Gjest vil ikke ha diiabetes 2 Skrevet 27. februar 2006 Del Skrevet 27. februar 2006 Hei, har fått beskjed om å kutte ut alt snop, godterier og sukker. Er i faresonen for diabetes 2. Har nå klart i halvannen uke å ikke spise sukker. Gått ned 1 kilo så langt. Er dette noe som vil gjøre at jeg går ned i vekt gradvis? Jeg trenger gå ned i vekt, og har tidligere spist snop daglig. Nå kan jeg bare ikke lenger. Helsefarlig for meg sier legen. Er ikke overvektig, men nokså dvask og lubben og veldig i grensland på vekta mi. Lurer på hvor my jeg kan anta å gå med i uken..? Trener litt også, og spiser ellers hver tredje time etter anbefaling av legen. Håper på noen som vet litt omd ette. Klem 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest baremei Skrevet 28. februar 2006 Del Skrevet 28. februar 2006 Hei! Så flott at du vil bedre kostholdet ditt! Og gratulerer med 1, 5 uke uten snop, og en kilo minus:) Høres ut som du er på god vei. Når man slanker seg er det anbefalt å gå ned max 0,5-1 kg per uke. Med en langsom vektminskning er det større sjanse for at vekttapet blir varig. Så det høres ut som du holder passe takt. Trening/fysisk aktivitet er også kjempebra med tanke på både vekt og blodsukker. Du kan f.eks. gå 1/2-1 times rask tur hver dag. Pass på å spise deg mett på sunn og fiberrik mat, frukt og grønt. Suget etter søtt øker om du er sulten. Spis gjerne også noe sunt fett hver dag i form av fet fisk, vegetabilske oljer og plantemargarin, pesto og/eller nøtter/frø(men husk at disse matvarene inneholder mye kcalorier, selv om de er sunne, så hold greie på mengdene.). Selv om du står i fare for å få diabetes type 2, trenger du ikke å kutte ut sukker HELT. Men mengden sukker og hvitt mel bør begrenses mest mulig. Dessuten er det bedre å ta en sjokoladebit eller et kakestykke ETTER at du har spist annen, "langsommere", mat(middag med kjøtt/fisk, fullkornsbrød el.l.) enn å innta godis på tom mage. Førstnevnte hindrer blodsukkeret fra å stige til værs på null komma svisj. Lykke til videre ønsker 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.