kan det godt være mulig at vi tåler mindre "enn før" (uten at jeg kan definere når "før" er). Trodde E-colibakterier var over alt, jeg? Og jeg kan ikke tro den har blitt mer utbredt med dagens hygiene, enn den hygienen vi hadde for f.eks. 10-20 år siden? Er ikke det litt rart da? Hva er det neste vi ikke tåler, tenker jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634442 Del på andre sider Flere delingsvalg…
¤ Skara ¤ Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Lite stempel med "103 Norge", midt på og litt til høyre på prislappen. Måtte ut i søppla (ikke beskymret neeeei da) 109 her så da kan jeg slappe av hi hi 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634444 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Trodde E-colibakterier var over alt, jeg? Og jeg kan ikke tro den har blitt mer utbredt med dagens hygiene, enn den hygienen vi hadde for f.eks. 10-20 år siden? Er ikke det litt rart da? Hva er det neste vi ikke tåler, tenker jeg. Kanskje dette bare har med sentralisering av matvare-industrien å gjøre? Flere mennesker får mat fra samme slakteri nå enn før. Før var det mindre, lokale slaktere, så færre mennesker ble rammet hvis det oppsto slike bakterie-bomber... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634445 Del på andre sider Flere delingsvalg…
citygirl Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Trodde E-colibakterier var over alt, jeg? Og jeg kan ikke tro den har blitt mer utbredt med dagens hygiene, enn den hygienen vi hadde for f.eks. 10-20 år siden? Er ikke det litt rart da? Hva er det neste vi ikke tåler, tenker jeg. Folk døde som fluer i gamledager pga dårlig mathygiene! E. coli finnes overalt i tarmen din, der er den en viktig del av samspillet og fordøyelsen. Men når den havner i maten din, i blodbanen din, i urinblæren din - da er den skadelig. Noen typer e. coli mer enn andre. De har ikke bekreftet dette med e. coli ennå, men de antar at det er årsaken. Ingen av ungene har hatt oppvekst av e. coli ifølge nyhetene akkruat nå, men HUS syndromet som de har hatt skyldes vanligvis e .coli, og det eneste felles de hadde spist var kjøttdeig. Den er det heller ikke foreløpig funnet e. coli i. Litt av et detektivarbeide å finne ut av det der. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634455 Del på andre sider Flere delingsvalg…
citygirl Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Måtte ut i søppla (ikke beskymret neeeei da) 109 her så da kan jeg slappe av hi hi Vi skal spise 109 nå snart:-) Stekt godt;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634458 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mil1365380270 Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Folk døde som fluer i gamledager pga dårlig mathygiene! E. coli finnes overalt i tarmen din, der er den en viktig del av samspillet og fordøyelsen. Men når den havner i maten din, i blodbanen din, i urinblæren din - da er den skadelig. Noen typer e. coli mer enn andre. De har ikke bekreftet dette med e. coli ennå, men de antar at det er årsaken. Ingen av ungene har hatt oppvekst av e. coli ifølge nyhetene akkruat nå, men HUS syndromet som de har hatt skyldes vanligvis e .coli, og det eneste felles de hadde spist var kjøttdeig. Den er det heller ikke foreløpig funnet e. coli i. Litt av et detektivarbeide å finne ut av det der. Ja, det er interessant. Men hvorfor har vi ikke hørt om det før? Hygienen har blitt betraktelig skjerpet de siste årene, vi snakker ikke om gamledager her. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634461 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mil1365380270 Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Kanskje dette bare har med sentralisering av matvare-industrien å gjøre? Flere mennesker får mat fra samme slakteri nå enn før. Før var det mindre, lokale slaktere, så færre mennesker ble rammet hvis det oppsto slike bakterie-bomber... Det har du sikkert rett i, ja. Også har samfunnet blitt mer og mer gjennomsiktig, ingen som linket en syk i Harstad med en i Sarpsborg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634463 Del på andre sider Flere delingsvalg…
¤ Skara ¤ Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Vi skal spise 109 nå snart:-) Stekt godt;-) Fint det bon appetitt Sikkert feil skrevet men du forstår:))) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634472 Del på andre sider Flere delingsvalg…
tiliti Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Produksjonsnummer 103. Tror jeg har to pakker i fryseren... og vi spiste den tredje på tirsdag. Ingen syke så langt. Har to-tre pakker jeg også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/#findComment-1634513 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.