Gjest lisa83 Skrevet 1. april 2006 Del Skrevet 1. april 2006 Hei=) Er det noen som vet hvor mange kcal det er i risengrynsgrøt (m sukker/kanel/smør) ? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mopps Skrevet 2. april 2006 Del Skrevet 2. april 2006 vet ikke, men risengrynsgrøt er iallefall ikke det beste du kan spise hvis du teller kalorier. Melkefettet er usunnt, smøret er mettet fett, og risen og sukkeret gir deg mye karbohydrater. Hva med å spise havregrøt i stedet? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lisa83 Skrevet 6. april 2006 Del Skrevet 6. april 2006 vet ikke, men risengrynsgrøt er iallefall ikke det beste du kan spise hvis du teller kalorier. Melkefettet er usunnt, smøret er mettet fett, og risen og sukkeret gir deg mye karbohydrater. Hva med å spise havregrøt i stedet? Men det er ikke like godt:o) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest PandaMiranda Skrevet 7. april 2006 Del Skrevet 7. april 2006 Men det er ikke like godt:o) Kanskje du kan blande i rosiner og nøtter (fx mandler), evt. solsikkefrø, så øker du næringsverdien samtidig som du får redusert mengden ris. Vet ikke om det evt. går an å lage grøt av naturris..? Kanskje et er verdt et eksperiment? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lisa83 Skrevet 9. april 2006 Del Skrevet 9. april 2006 Kanskje du kan blande i rosiner og nøtter (fx mandler), evt. solsikkefrø, så øker du næringsverdien samtidig som du får redusert mengden ris. Vet ikke om det evt. går an å lage grøt av naturris..? Kanskje et er verdt et eksperiment? Det går fint an=) bruker halvt om halvt naturris/vanlig ris. Det smaker faktisk bedre, så det kan anbefales! Ja, det blir kanskje ikke så fryktelig usunt heller da? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest PandaMiranda Skrevet 16. april 2006 Del Skrevet 16. april 2006 Det går fint an=) bruker halvt om halvt naturris/vanlig ris. Det smaker faktisk bedre, så det kan anbefales! Ja, det blir kanskje ikke så fryktelig usunt heller da? Tror absolutt at den grøten bør kunne kalles sunn, ja. I hvert fall mer sunn enn den av raffinert ris. Bare man ikke spiser det hver dag og hele tiden... Er jo viktig med et variert kosthold. Vi trenger jo også mest mulig ubehandlet mat, altså ikke kokt for lenge eller most for mye, for da kan fibrene gå i stykker og vitaminer mm forsvinne. Men grøt med naturris er jo i alle fall et bra alternativ til originalen. Det må jo være mer fiber i den, tross alt. Det er jo også en del mineraler i kornprodukter - og de koker kanskje ikke så lett i stykker? Artig at du har prøvd det og likte det - nå fikk jeg faktisk lyst til å prøve det selv! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.