Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Så rart! Det har jeg aldri hørt om. Trodde kylling var noe av det mest "tålbare" jeg. Vet jo at mange revmatikere tåler svinekjøtt dårlig fx.

Ja, det er merkelig. Tåler heller ikke å spise skalldyr. Blir skikkelig dårlig av det. Det er tydeligvis arvelig, for moren og søsteren min har det samme.

Det er ikke en allergi, men en intoleranse.

Fortsetter under...

Gjest blomsterløk

Har tenkt så mange ganger at jeg skal prøve den, men av gammel vane kommer den vanlige oppi handlekorgen.

*skal skjerpe meg*

Kan jeg bruke kyllingkjøttdeigen på lik linje med den vanlige?

Ja, kan brukes på lik linje med vanlig kjøttdeig.

Har lagt kjøttkaker med kylling kjøttdeig en gang, det kan anbefales. Kanskje vi skulle ha det til middag i dag?

Nettopp, altså MYE tryggere å spise kjøttdeig som jo skal stekes, enn ting som skal spises slik de er. Kan da umulig være så vanskelig å steke maten skikkelig.

Etter hva jeg har hørt her, så er visstnok en del bakterier farligere enn det du sier. Dvs bakterien drepes hvis maten blir stekt godt nok (og ikke er smittet over på rå ingredienser (fx at man skjærer salat med samme kniv som man skar kjøtt med, uten å vaske skikkelig)). Det var noe om at visse aggressive typer bakterier (e-coli?) kunne danne giftstoffer i maten, som IKKE lar seg knekke av høy temperatur.

Men, jeg har ikke satt meg inngående inn i saken, da jeg ikke har barn, og har en grei kjøkkenhygiene fra før.

Gjest bakter

Etter hva jeg har hørt her, så er visstnok en del bakterier farligere enn det du sier. Dvs bakterien drepes hvis maten blir stekt godt nok (og ikke er smittet over på rå ingredienser (fx at man skjærer salat med samme kniv som man skar kjøtt med, uten å vaske skikkelig)). Det var noe om at visse aggressive typer bakterier (e-coli?) kunne danne giftstoffer i maten, som IKKE lar seg knekke av høy temperatur.

Men, jeg har ikke satt meg inngående inn i saken, da jeg ikke har barn, og har en grei kjøkkenhygiene fra før.

Kjøkken hygienen må selvsagt være god, men de fleste må da snart ha lært at man ikke blander rått kjøtt med annen mat, og da heller ikke redskaper.

E.coli sine toksiner nedbrytes også ved den temperaturen som gjør at bakteriene drepes, så ingen fare. Bare alt er gjennomstekt.

Annonse

Jada, jeg vet at man kan spise all kjøttdeig, og gjør det da også. Men om enkelte kvier seg for å spise vanlig kjøttdeig nå i disse tider, med så mye forskjellig informasjon, som gjerne varierer fra dag til dag, så forstår jeg det, og kom altså her med et mulig alternativ. Det er tross alt bare vanlig kjøttdeig fra ETT av Gildes slakterier som er mistenkt i denne saken, ikke all kjøttdeig av alle slag (okse/svin/kylling). I tillegg har nå kommet spekepølser og/eller krydder. Dette med krydder fordi det nå etter EU-regler ikke lenger er lov til å bestråle krydder (noe som alltid ble gjort tidligere, og som da dreper bakterier.

Her tar du feil:-) Det er ikke forbudt å bestråle krydder - men det er påbudt å merke krydder som er bestrålt med "bestrålt" ifølge EU regler. Da mente noen at det ville føre til at forbrukerne styrte unna produktene - dermed gikkde over til varmebehandling istedet.

Spørsmålet mitt er; jeg har ikke noe problem med å spise bestrålt krydder - det er ikke akkurat radioaktivt eller noe. Heller det enn risikere infeksjoner.

Kanskje de ombestemmer seg og gjeninnfører stråling av krydder etter det her.

Etter hva jeg har hørt her, så er visstnok en del bakterier farligere enn det du sier. Dvs bakterien drepes hvis maten blir stekt godt nok (og ikke er smittet over på rå ingredienser (fx at man skjærer salat med samme kniv som man skar kjøtt med, uten å vaske skikkelig)). Det var noe om at visse aggressive typer bakterier (e-coli?) kunne danne giftstoffer i maten, som IKKE lar seg knekke av høy temperatur.

Men, jeg har ikke satt meg inngående inn i saken, da jeg ikke har barn, og har en grei kjøkkenhygiene fra før.

Noen bakterier lager toksiner i f.eks stor kjele med gryterett som ikke kjøles ned raskt - og disse toksinene drepes ikke når gryta varmes opp igjen etterpå og kan dermed skape sykdom.

E.coli danner først toksiner når den kommer ned i vår tarm og lager sykdom.

Den ufarliggjøres fullstendig ved oppvarming.

Her tar du feil:-) Det er ikke forbudt å bestråle krydder - men det er påbudt å merke krydder som er bestrålt med "bestrålt" ifølge EU regler. Da mente noen at det ville føre til at forbrukerne styrte unna produktene - dermed gikkde over til varmebehandling istedet.

Spørsmålet mitt er; jeg har ikke noe problem med å spise bestrålt krydder - det er ikke akkurat radioaktivt eller noe. Heller det enn risikere infeksjoner.

Kanskje de ombestemmer seg og gjeninnfører stråling av krydder etter det her.

Ja, stemmer det, jeg husket visst litt feil der.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...