kizmiaz Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 Noen ganger lages det varmmat i barnehagen til ungene. I disse smitte-e-coli-tider,stoler dere på mathygienen i barnehagene? Hva hvis deres bhg. ville servere barna mat av kjøttdeig, ville dere engstet dere noe? 0 Siter
Gjest blomsterløk Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 Ville nok ikke engstet meg over det, nei. Tar det som en selvfølge at de har gode hygienerutiner i barnehagen. Og regner også med at de er ekstra forsiktige i disse tider. 0 Siter
Gjest selvfølgelig stoler jeg på dem Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 Ja, jeg har jo overlatt ansvaret til de hele dagen ellers, så jeg må jo stole på de når det gjelder mat også. Hvorfor tror du at barnehageansatte ikke gjør "jobben" sin når det gjelder matveien også ? Ikke har vi Lidl-butikker i nærheten heller . 0 Siter
Gjest abrahamsen Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 nei jeg ville ikke engste meg. Stoler fullt og helt på de ansatte. 0 Siter
kizmiaz Skrevet 14. mars 2006 Forfatter Skrevet 14. mars 2006 Ja, jeg har jo overlatt ansvaret til de hele dagen ellers, så jeg må jo stole på de når det gjelder mat også. Hvorfor tror du at barnehageansatte ikke gjør "jobben" sin når det gjelder matveien også ? Ikke har vi Lidl-butikker i nærheten heller . Tror ingenting, jeg. Det var bare et spørsmål:-) 0 Siter
Gjest dobba Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 En seriøs barnehage ville for øyeblikket ikke servert noe med kjøttdeig i. Synes man bør vente til man får en avklaring fra mattilsynet før man lager slik mat i disse tider, særlig ovenfor våre barn. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 Vi serverte hjemmelagede kjøttkaker i forrige uke, med karbonadedeig. Nå var den kjøpt i Sverige for lenge siden, og har vært frosset til nå, så jeg bekymrer meg ikke. Men; så går det omgangssyke her, noen av barna har vært dårlige - dermed fikk jeg bekymrede foreldre. Det virker kanskje litt som om de ikke stoler på meg, at de mener kjøttkakene var årsaken til oppkast mm. De hadde kontaktet sykehus og legesentre og fått beskjed om at de symptomene barna deres hadde ikke på langt nær var alvorlige nok til å kunne være denne type smitte. Jeg har valgt å ikke ta det til meg, jeg vet at karbonadedeigen er helt fin, vi har spist av samme parti kjøtt flere ganger i vinter (handler stort) uten problemer. Og vi fortsetter å spise kjøtt nå også. Jeg tror vel kanskje det er på tide å ikke bli så veldig hysteriske for alt. Det er greit å ta sine forhåndsregler - men det er viktig å ha tillit til at barnehager og skoler tross alt vet hva de driver med både når det gjelder kjøtt og fugler. 0 Siter
Mirabell Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 He, he, hønemor som jeg er, jeg satt akkurat og tenkte på det! Det er middagsdag i dag, og jeg hadde tenkt å spørre hva de skulle ha, for sikkerhets skyld, men glemte det. Men jeg stoler på barnehagen, altså, men liker å ha kontroll ) Kjøttdeig er uansett ikke noe vi har på menyen så ofte, og nå venter vi til kilden er funnet... 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 Heldigvis har ikke barnehagen råd til å kjøpe kjøttdeig . Tror uansett får barnehager ville servert kjøttdeig til barna i disse tider. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 En seriøs barnehage ville for øyeblikket ikke servert noe med kjøttdeig i. Synes man bør vente til man får en avklaring fra mattilsynet før man lager slik mat i disse tider, særlig ovenfor våre barn. "En seriøs barnehage ville for øyeblikket ikke servert noe med kjøttdeig i." For noe tull. Det kommer vel an på hvor den kommer fra? 0 Siter
Gjest enig ! Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 "En seriøs barnehage ville for øyeblikket ikke servert noe med kjøttdeig i." For noe tull. Det kommer vel an på hvor den kommer fra? 0 Siter
nitni Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 Vi serverte hjemmelagede kjøttkaker i forrige uke, med karbonadedeig. Nå var den kjøpt i Sverige for lenge siden, og har vært frosset til nå, så jeg bekymrer meg ikke. Men; så går det omgangssyke her, noen av barna har vært dårlige - dermed fikk jeg bekymrede foreldre. Det virker kanskje litt som om de ikke stoler på meg, at de mener kjøttkakene var årsaken til oppkast mm. De hadde kontaktet sykehus og legesentre og fått beskjed om at de symptomene barna deres hadde ikke på langt nær var alvorlige nok til å kunne være denne type smitte. Jeg har valgt å ikke ta det til meg, jeg vet at karbonadedeigen er helt fin, vi har spist av samme parti kjøtt flere ganger i vinter (handler stort) uten problemer. Og vi fortsetter å spise kjøtt nå også. Jeg tror vel kanskje det er på tide å ikke bli så veldig hysteriske for alt. Det er greit å ta sine forhåndsregler - men det er viktig å ha tillit til at barnehager og skoler tross alt vet hva de driver med både når det gjelder kjøtt og fugler. "men det er viktig å ha tillit til at barnehager og skoler tross alt vet hva de driver med både når det gjelder kjøtt og fugler." Man kan ikke og bør ikke stole blindt på¨verken barnehage eller skole synes jeg. Stadig vekk hører man om rare ting som foregår i barnehage eller skole. Merkelige holdninger blandt en lærer e.l. Men det jeg synes er viktig er å snakke med skole/barnehage og spørre og grave om man bekymrer seg/lurer på noe/er uenig i noe o.l Så slipper man kanskje noen unødvendige bekymringer. Å så synes jeg du som b.hg-eier burde være så profesjonell at du har forståelse for bekymrede foreldre. Klart de blir bekymret når de vet ungene har spist kjøttdeig og så blir syke! 0 Siter
nitni Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 Jeg ville nok spurt hvordan de forholdt seg til kjøttdeig/kjøttdeig.prod. nå for tiden. Så hadde jeg kanskje sluppet å spekulere/bekymre meg. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 "men det er viktig å ha tillit til at barnehager og skoler tross alt vet hva de driver med både når det gjelder kjøtt og fugler." Man kan ikke og bør ikke stole blindt på¨verken barnehage eller skole synes jeg. Stadig vekk hører man om rare ting som foregår i barnehage eller skole. Merkelige holdninger blandt en lærer e.l. Men det jeg synes er viktig er å snakke med skole/barnehage og spørre og grave om man bekymrer seg/lurer på noe/er uenig i noe o.l Så slipper man kanskje noen unødvendige bekymringer. Å så synes jeg du som b.hg-eier burde være så profesjonell at du har forståelse for bekymrede foreldre. Klart de blir bekymret når de vet ungene har spist kjøttdeig og så blir syke! Jada - og jeg snakket med dem og forklare hvor det kom fra, når og var riktig pedagogisk. Men, som person kan jeg ikke ta inn over meg alt foreldre bekymrer seg for, da hadde det blitt umulig å drive bhg. Derfor skrev jeg at jeg velger å ikke la deg gå inn på meg, så lenge jeg vet med meg selv at alt er i orden med alt vi serverer. 0 Siter
nitni Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 "En seriøs barnehage ville for øyeblikket ikke servert noe med kjøttdeig i." For noe tull. Det kommer vel an på hvor den kommer fra? "Det kommer vel an på hvor den kommer fra?" Så lenge man ikke vet hvor eller hva, er det vel greit å finne på noe annet spennende å spise. Finnes utrolig mange spennende og gode vegetar-retter f.eks.. 0 Siter
nitni Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 Jada - og jeg snakket med dem og forklare hvor det kom fra, når og var riktig pedagogisk. Men, som person kan jeg ikke ta inn over meg alt foreldre bekymrer seg for, da hadde det blitt umulig å drive bhg. Derfor skrev jeg at jeg velger å ikke la deg gå inn på meg, så lenge jeg vet med meg selv at alt er i orden med alt vi serverer. Men jeg reagerer på at du her inne skriver at det virker som om foreldrene _ikke stoler på deg_. Du burde ha såpass mye forståelse med situasjonen at du ikke tenkte tanken engang. 0 Siter
Gjest Yljali Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 "Det kommer vel an på hvor den kommer fra?" Så lenge man ikke vet hvor eller hva, er det vel greit å finne på noe annet spennende å spise. Finnes utrolig mange spennende og gode vegetar-retter f.eks.. Sånn reint bortsett fra at det nettopp er dårlig reingjorte grønnsaker det ofte advares mot å spise i utlandet - pga e-coli... Syns det er litt lettvint å tenke bare kjøttdeig, jeg. Hvor mange småbarnsfamilier er det som IKKE har spist farseprodukter fra Gilde som er produsert i den perioden. Et mindretall, vil jeg tro. Tror det er viktig å skjerpe opp om de generelle hygienetiltakene og måten maten blir tilberedt på. Steike kjøtt og annen mat skikkelig, vaske og utføre "god, gammeldags husmorhygiene". 0 Siter
nitni Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 Sånn reint bortsett fra at det nettopp er dårlig reingjorte grønnsaker det ofte advares mot å spise i utlandet - pga e-coli... Syns det er litt lettvint å tenke bare kjøttdeig, jeg. Hvor mange småbarnsfamilier er det som IKKE har spist farseprodukter fra Gilde som er produsert i den perioden. Et mindretall, vil jeg tro. Tror det er viktig å skjerpe opp om de generelle hygienetiltakene og måten maten blir tilberedt på. Steike kjøtt og annen mat skikkelig, vaske og utføre "god, gammeldags husmorhygiene". Joda, jeg er enig med deg. Hygienen er viktigst, men nå mens det letes etter hvor denne e-coli-bakterien finnes, og mistanken er kjttdeig-prod. Så kan man jo finne alternativer. 0 Siter
Gjest baktor Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 Sånn reint bortsett fra at det nettopp er dårlig reingjorte grønnsaker det ofte advares mot å spise i utlandet - pga e-coli... Syns det er litt lettvint å tenke bare kjøttdeig, jeg. Hvor mange småbarnsfamilier er det som IKKE har spist farseprodukter fra Gilde som er produsert i den perioden. Et mindretall, vil jeg tro. Tror det er viktig å skjerpe opp om de generelle hygienetiltakene og måten maten blir tilberedt på. Steike kjøtt og annen mat skikkelig, vaske og utføre "god, gammeldags husmorhygiene". "god, gammeldags husmorhygiene". Det der er vel nettopp problemet, folk vet ikke hva som skal til. Fra gamle dager var IKKE hygienen bra nok. 0 Siter
Gjest Yljali Skrevet 14. mars 2006 Skrevet 14. mars 2006 "god, gammeldags husmorhygiene". Det der er vel nettopp problemet, folk vet ikke hva som skal til. Fra gamle dager var IKKE hygienen bra nok. Tja. Det kommer an på hvordan du definerer "gamledager". Da jeg hadde skolekjøkken på begynnelsen av 80-tallet så kokte vi bestikket etter bruk. Og vi måtte ikke bruke samme utstyr (kniver/fjøler osv) på råvarer som på det vi serverte uten at det var grundig vaska. Grønnsakene ble nitidig vaska, det samme med frukt. Og skremselshistoriene gikk nettopp på sykdommer i magen. Når man da oppdager at frukt som serveres i barnehagen anno 2006 blir tatt rett opp fra uåpna poser fra Rema, da må man ikke tilbake til middelalderhygiene for å ønske seg litt mer kunnskap og bevissthet om denslags. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.