Gjest ...noen som har det? Skrevet 29. mars 2006 Skrevet 29. mars 2006 1-åringen vår har melkeallergi, og jeg trenger tips spesielt til middagsmat jeg kan lage. Jeg ønsker helst å kunne lage mat til hele familien med utgangpunkt i melkefri kost, slik at vi lager felles middager. Vil svært gjerne ha tips fra dere!! 0 Siter
bb71 Skrevet 29. mars 2006 Skrevet 29. mars 2006 Vesla har melkeallergi. Middager hun spiser med oss er ris, poteter, grønnsaker, WOK, stekt fisk, kjøttkaker, fiskekaker... Sikkert mye mer jeg ikke kommer på i farta. Hun har også fått egne pannekaker laget med olje. 0 Siter
Gjest venter tredjemann Skrevet 30. mars 2006 Skrevet 30. mars 2006 Vesla har melkeallergi. Middager hun spiser med oss er ris, poteter, grønnsaker, WOK, stekt fisk, kjøttkaker, fiskekaker... Sikkert mye mer jeg ikke kommer på i farta. Hun har også fått egne pannekaker laget med olje. Har du en god oppskrift på fiskekaker uten melk? 0 Siter
Gjest venter tredjemann Skrevet 30. mars 2006 Skrevet 30. mars 2006 Stort sett det meste kan lages uten melk. Her er det populært med wok, tacos (pass på at det ikke er laktose/melkeprotein i krydderet - det varierer avhengig av merke), kjøttkaker, koteletter på grønnsaksseng, fiskegryter, pølsegryter, ovnstekt kylling med rattatouille.... Pannekaker blir godt med sojamelk, rismelk eller havremelk. Grøt med rismelk blir også godt. I sauser ol., er det best å erstatte med rismelk. Lykke til! 0 Siter
kaffepiken Skrevet 30. mars 2006 Skrevet 30. mars 2006 Alt blir en vane. Vi bytter ut melken med vann, eller så bruker vi soyamelk, soyafløte og soyarømme. Noen ganger bruker jeg kokosmelk i stedet for melk, hvis jeg tror det blir godt. Hvis du skal ha fiskekaker eller kjøttkaker, kan du godt ta vann i stedet for melk. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 30. mars 2006 Skrevet 30. mars 2006 Før vi fikk barn brukte vi mye melk og fløte i maten, og spurte som du. Nå har sønnen vår vokst av seg allergien, men vi har i liten grad gjenopptatt bruken av melk og fløte i middagsmat. Litt problematisk med ferdiglaget mat, f.eks. pølser, kjøttkaker og fiskekaker inneholder melk. I større forretninger kan en imidlertid også få slike produkter uten melk. Ellers kan en selvfølgelig bruke rent kjøtt og fisk, og det er jo gjerne sunnere . I sauser etc. erstattet vi melk med riskmelk, men må advare deg: Det gir ikke like delikat smak og konsistens. 0 Siter
bb71 Skrevet 30. mars 2006 Skrevet 30. mars 2006 Har du en god oppskrift på fiskekaker uten melk? Kjøper i butikken! 0 Siter
Gjest Elizbeth Skrevet 30. mars 2006 Skrevet 30. mars 2006 http://www.matoppskrift.no/sider/melkeoppskrifter.asp Håper du finner mye nyttig der. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.