Gå til innhold

Når..?


Anbefalte innlegg

Ja, jeg bruker den derre Nora 100% uten sukker eller hva den nå heter. Jeg har trua på den. Dem har den i blåbærsyltetøy og, men vet ikke om jeg tør ta sjansen, for blåbærflekker er vanskelig/umulig å få bort igjen fra klær og sånn da.

Bruker du da smør under "tørt" pålegg?

Vi bruker smør under tørt pålegg (eller Brelett...) og helsesøster sa at vi mer enn gjerne kunne gi henne smør under smørepålegg også, i og med at hun ligger litt lavt på vektkurven.

Jenta mi fikk smake kake første gang på julaften, da var hun 10 mnd, og etter det fikk hun smake litt på bursdagen sin. Syns det kan være vanskelig å si fra til svigermor, men gubben har vært veldig flink så jeg har ikke behøvd å si så mye. Det kan nok være lurt å få pappaen til å si fra på sin side av familien, sånn at ikke du blir den store stygge hysteriske ulven liksom.

Svigermor syns SÅ synd på henne som fikk grovt rundstykke når vi andre spiste boller, men jenta storkoste seg jo!!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1734802
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 40
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Åsemor

    5

  • Sofline

    5

  • tiliti

    4

  • Lillemus

    2

Mest aktive i denne tråden

I vår familie er det allergi på begge sider, så vi ventet til etter ettårsdagen med alt som kunne være allergifremkallende.

Guttungen har hittil tålt alt, men lillesøstra hans tålte ikke melk før hun var 2 år.

- aner ikke om det er forebyggende, men det er iallefall lettere å vente til de er eldre i tilfelle de _skulle_ reagere på noe...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1734825
Del på andre sider

Signaturelle

I vår familie er det allergi på begge sider, så vi ventet til etter ettårsdagen med alt som kunne være allergifremkallende.

Guttungen har hittil tålt alt, men lillesøstra hans tålte ikke melk før hun var 2 år.

- aner ikke om det er forebyggende, men det er iallefall lettere å vente til de er eldre i tilfelle de _skulle_ reagere på noe...

Å vente med noe kan gi allergi selv det. Nettopp fordi det oppfattes som fremmed

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1734903
Del på andre sider

Er det ikke andre søtningsstoffer i det syletøyet da? Jeg tviler på at det er laget _kun_ på bær. Jeg er mye mer skeptisk til å gi kunstige søtningsstoffer enn litt sukker...

"Nora 100% Frukt & Bær

Nora 100% Frukt & Bær er helt naturlig søt. Istedenfor å tilsette sukker søtes syltetøyet med fruktkonsentrat. Fruktkonsentratet inneholder den søtningen som naturlig finnes i frukt. Fruktkonsentratet fremhever den naturlige frukt- og bærsmaken og gir syltetøyet en frisk smak.

Som alt syltetøy fra Nora, så er også Nora 100% Frukt & Bær helt uten kunstige søtningsstoffer.

Nora 100% Frukt & Bær lanseres smaksvariantene Bringebær, Blåbær og Sydhavsfrukter (ananas, aprikos, fersken og mango). Jordbær lanseres mai-05."

http://www.stabburet.no/eway/default0.asp?pid=223&oid=0&e=0&trg=Content_4372&Main_4320=4372:0:10,1134:1:0:0:4320;4341;::0:0:0&Content_4372=4384:15145::1:4373:1:4320;4372;::10:0:0

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1734908
Del på andre sider

"Nora 100% Frukt & Bær

Nora 100% Frukt & Bær er helt naturlig søt. Istedenfor å tilsette sukker søtes syltetøyet med fruktkonsentrat. Fruktkonsentratet inneholder den søtningen som naturlig finnes i frukt. Fruktkonsentratet fremhever den naturlige frukt- og bærsmaken og gir syltetøyet en frisk smak.

Som alt syltetøy fra Nora, så er også Nora 100% Frukt & Bær helt uten kunstige søtningsstoffer.

Nora 100% Frukt & Bær lanseres smaksvariantene Bringebær, Blåbær og Sydhavsfrukter (ananas, aprikos, fersken og mango). Jordbær lanseres mai-05."

http://www.stabburet.no/eway/default0.asp?pid=223&oid=0&e=0&trg=Content_4372&Main_4320=4372:0:10,1134:1:0:0:4320;4341;::0:0:0&Content_4372=4384:15145::1:4373:1:4320;4372;::10:0:0

Så flott! :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1734913
Del på andre sider

Annonse

Gjest litt ulogisk?

Vet ikke om hun kan regnes som disponibel for allergier...

Vi har gitt snuppa servelat, brunost, gulost, smøreost, prim, bringebærsyltetøy (uten sukker), leverpostei, kyllingpostei, eplemos (og andre frutti-frukt-greier...)...

Men hvis de ikke skal ha melk før 1 års alder, kan de da spise ost, brunost og prim? Som jo er lagd på melk??

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1735275
Del på andre sider

Men hvis de ikke skal ha melk før 1 års alder, kan de da spise ost, brunost og prim? Som jo er lagd på melk??

Mat som inneholder melk og ren vanlig melk er to helt forskjellige ting for tarmene.

Morsmelkerstatning er også laget på kumelk, og de fleste babygrøter har også kumelk i seg. :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1735277
Del på andre sider

Mine barn har mye allergi i nær familie (far, tanter, besteforeldre). Dog ikke noen alvorlige matvare allergier.

Eneste jeg har valgt å vente med i forhold til råd jeg har fått fra lege og HS, er skalldyr.

Det viktigste var faktisk å innføre matvarer mens enn fremdeles ammet, fremfor å vente lengst mulig.

Magen og kroppen ble mye bedre rustet til å takle nye matvarer om de ble innført mens magen var beskyttet av morsmelk.

Minstemann på 11 måneder har nettopp begynt å få litt vanlig melk, samt å smake litt appelsin.

Yogurt har jeg ikke begynt med enda, men det er mer fordi jeg ikke ser at han skulle ha behov for det.

Fisk har alle 3 fått fra de var ca 8-9 måneder og de eldste har fått smake litt ferske jordbær når de var ca 10 måneder.

Derfor ammet jeg lenge, så det ble mulig å både innføre mat mens jeg ammet, samt vente til over året.

Foreløpig ser det veldig bra ut, hun har ingen allergier. Resten av slekten på farsiden har alle hatt ganske voldsomme allergier og/eller astma innen den tid, mens min slekt har lette allergier.

Hun har riktignok eksem, men ikke allergibetinget og veldig lite utbredt. Lett kontrollert med Aderma Exomega.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1735319
Del på andre sider

Gjest litt ulogisk?

Mat som inneholder melk og ren vanlig melk er to helt forskjellige ting for tarmene.

Morsmelkerstatning er også laget på kumelk, og de fleste babygrøter har også kumelk i seg. :)

Jeg skjønner bare ikke helt..Innsenderen er jo redd barnet skal utvikle allergi mot disse tingene. Og har man melkeallergi så tåler man vel ikke noen melk-ikke i mat heller. Enten så er ungen allergisk mot melk eller den er det ikke...Trultemor26 vil jo ikke gi sin baby fløteis f.eks. fordi hun er redd for allergi. Hva er forskjellen på det og ost, prim eller melk i grøt/morsmelkserstatning da? Melken er jo behandlet i isen også. Den er jo "i mat"?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1735354
Del på andre sider

Annonse

Jeg skjønner bare ikke helt..Innsenderen er jo redd barnet skal utvikle allergi mot disse tingene. Og har man melkeallergi så tåler man vel ikke noen melk-ikke i mat heller. Enten så er ungen allergisk mot melk eller den er det ikke...Trultemor26 vil jo ikke gi sin baby fløteis f.eks. fordi hun er redd for allergi. Hva er forskjellen på det og ost, prim eller melk i grøt/morsmelkserstatning da? Melken er jo behandlet i isen også. Den er jo "i mat"?

Okej... :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1735371
Del på andre sider

Ja, det er det jeg mener også. Er man allergisk, så spiller det vel ingen rolle om melken er "behandlet".

Det er faktisk flere som tåler behandlet melk bedre enn ubehandlet, men i youghurt og ost fikk jeg vite at andelen melkeproteiner var svært høy, men den var tryggere mht til laktosen.

Er det ikke det ene så er det det andre.

Jeg ville iallefall holdt barnet unna begge deler.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1735441
Del på andre sider

Gjest litt ulogisk?

Det er faktisk flere som tåler behandlet melk bedre enn ubehandlet, men i youghurt og ost fikk jeg vite at andelen melkeproteiner var svært høy, men den var tryggere mht til laktosen.

Er det ikke det ene så er det det andre.

Jeg ville iallefall holdt barnet unna begge deler.

Hvis barnet ikke har melkeallergi eller laktoseintoleranse(noe som sjelden dukker opp før de er litt større), så er det vel ingen grunn til å holde de unna melk. Er de melkeallergikere må de selvsagt unngå melk i alle former. De med laktoseintoleranse tåler ost og iblant også yoghurt, ja.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1735491
Del på andre sider

Hvis barnet ikke har melkeallergi eller laktoseintoleranse(noe som sjelden dukker opp før de er litt større), så er det vel ingen grunn til å holde de unna melk. Er de melkeallergikere må de selvsagt unngå melk i alle former. De med laktoseintoleranse tåler ost og iblant også yoghurt, ja.

Jeg snakket om før de fyller året, og da er det faktisk tungtveiende grunner til å holde dem unna særskilt ren melk.

I følge informasjonsskrivet fra apoteket er melkeproteinene så store at de kan gi ursmå blødninger i tarmene som kan føre til anemi. Blant annet.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1735587
Del på andre sider

Jeg skjønner bare ikke helt..Innsenderen er jo redd barnet skal utvikle allergi mot disse tingene. Og har man melkeallergi så tåler man vel ikke noen melk-ikke i mat heller. Enten så er ungen allergisk mot melk eller den er det ikke...Trultemor26 vil jo ikke gi sin baby fløteis f.eks. fordi hun er redd for allergi. Hva er forskjellen på det og ost, prim eller melk i grøt/morsmelkserstatning da? Melken er jo behandlet i isen også. Den er jo "i mat"?

Min jente tålte ikke melk, is, saus med melk i etc før hun var 2 år. Hun reagerte med magevondt og diarè.

Ost, smøreost, yoghurt, prim og brunost kunne hun spise. Så det er vel noe med ysting og surning som gjør at det ble lettere å tåle?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1735701
Del på andre sider

Vet ikke om hun kan regnes som disponibel for allergier...

Vi har gitt snuppa servelat, brunost, gulost, smøreost, prim, bringebærsyltetøy (uten sukker), leverpostei, kyllingpostei, eplemos (og andre frutti-frukt-greier...)...

De sa forresten på FBI på NRK nå denne uken at barn under tre år ikke skulle spise mat med kunstig søtningsmiddel. Mener å huske at det var det de sa, iallefall....

Min unge kommer ikke til å kunne spise noe de første årene i sitt liv. Sukk...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/229402-n%C3%A5r/page/2/#findComment-1735781
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...