Gå til innhold

Funnet smittekilden


Anbefalte innlegg

Skrevet

Leste isted:

"....Etter det Aftenposten.no erfarer skal smittekilden som forårsaket at seks småbarn ble rammet av akutt nyresykdom, være funnet.

Det er en tarmbakterie av typen E.coli som forårsaket at barna ble syke, får Aftenposten.no opplyst.

Barna er mellom 2 og 7 år, og tre av de smittede barna kommer fra Oppland, de andre kommer fra Hedmark, Hordaland og Sogn og Fjordane.

E.coli kan forårsake alvorlig blodig tarmbetennelse og nyresvikt. Bakterien er farligst for små barn, men kan føre til kraftig diaré hos både voksne og barn.

Folkehelseinstituttet har analysert pasientprøver, og har foretatt spørreundersøkelser hos pasientene og deres familier. I tillegg til de seks familiene som er rammet, er det opprettet en kontrollgruppe med 18 friske barn som bor i de samme lokalsamfunnene.

Helsemyndighetene konkluderer nå med at E.coli-bakterien er den sannsynlige årsaken til den akutte nyresvikten hos barna. Mattilsynet og Nasjonalt folkehelseinstitutt vil senere i ettermiddag gi konkret informasjon om smittekilden...."

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Gilde kjøttdeig er kilden ifølge VG og Dagbladet.

Det eneste alle barna hadde spist.

*huff*

Skrevet

Stygg plekk på Gildes rykte dette. Håper de rydder opp i forholdene ved Rudshøgda (og antageligvis andre slakterier også...).

Skrevet

Produksjonsnummer 103.

Tror jeg har to pakker i fryseren... og vi spiste den tredje på tirsdag.

Ingen syke så langt.

Gjest Uhygge!!
Skrevet

Produksjonsnummer 103.

Tror jeg har to pakker i fryseren... og vi spiste den tredje på tirsdag.

Ingen syke så langt.

Hvor står produksjonsnummeret? Har ei pakke i fryser'n, men jeg finner ikke noe produksjonsnummer...

mil1365380270
Skrevet

Stygg plekk på Gildes rykte dette. Håper de rydder opp i forholdene ved Rudshøgda (og antageligvis andre slakterier også...).

Vel... Er dette altså en ny bakterie? Eller tåler vi mindre?

Jeg tror bestemt det siste, og at løsningen neppe er å desinfisere maten vår mer enn vi gjør nå.

Gjest Uhygge!!
Skrevet

Vel... Er dette altså en ny bakterie? Eller tåler vi mindre?

Jeg tror bestemt det siste, og at løsningen neppe er å desinfisere maten vår mer enn vi gjør nå.

Dette er vel en bakterie vi aldri har tålt, og som eksempelvis slakteriene er veldig redde for å få inn i produksjonen sin.

Men sånn generelt kan det godt være mulig at vi tåler mindre "enn før" (uten at jeg kan definere når "før" er).

Skrevet

Hvor står produksjonsnummeret? Har ei pakke i fryser'n, men jeg finner ikke noe produksjonsnummer...

Lite stempel med "103 Norge", midt på og litt til høyre på prislappen.

Skrevet

Og vi som hadde hjemmelagde karbonader før jeg leste denne tråden her:((((

(Nei pytt er ikke beskymret stekte de så godt atte)

Gjest Uhygge!!
Skrevet

Lite stempel med "103 Norge", midt på og litt til høyre på prislappen.

Da tror jeg det må være det tallet som heter 120 på min. Norge 120 L står det i en liten firkant.

mil1365380270
Skrevet

Dette er vel en bakterie vi aldri har tålt, og som eksempelvis slakteriene er veldig redde for å få inn i produksjonen sin.

Men sånn generelt kan det godt være mulig at vi tåler mindre "enn før" (uten at jeg kan definere når "før" er).

Trodde E-colibakterier var over alt, jeg?

Og jeg kan ikke tro den har blitt mer utbredt med dagens hygiene, enn den hygienen vi hadde for f.eks. 10-20 år siden? Er ikke det litt rart da?

Hva er det neste vi ikke tåler, tenker jeg.

Skrevet

Lite stempel med "103 Norge", midt på og litt til høyre på prislappen.

Måtte ut i søppla (ikke beskymret neeeei da)

109 her så da kan jeg slappe av hi hi

Skrevet

Trodde E-colibakterier var over alt, jeg?

Og jeg kan ikke tro den har blitt mer utbredt med dagens hygiene, enn den hygienen vi hadde for f.eks. 10-20 år siden? Er ikke det litt rart da?

Hva er det neste vi ikke tåler, tenker jeg.

Kanskje dette bare har med sentralisering av matvare-industrien å gjøre? Flere mennesker får mat fra samme slakteri nå enn før. Før var det mindre, lokale slaktere, så færre mennesker ble rammet hvis det oppsto slike bakterie-bomber...

Skrevet

Trodde E-colibakterier var over alt, jeg?

Og jeg kan ikke tro den har blitt mer utbredt med dagens hygiene, enn den hygienen vi hadde for f.eks. 10-20 år siden? Er ikke det litt rart da?

Hva er det neste vi ikke tåler, tenker jeg.

Folk døde som fluer i gamledager pga dårlig mathygiene!

E. coli finnes overalt i tarmen din, der er den en viktig del av samspillet og fordøyelsen.

Men når den havner i maten din, i blodbanen din, i urinblæren din - da er den skadelig. Noen typer e. coli mer enn andre.

De har ikke bekreftet dette med e. coli ennå, men de antar at det er årsaken. Ingen av ungene har hatt oppvekst av e. coli ifølge nyhetene akkruat nå, men HUS syndromet som de har hatt skyldes vanligvis e .coli, og det eneste felles de hadde spist var kjøttdeig. Den er det heller ikke foreløpig funnet e. coli i.

Litt av et detektivarbeide å finne ut av det der.

Skrevet

Måtte ut i søppla (ikke beskymret neeeei da)

109 her så da kan jeg slappe av hi hi

Vi skal spise 109 nå snart:-)

Stekt godt;-)

mil1365380270
Skrevet

Folk døde som fluer i gamledager pga dårlig mathygiene!

E. coli finnes overalt i tarmen din, der er den en viktig del av samspillet og fordøyelsen.

Men når den havner i maten din, i blodbanen din, i urinblæren din - da er den skadelig. Noen typer e. coli mer enn andre.

De har ikke bekreftet dette med e. coli ennå, men de antar at det er årsaken. Ingen av ungene har hatt oppvekst av e. coli ifølge nyhetene akkruat nå, men HUS syndromet som de har hatt skyldes vanligvis e .coli, og det eneste felles de hadde spist var kjøttdeig. Den er det heller ikke foreløpig funnet e. coli i.

Litt av et detektivarbeide å finne ut av det der.

Ja, det er interessant. Men hvorfor har vi ikke hørt om det før? Hygienen har blitt betraktelig skjerpet de siste årene, vi snakker ikke om gamledager her.

mil1365380270
Skrevet

Kanskje dette bare har med sentralisering av matvare-industrien å gjøre? Flere mennesker får mat fra samme slakteri nå enn før. Før var det mindre, lokale slaktere, så færre mennesker ble rammet hvis det oppsto slike bakterie-bomber...

Det har du sikkert rett i, ja. Også har samfunnet blitt mer og mer gjennomsiktig, ingen som linket en syk i Harstad med en i Sarpsborg.

Skrevet

Vi skal spise 109 nå snart:-)

Stekt godt;-)

Fint det bon appetitt

Sikkert feil skrevet men du forstår:)))

Skrevet

Produksjonsnummer 103.

Tror jeg har to pakker i fryseren... og vi spiste den tredje på tirsdag.

Ingen syke så langt.

Har to-tre pakker jeg også.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...