favn Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Ja, det er veldig viktig å være nøye. Men jeg tør likevel ikke garantere at det aldri har skjedd at man f eks tar tak i håndtaket på stekepanna mens man tømmer deigen oppi, altså før man har vasket seg. Man er jo ikke maskiner, men det har jeg aldri gjort, tror jeg. Men så er jeg vel å regne for hysterisk nøye på sånt. Uansett har nok landets husmødre- og fedre forhåpentlig fått seg en støkk nå slik at hjemlige kjøtt- og fiskerutiner forbedres for framtiden. Det samme med kjøttbransjen såklart. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1639616 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2006 Man er jo ikke maskiner, men det har jeg aldri gjort, tror jeg. Men så er jeg vel å regne for hysterisk nøye på sånt. Uansett har nok landets husmødre- og fedre forhåpentlig fått seg en støkk nå slik at hjemlige kjøtt- og fiskerutiner forbedres for framtiden. Det samme med kjøttbransjen såklart. Ja, man får seg en støkk - det skal være visst. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1639628 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Jeg orker ikke lese hele tråden, men det er veldig lett å overføre smitte fra den rå kjøttdeigen og til den stekte dersom du bruker de samme redskapene/tallerknene. Bruk rene redskaper på det ferdig stekte kjøttet! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1639634 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Nei, det er ikke fort gjort. Det er elementært å ikke blande rått kjøtt/fisk med andre matvarer/kniver/fjøler. Dessverre ikke. Selv om vi to altså vet det. *gnikker litt på glorien* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1639641 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Dessverre ikke. Selv om vi to altså vet det. *gnikker litt på glorien* *flire* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1639648 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2006 Jeg orker ikke lese hele tråden, men det er veldig lett å overføre smitte fra den rå kjøttdeigen og til den stekte dersom du bruker de samme redskapene/tallerknene. Bruk rene redskaper på det ferdig stekte kjøttet! I know! :-) Og jeg tror nok at denne familien sikkert hadde hatt svikt i rutinene mht til akkurat det, for det er pussig at tacokjøtt ikke skulle bli godt nok stekt. Og det var _det_ som var spørsmålet mitt - om det holdt med "normal" steking for å ta kverken på bakyteriene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1639663 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 I know! :-) Og jeg tror nok at denne familien sikkert hadde hatt svikt i rutinene mht til akkurat det, for det er pussig at tacokjøtt ikke skulle bli godt nok stekt. Og det var _det_ som var spørsmålet mitt - om det holdt med "normal" steking for å ta kverken på bakyteriene. Jeg leste svarene etterpå. Jeg syns forøvrig det er rart det ikke har vært tydeliggjort i alt dette medieoppstyret, det er mange som ikke vet hvordan man unngår smitte mellom stekt og rått kjøtt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1639672 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 28. februar 2006 Forfatter Del Skrevet 28. februar 2006 Jeg leste svarene etterpå. Jeg syns forøvrig det er rart det ikke har vært tydeliggjort i alt dette medieoppstyret, det er mange som ikke vet hvordan man unngår smitte mellom stekt og rått kjøtt. Jeg satt AKKURAT og tenkte det samme!! ;-) Både i avsier og på tv fokuseres det mye på hvem har skylden, kan vi stole på norsk kjøtt, hva kan myndighetene gjøre osv. Viktige saker det også, men ettersom det alltid kan skje (menneskelig) svikt i selv verdens beste rutiner, og selv om det bare er en brøkdel av en promilles sjanse for at det skal ramme deg, så er det viktig å lære seg gode rutiner på kjøkkenet. Og her er det veldig taust, da. De kommer med slike "selvfølgeligheter" som "husk god håndhygiene", men man kunne godt ha vært mer spesifikk i hva god hpndhygiene innebærer akkurat når det gjelder behandling av rått kjøtt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1639686 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Jeg satt AKKURAT og tenkte det samme!! ;-) Både i avsier og på tv fokuseres det mye på hvem har skylden, kan vi stole på norsk kjøtt, hva kan myndighetene gjøre osv. Viktige saker det også, men ettersom det alltid kan skje (menneskelig) svikt i selv verdens beste rutiner, og selv om det bare er en brøkdel av en promilles sjanse for at det skal ramme deg, så er det viktig å lære seg gode rutiner på kjøkkenet. Og her er det veldig taust, da. De kommer med slike "selvfølgeligheter" som "husk god håndhygiene", men man kunne godt ha vært mer spesifikk i hva god hpndhygiene innebærer akkurat når det gjelder behandling av rått kjøtt. Jeg så debatten på NRK1 igår, og der var det ETT menneske som var tydelig på dette. Det er første gang jeg har hørt noe som helst om dette i alt det tullet som har vært nå. Ikke rart folk blir engstelige og tror man blir syk av kjøttdeig selv om den er gjennomstekt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1639718 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Jeg leste svarene etterpå. Jeg syns forøvrig det er rart det ikke har vært tydeliggjort i alt dette medieoppstyret, det er mange som ikke vet hvordan man unngår smitte mellom stekt og rått kjøtt. Du har et veldig godt poeng. Akkurat det med å unngå smitte fra rått kjøtt til annen mat, kan jeg ikke huske det ble sagt noe om i min oppvekst. Da gikk det mer på å spare oppvask når det gjaldt kniver og fjøler. Så mens andre hygienetiltak er nærmest automatisert må jeg stoppe å tenke meg om i forhold til rått kjøtt. For øvrig er det ikke _alltid_ nok å gjennomsteke for å unngå å bli syke. Enkelte bakterier lager heftige giftstoffer... Men man unngår selvsagt mye trøbbel ved å gjennomsteke. Skulle det være litt tartar? ;-) mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1640820 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Du har et veldig godt poeng. Akkurat det med å unngå smitte fra rått kjøtt til annen mat, kan jeg ikke huske det ble sagt noe om i min oppvekst. Da gikk det mer på å spare oppvask når det gjaldt kniver og fjøler. Så mens andre hygienetiltak er nærmest automatisert må jeg stoppe å tenke meg om i forhold til rått kjøtt. For øvrig er det ikke _alltid_ nok å gjennomsteke for å unngå å bli syke. Enkelte bakterier lager heftige giftstoffer... Men man unngår selvsagt mye trøbbel ved å gjennomsteke. Skulle det være litt tartar? ;-) mvh Ja takk, tartar er godt. Men jeg lager det aldri av oppmalt kjøtt. Jeg bruker et biffstykke og hakker opp. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1640832 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Ja takk, tartar er godt. Men jeg lager det aldri av oppmalt kjøtt. Jeg bruker et biffstykke og hakker opp. Du er sikkert tryggere, men helt trygg er du aldri! UÆÆ! ;-) For øvrig smaker det jo bedre med et opphakket biffstykke. mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1640836 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisabeth Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Ja takk, tartar er godt. Men jeg lager det aldri av oppmalt kjøtt. Jeg bruker et biffstykke og hakker opp. I min uvitenhet spør jeg: finnes det ikke slike bakterier på hele kjøttstykker? Eller?? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1640838 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Du er sikkert tryggere, men helt trygg er du aldri! UÆÆ! ;-) For øvrig smaker det jo bedre med et opphakket biffstykke. mvh Jeg liker å leve litt farlig. Tartar og sushi er min form for ekstremsport. *knegg* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1640839 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 I min uvitenhet spør jeg: finnes det ikke slike bakterier på hele kjøttstykker? Eller?? Det kan godt hende, men jeg innbiller meg at risikoen for å ha absorbert uhumskheter er større når en har delt det opp og most det rundt i store dunker - større overflate å oppta smitte på. *blond* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1640842 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisabeth Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Det kan godt hende, men jeg innbiller meg at risikoen for å ha absorbert uhumskheter er større når en har delt det opp og most det rundt i store dunker - større overflate å oppta smitte på. *blond* Ok. Jeg er enig i resonnementet ditt. Tror jeg holder meg til stekt kjøtt en stund allikevel. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1640846 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Goldy79 Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Ja takk, tartar er godt. Men jeg lager det aldri av oppmalt kjøtt. Jeg bruker et biffstykke og hakker opp. Det var ikkje kjøttdeigen frå gilde som gjorde barna sjuke... Det er siste nytt frå nyhetene ikveld. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1640883 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Ok. Jeg er enig i resonnementet ditt. Tror jeg holder meg til stekt kjøtt en stund allikevel. Sikkert ikke så dumt. Jeg tror sannelig jeg skal gjøre det samme selv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1640920 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nanna Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Det var ikkje kjøttdeigen frå gilde som gjorde barna sjuke... Det er siste nytt frå nyhetene ikveld. Vel, det at de ikke finner bakterier i det analyserte materialet betyr ikke at smitten ikke kom fra Gilde. http://www.aftenposten.no/helse/article1237177.ece 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/220335-dette-med-%C3%A5-steke-kj%C3%B8ttdeig/page/2/#findComment-1641017 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.