KaVa Skrevet 21. mars 2006 Forfatter Skrevet 21. mars 2006 Så rart! Det har jeg aldri hørt om. Trodde kylling var noe av det mest "tålbare" jeg. Vet jo at mange revmatikere tåler svinekjøtt dårlig fx. Ja, det er merkelig. Tåler heller ikke å spise skalldyr. Blir skikkelig dårlig av det. Det er tydeligvis arvelig, for moren og søsteren min har det samme. Det er ikke en allergi, men en intoleranse. 0 Siter
Gjest blomsterløk Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Har tenkt så mange ganger at jeg skal prøve den, men av gammel vane kommer den vanlige oppi handlekorgen. *skal skjerpe meg* Kan jeg bruke kyllingkjøttdeigen på lik linje med den vanlige? Ja, kan brukes på lik linje med vanlig kjøttdeig. Har lagt kjøttkaker med kylling kjøttdeig en gang, det kan anbefales. Kanskje vi skulle ha det til middag i dag? 0 Siter
Gemini Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Nettopp, altså MYE tryggere å spise kjøttdeig som jo skal stekes, enn ting som skal spises slik de er. Kan da umulig være så vanskelig å steke maten skikkelig. Etter hva jeg har hørt her, så er visstnok en del bakterier farligere enn det du sier. Dvs bakterien drepes hvis maten blir stekt godt nok (og ikke er smittet over på rå ingredienser (fx at man skjærer salat med samme kniv som man skar kjøtt med, uten å vaske skikkelig)). Det var noe om at visse aggressive typer bakterier (e-coli?) kunne danne giftstoffer i maten, som IKKE lar seg knekke av høy temperatur. Men, jeg har ikke satt meg inngående inn i saken, da jeg ikke har barn, og har en grei kjøkkenhygiene fra før. 0 Siter
Gjest bakter Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Etter hva jeg har hørt her, så er visstnok en del bakterier farligere enn det du sier. Dvs bakterien drepes hvis maten blir stekt godt nok (og ikke er smittet over på rå ingredienser (fx at man skjærer salat med samme kniv som man skar kjøtt med, uten å vaske skikkelig)). Det var noe om at visse aggressive typer bakterier (e-coli?) kunne danne giftstoffer i maten, som IKKE lar seg knekke av høy temperatur. Men, jeg har ikke satt meg inngående inn i saken, da jeg ikke har barn, og har en grei kjøkkenhygiene fra før. Kjøkken hygienen må selvsagt være god, men de fleste må da snart ha lært at man ikke blander rått kjøtt med annen mat, og da heller ikke redskaper. E.coli sine toksiner nedbrytes også ved den temperaturen som gjør at bakteriene drepes, så ingen fare. Bare alt er gjennomstekt. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Det er visst krydderet som er brukt i pølser som er siste hete tips... Alle produkter merket n429 skal, iflg. Mattilsynet, kastes! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Kyllingkjøttdeig er også et alternativ :-) Fugleinfluensaen kommer til å få en oppblomstring etter denne E-colisaken ;-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Også kan du jo prøve kyllingkjøttdeigen. Synes nesten den er bedre enn vanlig kjøttdeig. Taco med kyllingkjøttdeig!! *nam* Ungene mine vil ikke ha vanlig kjøttdeig i taco lengre... 0 Siter
citygirl Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Jada, jeg vet at man kan spise all kjøttdeig, og gjør det da også. Men om enkelte kvier seg for å spise vanlig kjøttdeig nå i disse tider, med så mye forskjellig informasjon, som gjerne varierer fra dag til dag, så forstår jeg det, og kom altså her med et mulig alternativ. Det er tross alt bare vanlig kjøttdeig fra ETT av Gildes slakterier som er mistenkt i denne saken, ikke all kjøttdeig av alle slag (okse/svin/kylling). I tillegg har nå kommet spekepølser og/eller krydder. Dette med krydder fordi det nå etter EU-regler ikke lenger er lov til å bestråle krydder (noe som alltid ble gjort tidligere, og som da dreper bakterier. Her tar du feil:-) Det er ikke forbudt å bestråle krydder - men det er påbudt å merke krydder som er bestrålt med "bestrålt" ifølge EU regler. Da mente noen at det ville føre til at forbrukerne styrte unna produktene - dermed gikkde over til varmebehandling istedet. Spørsmålet mitt er; jeg har ikke noe problem med å spise bestrålt krydder - det er ikke akkurat radioaktivt eller noe. Heller det enn risikere infeksjoner. Kanskje de ombestemmer seg og gjeninnfører stråling av krydder etter det her. 0 Siter
citygirl Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Etter hva jeg har hørt her, så er visstnok en del bakterier farligere enn det du sier. Dvs bakterien drepes hvis maten blir stekt godt nok (og ikke er smittet over på rå ingredienser (fx at man skjærer salat med samme kniv som man skar kjøtt med, uten å vaske skikkelig)). Det var noe om at visse aggressive typer bakterier (e-coli?) kunne danne giftstoffer i maten, som IKKE lar seg knekke av høy temperatur. Men, jeg har ikke satt meg inngående inn i saken, da jeg ikke har barn, og har en grei kjøkkenhygiene fra før. Noen bakterier lager toksiner i f.eks stor kjele med gryterett som ikke kjøles ned raskt - og disse toksinene drepes ikke når gryta varmes opp igjen etterpå og kan dermed skape sykdom. E.coli danner først toksiner når den kommer ned i vår tarm og lager sykdom. Den ufarliggjøres fullstendig ved oppvarming. 0 Siter
Gemini Skrevet 21. mars 2006 Skrevet 21. mars 2006 Her tar du feil:-) Det er ikke forbudt å bestråle krydder - men det er påbudt å merke krydder som er bestrålt med "bestrålt" ifølge EU regler. Da mente noen at det ville føre til at forbrukerne styrte unna produktene - dermed gikkde over til varmebehandling istedet. Spørsmålet mitt er; jeg har ikke noe problem med å spise bestrålt krydder - det er ikke akkurat radioaktivt eller noe. Heller det enn risikere infeksjoner. Kanskje de ombestemmer seg og gjeninnfører stråling av krydder etter det her. Ja, stemmer det, jeg husket visst litt feil der. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.