Gå til innhold

Risengrynsgrøt


Gjest lisa83

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest mopps

vet ikke, men risengrynsgrøt er iallefall ikke det beste du kan spise hvis du teller kalorier. Melkefettet er usunnt, smøret er mettet fett, og risen og sukkeret gir deg mye karbohydrater.

Hva med å spise havregrøt i stedet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest lisa83

vet ikke, men risengrynsgrøt er iallefall ikke det beste du kan spise hvis du teller kalorier. Melkefettet er usunnt, smøret er mettet fett, og risen og sukkeret gir deg mye karbohydrater.

Hva med å spise havregrøt i stedet?

Men det er ikke like godt:o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest PandaMiranda

Men det er ikke like godt:o)

Kanskje du kan blande i rosiner og nøtter (fx mandler), evt. solsikkefrø, så øker du næringsverdien samtidig som du får redusert mengden ris.

Vet ikke om det evt. går an å lage grøt av naturris..? Kanskje et er verdt et eksperiment?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest lisa83

Kanskje du kan blande i rosiner og nøtter (fx mandler), evt. solsikkefrø, så øker du næringsverdien samtidig som du får redusert mengden ris.

Vet ikke om det evt. går an å lage grøt av naturris..? Kanskje et er verdt et eksperiment?

Det går fint an=) bruker halvt om halvt naturris/vanlig ris. Det smaker faktisk bedre, så det kan anbefales! Ja, det blir kanskje ikke så fryktelig usunt heller da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest PandaMiranda

Det går fint an=) bruker halvt om halvt naturris/vanlig ris. Det smaker faktisk bedre, så det kan anbefales! Ja, det blir kanskje ikke så fryktelig usunt heller da?

Tror absolutt at den grøten bør kunne kalles sunn, ja. I hvert fall mer sunn enn den av raffinert ris. Bare man ikke spiser det hver dag og hele tiden... Er jo viktig med et variert kosthold.

Vi trenger jo også mest mulig ubehandlet mat, altså ikke kokt for lenge eller most for mye, for da kan fibrene gå i stykker og vitaminer mm forsvinne.

Men grøt med naturris er jo i alle fall et bra alternativ til originalen. Det må jo være mer fiber i den, tross alt. Det er jo også en del mineraler i kornprodukter - og de koker kanskje ikke så lett i stykker?

Artig at du har prøvd det og likte det - nå fikk jeg faktisk lyst til å prøve det selv!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...