Mandolaika Skrevet 13. mars 2006 Del Skrevet 13. mars 2006 Hvor mye frukt og hva slags frukt foreslår du til 14 barn? Skal lage fruktkompott med vaniljesaus... Takker for forslag! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222382-bursdagsfeiring-i-barnehagen/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AveM Skrevet 13. mars 2006 Del Skrevet 13. mars 2006 Når jeg lager fruktgrøt pleier jeg å bruke ca 6 epler, 2 pærer, en halv pose tørket aprikos, en halv pose svisker, litt rosiner. Det går an å ha i rabarbra og nype om man har det. Dette holder lenge til 2 voksne og 3 barn - altså det er rikelig. Så jeg tipper dobbel porsjon kanskje holder. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222382-bursdagsfeiring-i-barnehagen/#findComment-1663450 Del på andre sider Flere delingsvalg…
calendula Skrevet 13. mars 2006 Del Skrevet 13. mars 2006 Når jeg lager fruktgrøt pleier jeg å bruke ca 6 epler, 2 pærer, en halv pose tørket aprikos, en halv pose svisker, litt rosiner. Det går an å ha i rabarbra og nype om man har det. Dette holder lenge til 2 voksne og 3 barn - altså det er rikelig. Så jeg tipper dobbel porsjon kanskje holder. Hvordan gjør du det? Skjærer alt opp & gir det et oppkok, eller er det mer innvikla? Legger du sviskene & aprikosne i bløt? Er så glad i fruktgrøt - leeeenge siden vi har spist det.... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222382-bursdagsfeiring-i-barnehagen/#findComment-1663534 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AveM Skrevet 13. mars 2006 Del Skrevet 13. mars 2006 Hvordan gjør du det? Skjærer alt opp & gir det et oppkok, eller er det mer innvikla? Legger du sviskene & aprikosne i bløt? Er så glad i fruktgrøt - leeeenge siden vi har spist det.... Jeg koker det i solbærsirup og vann, vanlig saftblanding i ca 1/2 time. Har aldri målt, men det blir ca 3-5 dl ferdig saft. Da er eplene møre, rosinene oppblåste og sviskene begynt å gå i oppløsning. Så tar jeg et stort glass kaldt vann med 1-2 ss potetmel utrørt og gir det et oppkok. Prøv deg fram slik at du får den konsistensen du ønsker.Frukten gir fra seg mye søtsmak, så smaken blir ikke utvannet. Er det lite søtt kan man evt ha i litt mer solbærsirup. Epler og pærer skrelles og deles i tærninger. aprikosene klipper jeg i 3-4 biter. Noe som jeg synes er veldig viktig er å ha en dæsj kanel i - det smaker godt og gir en herlig duft. Jeg pleier også å ha litt vaniljesukker i, en liten teskje. Noen unger kan reagere på utseendet grøten får pga sviskene, men når de har smakt på det er skepsisen borte Her hos oss er det en av favorittene. Vi serverer ikke med vaniljesaus, men med sukker, fløte og melk. Og vi liker best at den er kjeleskapkald. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222382-bursdagsfeiring-i-barnehagen/#findComment-1663559 Del på andre sider Flere delingsvalg…
calendula Skrevet 13. mars 2006 Del Skrevet 13. mars 2006 Jeg koker det i solbærsirup og vann, vanlig saftblanding i ca 1/2 time. Har aldri målt, men det blir ca 3-5 dl ferdig saft. Da er eplene møre, rosinene oppblåste og sviskene begynt å gå i oppløsning. Så tar jeg et stort glass kaldt vann med 1-2 ss potetmel utrørt og gir det et oppkok. Prøv deg fram slik at du får den konsistensen du ønsker.Frukten gir fra seg mye søtsmak, så smaken blir ikke utvannet. Er det lite søtt kan man evt ha i litt mer solbærsirup. Epler og pærer skrelles og deles i tærninger. aprikosene klipper jeg i 3-4 biter. Noe som jeg synes er veldig viktig er å ha en dæsj kanel i - det smaker godt og gir en herlig duft. Jeg pleier også å ha litt vaniljesukker i, en liten teskje. Noen unger kan reagere på utseendet grøten får pga sviskene, men når de har smakt på det er skepsisen borte Her hos oss er det en av favorittene. Vi serverer ikke med vaniljesaus, men med sukker, fløte og melk. Og vi liker best at den er kjeleskapkald. Tusen takk! Da blir det grøt på oss ikveld :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222382-bursdagsfeiring-i-barnehagen/#findComment-1663703 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.