Gå til innhold

Halal-kjøttdeig/e-coli


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest pekka

Kan ikke skjønne at det skulle være noen forskjell.

Bakterien skyldes dårlige slakterutiner - de kommer fra dyret. Forskjellen på halal-slakting og vanlig slakting har ikke noe å si for dette.

Alle bakterier dør ved temperatur på 60grader, så da kan man spise den kjøttdeigen man vil. Bare stek alle slag kjøtt godt, så går det bra, sa ekspert hos slakteren.

I forhold til e-coli spiller det nok liten rolle hvordan selve avlivingen foregår.

Men halal-slakting gjøres med utgangspunkt i et muslims, religiøst rituale. Jeg har slett ingen interesse av å pådyttes andres religiøse ritualer gjennom maten jeg kjøper, og forlanger selvsagt at halal-kjøtt merkes slik at det fremgår hva vi kjøper.

Halal-slakting gjøres i Skandinavia ved at dyrene først bedøves (det gis dispensasjoner i Danmark). Men det foregår selvsagt mye snusk:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1078558.ece

Ellers i Europa stikkes dyrene i stor grad uten bedøvelse, selvsagt en uholdbar avlivingsmåte ut fra våre standarder for dyre-etikk.

Alle borgere som er opptatt av dyrevelferd og "humane" slaktemetoder bør ta avstand fra halal-slakting og kreve at halal-kjøtt merkes tydelig.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...