Gå til innhold

Brekninger ved anstrengelse.


Anbefalte innlegg

biff,35

Min sønn på 17 år trener 4g i uken(fotball), i tillegg er det kamper etc.Dette har han gjort over flere år. De siste månedene har han vært hemmet av at han får brekningsfornemmelser når pulsen blir høy. Han er ikke kvalm, men sier selv at det er samme fornemmelse som når tannbørsten kommer for langt bak når man pusser tennene. Det er nå så ille at han holder seg unna treningene.

De siste par årene har han periodisk tatt astmamedisin - Pulmicort. Dette fordi han får kraftig hoste og irritasjon i øvre luftveier når han blir forkjølet. Hosten blir verre ved trening, og da har det hjulpet å ta Pulmicort.

Kan det være noen sammenheng mellom hosten og brekningsfornemelsene? Han har prøvd å ta Pulmicort før treningene nå også, men det har ikke hjulpet.

Hva kan han evt, gjøre for å bli kvitt dette?

Biff 35

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Thor-Øistein Endsjø, barne- og idrettslege

Når han ved intens belastning (anaerob) får brekningsfølelse kan det skyldes de astmaliknende plagene han har fått Pulmicort for. Det kan også være slimdannelse som sammen med litt store mandler og/aller adenoid (ganepolypp), gjør at det blir trangt i halsen. La i første omgang fast legen ta en titt på dette. Blir det ikke noe resultat av dette bør det gjøres et belastningsforsøk på tredemølle enten hos lungelege eller barnelege slik at en "fagperson" med egne øyne kan se hva som skjer. Det kan også være ektuelt med en bredere helsevurdering med blodprøver etc.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...