Gå til innhold

Bursdagsfeiring i barnehagen.


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Når jeg lager fruktgrøt pleier jeg å bruke ca 6 epler, 2 pærer, en halv pose tørket aprikos, en halv pose svisker, litt rosiner.

Det går an å ha i rabarbra og nype om man har det.

Dette holder lenge til 2 voksne og 3 barn - altså det er rikelig. Så jeg tipper dobbel porsjon kanskje holder.

Når jeg lager fruktgrøt pleier jeg å bruke ca 6 epler, 2 pærer, en halv pose tørket aprikos, en halv pose svisker, litt rosiner.

Det går an å ha i rabarbra og nype om man har det.

Dette holder lenge til 2 voksne og 3 barn - altså det er rikelig. Så jeg tipper dobbel porsjon kanskje holder.

Hvordan gjør du det? Skjærer alt opp & gir det et oppkok, eller er det mer innvikla?

Legger du sviskene & aprikosne i bløt?

Er så glad i fruktgrøt - leeeenge siden vi har spist det....

Hvordan gjør du det? Skjærer alt opp & gir det et oppkok, eller er det mer innvikla?

Legger du sviskene & aprikosne i bløt?

Er så glad i fruktgrøt - leeeenge siden vi har spist det....

Jeg koker det i solbærsirup og vann, vanlig saftblanding i ca 1/2 time. Har aldri målt, men det blir ca 3-5 dl ferdig saft. Da er eplene møre, rosinene oppblåste og sviskene begynt å gå i oppløsning. Så tar jeg et stort glass kaldt vann med 1-2 ss potetmel utrørt og gir det et oppkok. Prøv deg fram slik at du får den konsistensen du ønsker.Frukten gir fra seg mye søtsmak, så smaken blir ikke utvannet. Er det lite søtt kan man evt ha i litt mer solbærsirup.

Epler og pærer skrelles og deles i tærninger. aprikosene klipper jeg i 3-4 biter. Noe som jeg synes er veldig viktig er å ha en dæsj kanel i - det smaker godt og gir en herlig duft. Jeg pleier også å ha litt vaniljesukker i, en liten teskje.

Noen unger kan reagere på utseendet grøten får pga sviskene, men når de har smakt på det er skepsisen borte :) Her hos oss er det en av favorittene.

Vi serverer ikke med vaniljesaus, men med sukker, fløte og melk. Og vi liker best at den er kjeleskapkald.

Jeg koker det i solbærsirup og vann, vanlig saftblanding i ca 1/2 time. Har aldri målt, men det blir ca 3-5 dl ferdig saft. Da er eplene møre, rosinene oppblåste og sviskene begynt å gå i oppløsning. Så tar jeg et stort glass kaldt vann med 1-2 ss potetmel utrørt og gir det et oppkok. Prøv deg fram slik at du får den konsistensen du ønsker.Frukten gir fra seg mye søtsmak, så smaken blir ikke utvannet. Er det lite søtt kan man evt ha i litt mer solbærsirup.

Epler og pærer skrelles og deles i tærninger. aprikosene klipper jeg i 3-4 biter. Noe som jeg synes er veldig viktig er å ha en dæsj kanel i - det smaker godt og gir en herlig duft. Jeg pleier også å ha litt vaniljesukker i, en liten teskje.

Noen unger kan reagere på utseendet grøten får pga sviskene, men når de har smakt på det er skepsisen borte :) Her hos oss er det en av favorittene.

Vi serverer ikke med vaniljesaus, men med sukker, fløte og melk. Og vi liker best at den er kjeleskapkald.

Tusen takk! Da blir det grøt på oss ikveld :-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...