Gjest Persille Skrevet 15. mars 2006 Del Skrevet 15. mars 2006 Jeg har hatt en interessant diskusjon i dag - og jeg vet ikke om det er jeg eller motparten som er på jordet. Én part mener kjøtt som har ligget i fryseren i seks mndr eller mer er uspiselig, og at det er uakseptabelt å servere det. Den andre mener det ikke er noe problem. Hva er deres grense for når kjøtt ikke lenger kan spises? Og er det forskjell på f.eks kjøttdeig, kylling og biff? Forutsett normal hygiene, kjøttet er frosset på riktig måte (lufttette poser, uten krysskontaminering, etc), og at bakterier ikke vokser i fryser - dermed er det ikke det som er saken, kun at kjøttet er "gammelt". 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 15. mars 2006 Del Skrevet 15. mars 2006 Vilt kan holde i flere år. Jo fetere kjøttet er, desto kortere holder det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/#findComment-1667403 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lisabeth Skrevet 15. mars 2006 Del Skrevet 15. mars 2006 Vi oppbevarer mat til vi spiser den. Det er sjelden vi kaster mat som kommer direkte fra fryseren. Så her har det nok slengt en og annen "årgangsbiff" og "årgangskjøttdeig" for den del. Vi har aldri opplevd å bli syke av mat, og vi kjenner heller ikke den store forskjellen på smaken. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/#findComment-1667404 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Persille Skrevet 15. mars 2006 Del Skrevet 15. mars 2006 Vilt kan holde i flere år. Jo fetere kjøttet er, desto kortere holder det. Men har du noe tidsaspekt på holdbarheten? I dette tilfellet var det karbonadedeig (rent oksekjøtt, ikke blandet) fra i høst det var snakk om, fra august. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/#findComment-1667416 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 15. mars 2006 Del Skrevet 15. mars 2006 Men har du noe tidsaspekt på holdbarheten? I dette tilfellet var det karbonadedeig (rent oksekjøtt, ikke blandet) fra i høst det var snakk om, fra august. Jeg har nok eldre karbonadedeig enn det i fryseren. Og for noen uker siden lagde jeg lammefrikassé av kjøtt som var halvannet år gammelt... det smakte helt fint. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/#findComment-1667441 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lille rosinen Skrevet 15. mars 2006 Del Skrevet 15. mars 2006 Men har du noe tidsaspekt på holdbarheten? I dette tilfellet var det karbonadedeig (rent oksekjøtt, ikke blandet) fra i høst det var snakk om, fra august. Hadde spist det jeg! Hvis jeg ikke hadde SETT noe mistenkelig med kjøttet... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/#findComment-1667449 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Torv Skrevet 15. mars 2006 Del Skrevet 15. mars 2006 Men har du noe tidsaspekt på holdbarheten? I dette tilfellet var det karbonadedeig (rent oksekjøtt, ikke blandet) fra i høst det var snakk om, fra august. Hadde overhodet ikke falt meg inn at dette hadde ligget for lenge.(når forutsetningene er som du nevnte i hovedinnlegget) Kjøtt/fisk som ikke er bra eller har ligget for lenge, vil du kjenne at det ikke kan brukes når det har tint. Jeg har opplevd dette én gang på fisk, nemlig makrell som er feit. Der vil jeg ikke anbefale å la den ligge lenger enn et par -tre mnd. Annen fet fisk som f.eks laks, kan etter min mening ligge langt lengre enn anbefalt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/#findComment-1667499 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Persille Skrevet 15. mars 2006 Del Skrevet 15. mars 2006 Hadde overhodet ikke falt meg inn at dette hadde ligget for lenge.(når forutsetningene er som du nevnte i hovedinnlegget) Kjøtt/fisk som ikke er bra eller har ligget for lenge, vil du kjenne at det ikke kan brukes når det har tint. Jeg har opplevd dette én gang på fisk, nemlig makrell som er feit. Der vil jeg ikke anbefale å la den ligge lenger enn et par -tre mnd. Annen fet fisk som f.eks laks, kan etter min mening ligge langt lengre enn anbefalt. Jeg har opplevd det én gang med kjøtt også - men da kjøpte vi det frossent og vakuumpakket i butikken, da vi tinte og åpnet luktet det som død og fordervelse... *urk* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/#findComment-1667550 Del på andre sider Flere delingsvalg…
delphina1365380402 Skrevet 15. mars 2006 Del Skrevet 15. mars 2006 Det er avhengig hva slags kjøtt det er. Svinekjøttet inneholder jo "bløtt" fett som harskner etter 3-4 mnd. og dette kjøttet bør derfor spises innen det blir harskt. Kjøtt fra f.eks. hjort og elg kan ligge i årevis uten å bli skjemt, men det kan bli tørt. Storfe og sau kan også ligge lenge uten å ta skade av det. Bearbeidet kjøtt - f.eks. kjøttdeig, pølser osv blir nokså kjedelige etter en mnd eller to, så jeg ville nok spist dem før 3 mnd. Feit fisk skal spises innen 3 mnd (laks, ørret, makrell), mens vår selvfiskede lyr, sei og torsk holder seg like fin fra juli til ut i april året etter! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/#findComment-1667565 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest GA Skrevet 15. mars 2006 Del Skrevet 15. mars 2006 Må se på maten, hvis den ser inntørket ut, hiver jeg den. Hvis den ser og lukter okut, spiser vi den... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/#findComment-1667579 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 16. mars 2006 Del Skrevet 16. mars 2006 Fett kjøtt (f.eks. juleribbe) kan ikke ligge i fryser i ett år, da blir det harskt (men ikke farlig, tror jeg). Jeg tror 1/2 år går fint. Magert kjøtt (f.eks. vilt) kan ligge i flere år. Kjøttdeig som er kjøpt frossent og godt pakket kan ligge lenge, kanskje over ett år? Karbonadedeig er magrere og kan ligge enda lenger. Hvis det er kjøpt i ferskdisk, pakket i GladPack e.l. ville jeg IKKE la det ligge i mange mnd. i fryseren. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/222773-hvor-lenge-oppbevarer-dere-frossen-mat/#findComment-1668702 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.