Gå til innhold

Sunn mat som 4-5 åringen din spiser?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Lite suksess med sunn mat her, blir som du sier at de bare spiser risen.... Men 5-åringen har begynt å komme seg. Nå spiser hun fiskekaker, fiskeboller og stekte fiskefileèr, eller iallefall av og til spiser hun det. Ellers har gul ertesuppe med potetbiter og kjøttpølsebiter vært greit hele tiden.

Jeg har ingen 4-5 åring selv, men ei venninne av meg (har jente) lager prinsessefisk (laks eller ørret i forskjellige former) og lar jenta få lov å bestemme hvilken farge den hvite sausen skal få. Har i litt konditorfarge. Og hun har i LITT fruktose i den fint raspede gulrota. D blir lite ekstra sukker men mye ekstra smak. Er mulig du har testet ut allt dette og det ikke fungerer hvis ikke kan du jo prøve. Men jeg garanterer ikke suksess. c",)

Barna mine er egentlig ganske flinke til å spise. Det som er sunt og som de liker godt er bl.a.

- Seibiff med poteter/ris og kokt brokkoli.

- Kokt torsk med bacon, poteter og rårevne gulerøtter.

- Kylling med sursøt saus (Uncle Bens) servert med ris.

- Havregrøt.

- Fiskeboller i hvit saus med karri, servert med poteter og rårevne gulerøtter.

- Kjøttkaker i brun saus med poteter og kokt brokkoli og blomkål.

- Pannekaker laget med grovt mel, bygg, rug, havregryn og litt mer egg enn nødvendig.

Gjest Elextra

4-5-åringen min er også ganske kresen, det har han egentlig bestandig vært, i motsetning til lillebror.

Han liker godt bearbeidede og godt malte kjøtt- og fiskeprodukter, som pølser, kjøpte kjøttkaker, fiskepinner, fiskekaker og -boller.

Har oppdaget at han liker også ren fisk dersom jeg moser den, har derfor servert ham most fisk og potet sammen, gjerne med en klatt smør. Det glir ned :-).

Gjest amparro

Min jente på 4 1/2 spiser fiskepinner, fiskeboller og sånne ting når det gjelder fisk. Vi har ikke forsøkt noen andre fiskeretter. Hun spiser med potetstappe eller ris (villris).

Vi har også en del gryteretter og da bruker vi alltid karbonadedeig. Den er mye renere og har mindre fett enn kjøttdeig. Hun liker godt tortillas med kjøttsaus, ost, sopp og agurk.

Vi bruker også mye kyllingfilet og det liker hun godt. Det er jo også sunt og magert. Når vi bruker ris og pasta bruker vi "grove" varianter. Vi bruker villris og fullkorn pasta. Hun spiser de fleste typer kjøtt som kjøttkaker til koteletter. Hun spiser ikke mye grønsaker, men mye frukt.

Hun spiser brød og sesam knekkebrødet fra Wasa. Hun spiser godt og er glad i mat :-) Hun er veldig glad i kyllingvinger og hvitløksbaguetter.... Det er favoritt og noe hun får hver fredag...

Annonse

Wok laget av grønnsaker de liker. Hjemmelaget fiskegrateng. Røkt kolje. Lapskaus av diverse rotgrønnsaker med kjøttboller eller kjøtt i. Kokt torsk eller stekt seibiff. Hakk. Kylling i diverse former.

Jeg bruker ofte å lage salaten i "løse deler", altså flere skåler slik at de får spise det de liker. Jeg krever som regel at alle spiser litt grønnsaker ved siden av hovedrett og poteter/ris/pasta.

Laks har begge mine likt godt hele tiden, stekt kveite fiskepinner og (hjemmelagde) fiskekaker også. jeg pleier kjøpe panert torsk, det er mer fisk enn i fiskepinner og like godt.

Kyllingsuppe med biter av kyllingfilet i, tomatsuppe laget på boksetomater og hvalbiff er andre ting som slår an her.

Mine har likt noen grønnsaker hver, så jeg lager ofte en blandet salat og så får de plukke ut det de liker.

Vi har vært ganske strenge på at de må smake på maten, men hvis de ikke liker det maser vi ikke mer. Det ser ut til å hjelpe, for de spiser stadig flere ting.

Ilovenewyork

Barna mine er egentlig ganske flinke til å spise. Det som er sunt og som de liker godt er bl.a.

- Seibiff med poteter/ris og kokt brokkoli.

- Kokt torsk med bacon, poteter og rårevne gulerøtter.

- Kylling med sursøt saus (Uncle Bens) servert med ris.

- Havregrøt.

- Fiskeboller i hvit saus med karri, servert med poteter og rårevne gulerøtter.

- Kjøttkaker i brun saus med poteter og kokt brokkoli og blomkål.

- Pannekaker laget med grovt mel, bygg, rug, havregryn og litt mer egg enn nødvendig.

Den oppskriften på de pannekakene kunne jeg godt tenkt meg ja.

Barna mine vil helst ha pannekaker så ofte som mulig,så det var en god ide med litt "sunne" typer pannekaker.

Regner med dere bruker sukker oppå?

Gjest togli

Den oppskriften på de pannekakene kunne jeg godt tenkt meg ja.

Barna mine vil helst ha pannekaker så ofte som mulig,så det var en god ide med litt "sunne" typer pannekaker.

Regner med dere bruker sukker oppå?

Blåbærsylte på pannekakene er sunnere enn sukker. Mye sukker i syltetøy også, men blåbæra kompenserer ;-)

I sauser og gryteretter kan du ha i raspet gulrot. Det gir god smak uten at ungene tenker over at det er der. Gulrøttene blir steikt/kokt med det andre.

Mine liker godt spaghettigryte, gratenger, lapskaus, semulegrynsgrøt, fiskebolle med karrisaus, fiskesuppe med fiskeboller, fiskegryte med saus av tomatpûre og fløte.

Hvis du kjøper posesupper kan du ha i litt ekstra grønnsaker.

Gjest neofix

Ris er svært næringsrikt, det pleier jeg å trøste meg med. :-) Mine spiser heldigvis både ris og potet.

Vet ikke om det er sånn kjempesunt, men disse ostepanettene fra Prior er populære hos oss. Det er jo kyllingkjøtt i det minste. :-)

Ellers er stekt fisk (seifilet) populært, sånn som du vender i mel, salt og pepper før steking. Det kan da ikke være så verst, ernæringsmessig. :-)

Den eneste formen for grønnsaker våre små får i seg er rå gulrøtter som de får gå og knaske på, eller biter av tomat. Hvis vi lager salat til middag har vi den delt i skåler sånn at man kan plukke det man vil ha.

Ellers har vi laget Bali kyllingryte noen ganger, og den er også populær. Men den inneholder fløte, så veldig sunn er den nok ikke.

Annonse

Den oppskriften på de pannekakene kunne jeg godt tenkt meg ja.

Barna mine vil helst ha pannekaker så ofte som mulig,så det var en god ide med litt "sunne" typer pannekaker.

Regner med dere bruker sukker oppå?

Jeg har ingen oppskrift, men tar en passe dæsj med fin sammalt hvete, dæsj grov sammalt hvete, dæsj byggmel og en dæsj rugmel. Så bruker jeg enten rester fra havregrøt eller en god dæsj havregryn (lettkokte).

Tar oppi litt salt. Som væske bruker jeg vann eller hvis vi har noe melk som har blitt litt sur, eller litt surmelk hvis vi har.

Når vi er 1 voksen og 2 barn som spiser bruker jeg gjerne 4-5 egg.

Serveres med sukker og blåbærsyltetøy. Men kan også serveres med brunost eller hvitost.

Gjest blåbær på panekaka

Blåbærsylte på pannekakene er sunnere enn sukker. Mye sukker i syltetøy også, men blåbæra kompenserer ;-)

Nora sitt 100% syltetøy er veldig godt. Riktignok er det sukker i dette også, men det smaker mindre søtt enn andre typer syltetøy.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...