Gå til innhold

ammeproblemer


niti

Anbefalte innlegg

Vår gutt på 8 uker, har store problemer med å få i seg mat. Han hylskriker, sparker og vrenger seg foran hvert måltid. Han får bare i seg små mengder melk. Han tar tak, slipper og hyler. Dette virker som det skyldes magesmerter (kolikk). Til slutt gir han opp etter et par minutter.

Vi prøver igjen 3-4 timer etterpå (prøver vi oftere tar han ingenting), og det samme skjer igjen. Slik som det er nå, så får vi kun gitt ham skikkelig (dvs. ca 10 minutter tilsammen) 1 gang i døgnet. Vektøkningen var til å begynne med høy (300-400 gram i uken), men den siste tiden har den blitt lavere og lavere, og de siste dagene (siden onsdag) har han tatt av seg litt. Ammingen har vært problematisk hele tiden, men det blir bare verre og verre. Før oppstod problemene bare på ettermidagen og kvelden, mens nå er det hele døgnet. Vi har prøvd alt(ammete, kiropraktor, gitt fra flaske,fennikelte,minifom, malt, sukkervann og en del andre ting)

På helsestasjonen sier de bare at vi må komme tilbake hvis det blir verre, og når vi gjør det så får vi samme råd igjen. Hva bør vi gjøre?

På 6 ukers kontrollen sa legen det antagligvis var kolikk (men problemene var da ikke så store).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

huff,vi sliter med det samme(?) men det ble ikke skikkelig ille før nå,hun er 3 mnd gammel.

Prøv å sprøyt maten inn i munnen på h*n med engangs-sprøyte (uten spiss) .. det fungerer iallefall på vesla,men jeg er elendig til å pumpe meg så det er litt komplisert her i huset.

Da vil ikke sugerefleksen settes i gang,som igjen setter igang tarmbevegelser som kan være smertefulle.

Vesla ble mye verre etter en pencillinkur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv å kutte ut alle melkeprodukter (også alt som inneholder melk/skummetmelkpulver/laktose osv). Det hjalp hvertfall meg. Du merker effekten etter 3-4 dager, viss ikke er det ingen vits. Lykke til :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anette Huitfeldt, jordmor

Kjære niti. Det høres ut som om du virkelig har prøvd det meste. Jeg synes du skal ta en ny samtale med helsesøster eller legen din for å gå gjennom situasjonen trinn for trinn, med både amme-teknikk og maten du spiser. Hvis det er en amme polikinikk i nærheten av der du bor kan du evt. ta kontakt der. Det kan også være lurt å sjekke ut om det kan være en infeksjon som feks. ørebetennelse som kan ligge til grunn for problemene. Lykke til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...