Gå til innhold

Matlaging i barnehagen-kjøttdeig osv.


Anbefalte innlegg

Gjest Persille

Men jeg reagerer på at du her inne skriver at det virker som om foreldrene _ikke stoler på deg_.

Du burde ha såpass mye forståelse med situasjonen at du ikke tenkte tanken engang.

Nei, jeg forventer faktisk at de stoler på at jeg vet hva jeg driver med.

Det er greit å spørre om vi har servert noe annerledes dersom flere av barna ble syke - slik som skjedde nå.

Men når jeg da sier at det er slik eller sånn, så forventer jeg at de stoler på det.

Og det gjør heldigvis de fleste.

Det er vel mye hysteri ute og går (også her inne) rundt endel ting, og når jeg med sikkerhet vet at jeg har kjøpt kjøtt i Sverige, for måneder siden, så har jeg ingen betenkeligheter med å servere det bare fordi enkelte _kan_ bli bekymret.

Å "pålegge" meg å slutte å servere enkelte typer mat fordi vi har hatt sykdomstilfeller i landet - så lenge jeg kan garantere at maten vår ikke stammer fra samme sted, synes jeg er å gå vel langt.

Fortsetter under...

  • Svar 55
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • nitni

    6

  • nanna

    6

  • kizmiaz

    3

  • Lisabeth

    2

Mest aktive i denne tråden

Gjest Persille

"Det kommer vel an på hvor den kommer fra?"

Så lenge man ikke vet hvor eller hva, er det vel greit å finne på noe annet spennende å spise.

Finnes utrolig mange spennende og gode vegetar-retter f.eks..

Men jeg vet jo - med sikkerhet hvor maten kommer fra, når den er kjøpt, og at vi har spist av samme parti kjøtt flere ganger i vinter uten problemer.

Hvorfor skal jeg slutte å servere det da?

Gjest dobba

"En seriøs barnehage ville for øyeblikket ikke servert noe med kjøttdeig i."

For noe tull.

Det kommer vel an på hvor den kommer fra?

Det finnes nok av mat å servere som for øyeblikket ikke er i søkelyset.

Så av respekt ovenfor barn og deres foreldre så serverer man ikke kjøttdeig nå.Man venter til mattilsynet har kommet med en konklusjon.

Gjest Persille

Det finnes nok av mat å servere som for øyeblikket ikke er i søkelyset.

Så av respekt ovenfor barn og deres foreldre så serverer man ikke kjøttdeig nå.Man venter til mattilsynet har kommet med en konklusjon.

Begrunnet med?

Når jeg vet med sikkerhet at dette kjøttet ikke er berørt, og vi allerede har spist av samme parti mange ganger - hvorfor skulle vi ikke fortsette med det?

Gjest dobba

Begrunnet med?

Når jeg vet med sikkerhet at dette kjøttet ikke er berørt, og vi allerede har spist av samme parti mange ganger - hvorfor skulle vi ikke fortsette med det?

Hva du gjør i det private har ingen noe med, og kan hende er det også noen av foreldrene til barna som fortsatt spiser kjøttdeig.

MEN jeg mener fortsatt at uansett om ditt parti er helt ufarlig, så burde du ikke servere det i disse tider til barna i barnehagen. Det er respektløst ovenfor de av familiene som er redde for å spise kjøttdeig akkurat nå og ønsker å vente til kjøttdeigen er friskmeldt. Selv da bør du ikke servere gammel fryst kjøttdeig, men kjøpe ny til barna i barnehagen.

En barnehage skal gå forann med et godt eksempel. Flere barnehager rundt om i landet har allerede slaktet sine høner selvom fugleinfluensaen ikke er registrert i norge enda. Det hadde de ikke trengt enda, men de har gjort det for at mange foreldre skal slappe av og ikke bekymre seg unødig. Og det er flott synes jeg, selvom jeg er veldig glad i dyr og fugler. Barnas helse og trygghet kommer først. Og det MÅ prioriteres i en barnehage.

Det viser seriøsitet og kvalitet på en barnehage.

Annonse

Hva du gjør i det private har ingen noe med, og kan hende er det også noen av foreldrene til barna som fortsatt spiser kjøttdeig.

MEN jeg mener fortsatt at uansett om ditt parti er helt ufarlig, så burde du ikke servere det i disse tider til barna i barnehagen. Det er respektløst ovenfor de av familiene som er redde for å spise kjøttdeig akkurat nå og ønsker å vente til kjøttdeigen er friskmeldt. Selv da bør du ikke servere gammel fryst kjøttdeig, men kjøpe ny til barna i barnehagen.

En barnehage skal gå forann med et godt eksempel. Flere barnehager rundt om i landet har allerede slaktet sine høner selvom fugleinfluensaen ikke er registrert i norge enda. Det hadde de ikke trengt enda, men de har gjort det for at mange foreldre skal slappe av og ikke bekymre seg unødig. Og det er flott synes jeg, selvom jeg er veldig glad i dyr og fugler. Barnas helse og trygghet kommer først. Og det MÅ prioriteres i en barnehage.

Det viser seriøsitet og kvalitet på en barnehage.

Enig :o)

Gjest Persille

Hva du gjør i det private har ingen noe med, og kan hende er det også noen av foreldrene til barna som fortsatt spiser kjøttdeig.

MEN jeg mener fortsatt at uansett om ditt parti er helt ufarlig, så burde du ikke servere det i disse tider til barna i barnehagen. Det er respektløst ovenfor de av familiene som er redde for å spise kjøttdeig akkurat nå og ønsker å vente til kjøttdeigen er friskmeldt. Selv da bør du ikke servere gammel fryst kjøttdeig, men kjøpe ny til barna i barnehagen.

En barnehage skal gå forann med et godt eksempel. Flere barnehager rundt om i landet har allerede slaktet sine høner selvom fugleinfluensaen ikke er registrert i norge enda. Det hadde de ikke trengt enda, men de har gjort det for at mange foreldre skal slappe av og ikke bekymre seg unødig. Og det er flott synes jeg, selvom jeg er veldig glad i dyr og fugler. Barnas helse og trygghet kommer først. Og det MÅ prioriteres i en barnehage.

Det viser seriøsitet og kvalitet på en barnehage.

Vi bruker karbonadedeig, som ikke er kjøpt i Norge, derimot i Sverige. Den er kjøpt en god stund før jul, og vi har allerede spist mye av den i mange uker.

Barnehagens økonomi tilsvarer ikke at jeg verken kan kaste mat for mange hundre kroner, eller kjøpe nytt fordi enkelte er redde.

Jeg kan ikke ha respekt for evnt. frykt når den er _helt_ ubegrunnet!

Vi kjøper aldri kjøtt i Norge, da hadde vi ikke hatt råd til å ha kjøtt i bhg - og i tillegg er det ingen som har blitt syke av dette kjøttet når vi har spist det tidligere.

Dette er en helt meningsløs diskusjon.

Jeg hadde skjønt det om jeg kjøpe Gildekjøtt på Rimi og tok sjansen, men det gjør jeg altså ikke.

Og heldigvis for meg er foreldrene mine langt mindre hysteriske enn enkelte her inne. Jeg ville hatt problemer med å drive om jeg skulle forholdt meg til alt dere til enhver tid frykter, og ikke sunn fornuft.

Om du mener jeg ikke er seriøs da - javel, deg om det.

Gjest baktor

Vi bruker karbonadedeig, som ikke er kjøpt i Norge, derimot i Sverige. Den er kjøpt en god stund før jul, og vi har allerede spist mye av den i mange uker.

Barnehagens økonomi tilsvarer ikke at jeg verken kan kaste mat for mange hundre kroner, eller kjøpe nytt fordi enkelte er redde.

Jeg kan ikke ha respekt for evnt. frykt når den er _helt_ ubegrunnet!

Vi kjøper aldri kjøtt i Norge, da hadde vi ikke hatt råd til å ha kjøtt i bhg - og i tillegg er det ingen som har blitt syke av dette kjøttet når vi har spist det tidligere.

Dette er en helt meningsløs diskusjon.

Jeg hadde skjønt det om jeg kjøpe Gildekjøtt på Rimi og tok sjansen, men det gjør jeg altså ikke.

Og heldigvis for meg er foreldrene mine langt mindre hysteriske enn enkelte her inne. Jeg ville hatt problemer med å drive om jeg skulle forholdt meg til alt dere til enhver tid frykter, og ikke sunn fornuft.

Om du mener jeg ikke er seriøs da - javel, deg om det.

Du tror at alt kjøtt kjøpt i Sverige er trygt? hehehehhe...

Hva du gjør i det private har ingen noe med, og kan hende er det også noen av foreldrene til barna som fortsatt spiser kjøttdeig.

MEN jeg mener fortsatt at uansett om ditt parti er helt ufarlig, så burde du ikke servere det i disse tider til barna i barnehagen. Det er respektløst ovenfor de av familiene som er redde for å spise kjøttdeig akkurat nå og ønsker å vente til kjøttdeigen er friskmeldt. Selv da bør du ikke servere gammel fryst kjøttdeig, men kjøpe ny til barna i barnehagen.

En barnehage skal gå forann med et godt eksempel. Flere barnehager rundt om i landet har allerede slaktet sine høner selvom fugleinfluensaen ikke er registrert i norge enda. Det hadde de ikke trengt enda, men de har gjort det for at mange foreldre skal slappe av og ikke bekymre seg unødig. Og det er flott synes jeg, selvom jeg er veldig glad i dyr og fugler. Barnas helse og trygghet kommer først. Og det MÅ prioriteres i en barnehage.

Det viser seriøsitet og kvalitet på en barnehage.

"Det viser seriøsitet og kvalitet på en barnehage."

hehe. Der er jeg helt uenig med deg. Jeg synes dette fyrer opp under hysteriske holdninger. Handlinger basert på tabloide overskrifter istedetfor fakta.

"men det er viktig å ha tillit til at barnehager og skoler tross alt vet hva de driver med både når det gjelder kjøtt og fugler."

Man kan ikke og bør ikke stole blindt på¨verken barnehage eller skole synes jeg.

Stadig vekk hører man om rare ting som foregår i barnehage eller skole. Merkelige holdninger blandt en lærer e.l.

Men det jeg synes er viktig er å snakke med skole/barnehage og spørre og grave om man bekymrer seg/lurer på noe/er uenig i noe o.l

Så slipper man kanskje noen unødvendige bekymringer.

Å så synes jeg du som b.hg-eier burde være så profesjonell at du har forståelse for bekymrede foreldre. Klart de blir bekymret når de vet ungene har spist kjøttdeig og så blir syke!

Er så enig med deg, atte.

Jeg ville nok ikke engstet meg, men jeg syns ikke det er nødvendig å servere kjøttdeig før de har avklart hvor smitten kommer fra. Det er dessuten mange ansatte som ikke aner hva det vil si å ha god kjøkkenhygiene, jeg tenker med gru på hva jeg har sett folk på institusjonskjøkken gjøre. Mange lar være å vaske hender, eller de gjør det veldig dårlig. Kluter blir skiftet veldig sjelden, og brukes ukritisk på bord og benker etter å ha vært brukt på kjøttfjøl... Hele pølsegryten ble helt i oppvaskkummen for å kjøle seg ned! Jojomennsann. Rart ikke ungene blir syke oftere, spør du meg.

Gjest Persille

Du tror at alt kjøtt kjøpt i Sverige er trygt? hehehehhe...

Nei, på ingen måte.

Men jeg vet med sikkerhet at dette ikke er endel av partiet som er omtalt nå - og i tillegg har vi spist av det flere ganger allerede, uten problemer.

Jeg tror ikke det er noe dårligere eller bedre i Sverige enn her - jeg bare vet at akkurat denne gangen er vi sikre på at dette er bedre enn det vi får på Rimi (kanskje).

Annonse

Gjest Persille

Jeg ville nok ikke engstet meg, men jeg syns ikke det er nødvendig å servere kjøttdeig før de har avklart hvor smitten kommer fra. Det er dessuten mange ansatte som ikke aner hva det vil si å ha god kjøkkenhygiene, jeg tenker med gru på hva jeg har sett folk på institusjonskjøkken gjøre. Mange lar være å vaske hender, eller de gjør det veldig dårlig. Kluter blir skiftet veldig sjelden, og brukes ukritisk på bord og benker etter å ha vært brukt på kjøttfjøl... Hele pølsegryten ble helt i oppvaskkummen for å kjøle seg ned! Jojomennsann. Rart ikke ungene blir syke oftere, spør du meg.

"Hele pølsegryten ble helt i oppvaskkummen for å kjøle seg ned! "

Nice... *Urk*

Gjest Persille

Det verste var at kokka ble sur da det ble påpekt... Ække så nøye om man bryter litt med forskriftene, vel.

*ler*

Ser det for meg - en stor feit dame med forkle og rutete skaut på hodet, og sleiv i hånden selvfølgelig.

Du må slutte å være så nærtagende, det ække så nøye, de skal jo herdes!

:)

*ler*

Ser det for meg - en stor feit dame med forkle og rutete skaut på hodet, og sleiv i hånden selvfølgelig.

Du må slutte å være så nærtagende, det ække så nøye, de skal jo herdes!

:)

Haha, der har du henne! Barna er redd for henne, fordi hun er så kvass.

Gjest Yljali

Vi bruker karbonadedeig, som ikke er kjøpt i Norge, derimot i Sverige. Den er kjøpt en god stund før jul, og vi har allerede spist mye av den i mange uker.

Barnehagens økonomi tilsvarer ikke at jeg verken kan kaste mat for mange hundre kroner, eller kjøpe nytt fordi enkelte er redde.

Jeg kan ikke ha respekt for evnt. frykt når den er _helt_ ubegrunnet!

Vi kjøper aldri kjøtt i Norge, da hadde vi ikke hatt råd til å ha kjøtt i bhg - og i tillegg er det ingen som har blitt syke av dette kjøttet når vi har spist det tidligere.

Dette er en helt meningsløs diskusjon.

Jeg hadde skjønt det om jeg kjøpe Gildekjøtt på Rimi og tok sjansen, men det gjør jeg altså ikke.

Og heldigvis for meg er foreldrene mine langt mindre hysteriske enn enkelte her inne. Jeg ville hatt problemer med å drive om jeg skulle forholdt meg til alt dere til enhver tid frykter, og ikke sunn fornuft.

Om du mener jeg ikke er seriøs da - javel, deg om det.

Har du lov til å servere kjøttdeig som er kjøpt i sverige? Sånn mattilsynsmessig, mener jeg? Det er nemlig et av diskusjonstemaene i vår barnehage for tida.

Jeg ville nok ikke engstet meg, men jeg syns ikke det er nødvendig å servere kjøttdeig før de har avklart hvor smitten kommer fra. Det er dessuten mange ansatte som ikke aner hva det vil si å ha god kjøkkenhygiene, jeg tenker med gru på hva jeg har sett folk på institusjonskjøkken gjøre. Mange lar være å vaske hender, eller de gjør det veldig dårlig. Kluter blir skiftet veldig sjelden, og brukes ukritisk på bord og benker etter å ha vært brukt på kjøttfjøl... Hele pølsegryten ble helt i oppvaskkummen for å kjøle seg ned! Jojomennsann. Rart ikke ungene blir syke oftere, spør du meg.

Grøss. Hvis tilstanden er så dårlig, er det ikke tilstrekkelig å holde de ansatte unna kjøttdeig. Da må man holde de ansatte unna kjøkkenet.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...