Gå til innhold

Bruke karse til matlaging..?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Heisann,

Vårens frø kom i jorden for to uker siden, og karsen (som er grei å kose seg med mens man venter på de andre spirene) er allerede fullvoksen.

Vi har smakt på den, den smaker godt. Men hva kan den brukes til ? Vi har en stor potte full, hadde vært artig å lage noe av den. Urtebrød, kanskje? Noen erfarne dyrkere som kan gi meg noen tips ?

Tusen takk isåfall !

PS: Såing av frø til å ha i kjøkkenvinduet anbefales på det sterkeste. Er så koselig nå når det spirer og gror inne mens snøen laver ned ute..hihi

oppptimisten
Skrevet

Karse er ikke så lett å bruke i noen matretter tror jeg, men det smaker nydelig med nyklippet karse på kokt egg.

Gjest Mom33
Skrevet

Karse er ikke så lett å bruke i noen matretter tror jeg, men det smaker nydelig med nyklippet karse på kokt egg.

Og ikke minst på leverpostei!

Skrevet

Jeg bruker karse på brødskive meg gulost eller leverpostei - smaker helt nydelig.

Skrevet

Egner seg kun til å ha oppå maten, ikke til koking/steking. Bruk den f.eks på smørbrød, omeletter etc.

Skrevet

Hei igjen,

og tusen takk for gode forslag.

Nå har vi hatt et vennepar på besøk, spiste kveldsmat sammen. Kokte egg og delte opp og la på fat før jeg strødde masse nydelig karse over. Laget et fat med hvitost i skiver, hamburgerrygg, cherrytomater, paprika og agurk og masse karse strødd over det hele. Ble ordentlig lekkert og ikke minst kjempegodt! Anbefales !

Skrevet

Er det noen som har hørt om brønnekarse? Hva er det og hvor finner man det? Skal vist være veldig sundt.... Hva spises det med?

Skrevet

Er det noen som har hørt om brønnekarse? Hva er det og hvor finner man det? Skal vist være veldig sundt.... Hva spises det med?

Siterer fra kokeboka:

"Brønnekarse har en meget frisk smak, og hele planten kan spises. Den er ikke i familie med karse, men smaker som karse, herav navnet. Brønnekarse er meget dekorativ og spises som den er i salater, sandwich, supper m.v.

Skrevet

Siterer fra kokeboka:

"Brønnekarse har en meget frisk smak, og hele planten kan spises. Den er ikke i familie med karse, men smaker som karse, herav navnet. Brønnekarse er meget dekorativ og spises som den er i salater, sandwich, supper m.v.

takk for svar:)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...