labine Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 http://www.fhi.no/eway/default0.asp?pid=223&oid=0&e=0&trg=ContentArea_4322&ContentArea_4322=4336:57052::0:4324:1:4320;4321;4322;::10:0:0 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1634565 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kizmiaz Skrevet 24. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 24. februar 2006 Produksjonsnummer 103. Tror jeg har to pakker i fryseren... og vi spiste den tredje på tirsdag. Ingen syke så langt. Jeg kastet likegodt en rest av en pakke Gilde oksekarbonader også med produksjonsnr. 103. Æsj! Og så Gilde, som typisk er førstevalget for forbrukere flest, nettopp fordi man forbinder Gilde med kvalitet og matsikkerhet. Iallfall har jeg gjort det, inntil nå. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1634572 Del på andre sider Flere delingsvalg…
citygirl Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 Ja, det er interessant. Men hvorfor har vi ikke hørt om det før? Hygienen har blitt betraktelig skjerpet de siste årene, vi snakker ikke om gamledager her. Hemolytisk uremisk sykdom som det er snakk om her er ingen ny sykdom. Grunnen til at du har hørt om det nå er kanskje at det gjelder en større gruppe barn, og at avisene elsker litt hysteri. Dessuten får en persons usvaskede hender etter toalettbesøk ganske store konsekvenser når all mat kommer fra samme sted, som ved store moderne Gilde. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1634587 Del på andre sider Flere delingsvalg…
ringerikskringla Skrevet 24. februar 2006 Del Skrevet 24. februar 2006 ble litt små redd i ettermiddag.jeg var ikke klar over dette før min mamma sa det. og vi fikk telefon fra barnehagen i dag tidlig om att veslemor på 2 år hadde sånn diare og var ikke i form. og vi hadde spist kjøttdeig fra gilde på tirsdag.hadde kjøpt det i matvare butikken jeg jobber i. men etter en kjapp telefon hjem til min kjære sjef så kunne han berolige meg med att vi får varer fra gilde i tønsberg. takk og pris for det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1634909 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linnea78 Skrevet 25. februar 2006 Del Skrevet 25. februar 2006 De er jo ikke sikkre! De har jo ikke funnet bakteriene hverken hos Gilde eller hos barna som ble syke. En skal jo alltid gjennomsteke farsemat..... Jeg bytter ikke ut Gilde kjøttdeig med et annet merke. For neste gang er d ett annet merke. Å nå vil Gilde sjekke maten sin ekstra nøye, så nå er iallefall den trygg mener nå jeg! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1635341 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 25. februar 2006 Del Skrevet 25. februar 2006 Vel... Er dette altså en ny bakterie? Eller tåler vi mindre? Jeg tror bestemt det siste, og at løsningen neppe er å desinfisere maten vår mer enn vi gjør nå. Det er ingen ny bakterie. E.coli er en vanlig tarmbakterie som finnes i avføring til bl.a. mennesker. Får vi den inn i systemet igjen via munnen - blir vi syke - og av og til skikkelig syke. E.coli i maten kan tyde på at folk bl.a. behandler maten uten å ha vasket seg på hendene etter dobesøk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1635357 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 25. februar 2006 Del Skrevet 25. februar 2006 Produksjonsnummer 103. Tror jeg har to pakker i fryseren... og vi spiste den tredje på tirsdag. Ingen syke så langt. Hvis man gjennomsteker og er nøye med renhold av redskaper, og ikke bruker samme redskaper på det ferdige kjøttet som på det rå - er det jo ingen fare. *puh* Lang setning. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1635475 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest kalendria Skrevet 25. februar 2006 Del Skrevet 25. februar 2006 Ja, det er interessant. Men hvorfor har vi ikke hørt om det før? Hygienen har blitt betraktelig skjerpet de siste årene, vi snakker ikke om gamledager her. Grunnen til at du ikke har hørt om det før, er naturligvis at mathygienen nå til dags er så god at slike tilfeller bare unntaksvis oppstår. E-coli er da forresten ikke verken noe nytt eller ukjent begrep - finnes blant annet vaksine mot det mener jeg, som man kan ta hvis man skal til mindre hygieniske deler av verden. Mulig jeg blander nå, men... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1635480 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kizmiaz Skrevet 25. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 25. februar 2006 ble litt små redd i ettermiddag.jeg var ikke klar over dette før min mamma sa det. og vi fikk telefon fra barnehagen i dag tidlig om att veslemor på 2 år hadde sånn diare og var ikke i form. og vi hadde spist kjøttdeig fra gilde på tirsdag.hadde kjøpt det i matvare butikken jeg jobber i. men etter en kjapp telefon hjem til min kjære sjef så kunne han berolige meg med att vi får varer fra gilde i tønsberg. takk og pris for det. Huff. Bra at det ikke var "nr. 103", da. Jeg oppdagert idag til min store forskrekkelse at vi hadde kjøttdeig i fryseren med nr. 103 på. Den har vi spist av for ca to uker siden. Heldigvis ikke barna! Vi lagde kjøttsaus med masse "voksensmak" og krydder og sopp i som de ikke liker uansett, og som vi voksne spiste av til middag. Den var iallfall veldig godt gjennomkokt for den hadde stått og putret i mange timer. Men kan trygt si at vi kastet restene av den kjøttdeigen, ja. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1635483 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kizmiaz Skrevet 25. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 25. februar 2006 De er jo ikke sikkre! De har jo ikke funnet bakteriene hverken hos Gilde eller hos barna som ble syke. En skal jo alltid gjennomsteke farsemat..... Jeg bytter ikke ut Gilde kjøttdeig med et annet merke. For neste gang er d ett annet merke. Å nå vil Gilde sjekke maten sin ekstra nøye, så nå er iallefall den trygg mener nå jeg! ja, enig i det. De er jo ikke sikre enda, sant nok. Dog kastet jeg både kjøttkaker og kjøttdeig fra fryseren med nr 103 på. Kjøttdeigen hadde vi spist av for ca to uker siden, men ikke barna. Best å være på den sikre siden uansett. Betrakter igrunnen Gilde som det fremste merket for kvalitet. Tror jeg kommer til å gjøre det fremover også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1635488 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 25. februar 2006 Del Skrevet 25. februar 2006 Hvis man gjennomsteker og er nøye med renhold av redskaper, og ikke bruker samme redskaper på det ferdige kjøttet som på det rå - er det jo ingen fare. *puh* Lang setning. Nei, gudskjelov, og de reglene følger jeg jo. Men jeg tror jeg kaster det jeg ikke har spist likevel. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1635495 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 25. februar 2006 Del Skrevet 25. februar 2006 Nei, gudskjelov, og de reglene følger jeg jo. Men jeg tror jeg kaster det jeg ikke har spist likevel. Jeg hadde nok heller ikke spist det. Lever det til butikken så får du vel pengene tilbake. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1635555 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Linnea78 Skrevet 26. februar 2006 Del Skrevet 26. februar 2006 ja, enig i det. De er jo ikke sikre enda, sant nok. Dog kastet jeg både kjøttkaker og kjøttdeig fra fryseren med nr 103 på. Kjøttdeigen hadde vi spist av for ca to uker siden, men ikke barna. Best å være på den sikre siden uansett. Betrakter igrunnen Gilde som det fremste merket for kvalitet. Tror jeg kommer til å gjøre det fremover også. Enig med deg der. Føler meg relativt trygg på Gilde, men gjennomkoker/steker alltid kjøtt mat. (Fisk, kylling og kjøtt) Er ekstra påpasselig da tulla på 8mnd skal få kjøtt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/219973-funnet-smittekilden/page/2/#findComment-1636288 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.