morsan Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 Jeg ser at Mattilsynet tilråder at man steker deigprodukter godt. Og så ser jeg at avisene skriver at en 4-åring ligger i repsirator etter å ha spist taco. Men betyr det at steking av deigen ikke er _nok_ mot akkurat denne bakterien, eller betyr det at denne familien ikke hadde stekt deigen "godt nok"?? Her i huset er alltid tacokjøttet "klemt" til veldig små biter og veldig godt gjennomstekt - skjønner ikke at det går an å steke det bedre uten å svi det. Men kanskje hvis man steker det i større klumper og slurver litt så kan det fortsatt være litt i råeste laget i midten, eller?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Katt-ja Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 Ja, det lurte jeg på også...altså,- det skal jo putre i 5-10 minutter etter at krydderet og vannet er tilsatt,- da er det jo i alle fall 100 grader,- holder ikke det, tro? Synes godt de kan si det litt mer spesifikt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1637844 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 E.Coli dør ved 72*C, det ble i hvert fall sagt fra helsemyndighetenes side på nyhetene. Jeg vil tro at de enten har stekt det for lite, eller at de har slurvet med hygienen (f.eks. brukt noe bestikk i den rå deigen, og så spist av f.eks. skjeen eller brukt den i de rå grønnsakene uten å vaske den). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638028 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 27. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 27. februar 2006 E.Coli dør ved 72*C, det ble i hvert fall sagt fra helsemyndighetenes side på nyhetene. Jeg vil tro at de enten har stekt det for lite, eller at de har slurvet med hygienen (f.eks. brukt noe bestikk i den rå deigen, og så spist av f.eks. skjeen eller brukt den i de rå grønnsakene uten å vaske den). Ja, det med bestikk i rå deig etc høres ut som plausible forklaringer. Men bare sett hen til selve _stekingen_ synes jeg det høres veldig rart ut at ikke tacokjøttet blir godt nok stekt. Jeg kan skjønne det på hamburger eller annet der det er mer "kompakt", men er en tacokjøttdeig for lite stekt må man vel nesten ha usannsynlig store klumper... eller....? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638041 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 Ja, det med bestikk i rå deig etc høres ut som plausible forklaringer. Men bare sett hen til selve _stekingen_ synes jeg det høres veldig rart ut at ikke tacokjøttet blir godt nok stekt. Jeg kan skjønne det på hamburger eller annet der det er mer "kompakt", men er en tacokjøttdeig for lite stekt må man vel nesten ha usannsynlig store klumper... eller....? Ja, hvis man gjør det omtrent som det står på pakken, først bruning og så vann og krydder som skal putre i 10 min, da KAN det ikke være noe rå kjøttdeig igjen! Men det er klart at en hamburger godt kan bli litt rå i midten hvis man er for rask. Det er vel derfor E.Coli kalles for "hamburgerbakterien"... Dessuten har mengden bakterier mye å si. Hvis pakken nærmer seg utløpsdato og kanskje i tillegg ikke er oppbevart kaldt nok, vil det bli mye mer av bakterien, og enda større risiko for å bli smittet fra bestikk etc. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638143 Del på andre sider Flere delingsvalg…
rerun Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 Tror det er mange som slurver med hygienen... vi er ikke vant til å tenke i de baner. Ikke at folk er grisete med håndvask og sånt, men det er fort gjort at en kutter salat på fjøla der det har ligget noe rått kjøtt uten å vaske den skikkelig først, eller at kniver kan brukes både borti den rå kjøttdeigen og så i salaten. Taco er jo en salig blanding av rått og stekt (salat, ost, sauser og kjøttsausen), så kanskje er det lett å blande her? Ha hatt hendene borti kjøttdeigen og så kutte tomater uten å vaske hendene først? Det er fort gjort! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638276 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 Tror det er mange som slurver med hygienen... vi er ikke vant til å tenke i de baner. Ikke at folk er grisete med håndvask og sånt, men det er fort gjort at en kutter salat på fjøla der det har ligget noe rått kjøtt uten å vaske den skikkelig først, eller at kniver kan brukes både borti den rå kjøttdeigen og så i salaten. Taco er jo en salig blanding av rått og stekt (salat, ost, sauser og kjøttsausen), så kanskje er det lett å blande her? Ha hatt hendene borti kjøttdeigen og så kutte tomater uten å vaske hendene først? Det er fort gjort! Uff, ja, jeg vet at jeg ikke er så nøye med det der! Skal i alle fall skjerpe meg nå etter dette med kjøttdeigen! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638294 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 27. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 27. februar 2006 Tror det er mange som slurver med hygienen... vi er ikke vant til å tenke i de baner. Ikke at folk er grisete med håndvask og sånt, men det er fort gjort at en kutter salat på fjøla der det har ligget noe rått kjøtt uten å vaske den skikkelig først, eller at kniver kan brukes både borti den rå kjøttdeigen og så i salaten. Taco er jo en salig blanding av rått og stekt (salat, ost, sauser og kjøttsausen), så kanskje er det lett å blande her? Ha hatt hendene borti kjøttdeigen og så kutte tomater uten å vaske hendene først? Det er fort gjort! Ja, jeg tror nok du kan ha rett i det. Jeg har prøvd å tenke tilbake på det jeg har lært under oppveksten om den slags - fra skolekjøkken til hjemme, men kan ikke huske at det noen gang ble understreket _hvorfor_ man ikke må la kniven brukes på grønnsakene etter at at man har skåret opp kjøttet f eks. Jeg har jo selvsagt fått med meg at man ikke bør gjøre det, og i voksen alder også _hvorfor_, men kan altså ikke huske noe "hvorfor" fra skolekjøkkenets dager. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638295 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 27. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 27. februar 2006 Uff, ja, jeg vet at jeg ikke er så nøye med det der! Skal i alle fall skjerpe meg nå etter dette med kjøttdeigen! Jeg har noen ganger lurt på om jeg er überforsiktig mht rått kjøtt, for jeg har faktisk også lagt matpapir på trefjøla før jeg skjærer opp rått kjøtt.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638300 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaffepiken Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 De har sikkert slurvet med renholdet underveis i matlaginga så bakteriene har smittet over på salaten. Det er visst gjerne sånn man blir smittet av salmonella fra kylling også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638308 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 27. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 27. februar 2006 De har sikkert slurvet med renholdet underveis i matlaginga så bakteriene har smittet over på salaten. Det er visst gjerne sånn man blir smittet av salmonella fra kylling også. Huff og huff! Det er en trist sak. Men jeg skal ihvertfall passe på å vaske hender godt etc fra man har håndtert kjøttdeigpakka til man håndterer grønnsaker!! Tror jo at jeg er "flink nok" men det er utrolig fort gjort å gjøre en feil. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638321 Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaffepiken Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 Huff og huff! Det er en trist sak. Men jeg skal ihvertfall passe på å vaske hender godt etc fra man har håndtert kjøttdeigpakka til man håndterer grønnsaker!! Tror jo at jeg er "flink nok" men det er utrolig fort gjort å gjøre en feil. Det er veldig fort gjort selv om man er bevisst på å gjøre alt riktig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638344 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 Sannsynligvis har de slurvet med hygienen, noe av det rå kjøttet kan ha kommet bort i noe som ikke skulle stekes. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1638628 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Det har nok ikke noe med denne aktuelle saken å gjøre. Bare en liten digresjon. En del bakterier produserer giftstoffer som ikke blir borte om man så koker i flere dager. Disse kan gi opphav til en herlig matforgiftning. mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1639496 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2006 Det er veldig fort gjort selv om man er bevisst på å gjøre alt riktig. Ja, det er nettopp det. Man trenger absolutt ikke væøre noen "hygieneslask" for å gjøre feil. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1639540 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Tror det er mange som slurver med hygienen... vi er ikke vant til å tenke i de baner. Ikke at folk er grisete med håndvask og sånt, men det er fort gjort at en kutter salat på fjøla der det har ligget noe rått kjøtt uten å vaske den skikkelig først, eller at kniver kan brukes både borti den rå kjøttdeigen og så i salaten. Taco er jo en salig blanding av rått og stekt (salat, ost, sauser og kjøttsausen), så kanskje er det lett å blande her? Ha hatt hendene borti kjøttdeigen og så kutte tomater uten å vaske hendene først? Det er fort gjort! Nei, det er ikke fort gjort. Det er elementært å ikke blande rått kjøtt/fisk med andre matvarer/kniver/fjøler. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1639545 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2006 Nei, det er ikke fort gjort. Det er elementært å ikke blande rått kjøtt/fisk med andre matvarer/kniver/fjøler. Ja, det er jeg helt enig med deg i. Men det kan liekvel være fort gjort at du åpner en pakke med kjøttdeig og får bittelitt blodsøl på hånda, og deretter tar i et sleivhåndtak før du vasker deg osv osv. Dette vil jo være så marginalt at sjansen for smitte er ekstremt liten, men etter hva jeg har skjønt er noe av faren ved e.coli at det nettopp er ekstremt små bakteriemengder som skal til for at man blir syk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1639550 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Det har nok ikke noe med denne aktuelle saken å gjøre. Bare en liten digresjon. En del bakterier produserer giftstoffer som ikke blir borte om man så koker i flere dager. Disse kan gi opphav til en herlig matforgiftning. mvh Det var en trøst i tunge bakteriestunder. Tusen takk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1639566 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Ja, det er jeg helt enig med deg i. Men det kan liekvel være fort gjort at du åpner en pakke med kjøttdeig og får bittelitt blodsøl på hånda, og deretter tar i et sleivhåndtak før du vasker deg osv osv. Dette vil jo være så marginalt at sjansen for smitte er ekstremt liten, men etter hva jeg har skjønt er noe av faren ved e.coli at det nettopp er ekstremt små bakteriemengder som skal til for at man blir syk. Hm, jeg er alltid svært nøye med sånt... åpner pakken med saks eller kniv som legges i utslagsvask for vasking, heller kjøttdeigen (dvs karbonadedeigen, har sluttet med kjøttdeig) i steikepanna, legger emballasjen rett i søpla , vasker hender - før jeg begynner med annet. Kjøtt- og fiskebakterier har jeg altså dypfølt respekt for. Lurt, ser jeg nå... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1639591 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2006 Hm, jeg er alltid svært nøye med sånt... åpner pakken med saks eller kniv som legges i utslagsvask for vasking, heller kjøttdeigen (dvs karbonadedeigen, har sluttet med kjøttdeig) i steikepanna, legger emballasjen rett i søpla , vasker hender - før jeg begynner med annet. Kjøtt- og fiskebakterier har jeg altså dypfølt respekt for. Lurt, ser jeg nå... Ja, det er veldig viktig å være nøye. Men jeg tør likevel ikke garantere at det aldri har skjedd at man f eks tar tak i håndtaket på stekepanna mens man tømmer deigen oppi, altså før man har vasket seg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/#findComment-1639607 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.