Gå til innhold

noen som kjenner igjen denne kaken?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Etterlyser oppskrift på en typisk 60- 70- og 80-talls kake. "Alltid" servert i f.eks konfirmasjoner på den tiden. Den var ca sånn: sukkerbrød med vaniljekrem (?) mellom lagene, sjokoladeglasur og pyntet med mandelflak i pent mønster.

Noen som vet hvilken jeg mener? Finner ikke oppskrift noe sted og vet heller ikke hva den heter. Skal gjerne ha den AKKURAT sånn som den skal være...

Skrevet

Sukessterte?

Sånn med gul krem og mandelbunn??

Skrevet

Sukessterte?

Sånn med gul krem og mandelbunn??

Eeeehh....det var vel ikke akkurat den jeg beskrev, men takk alikvel :)

Skrevet

Eeeehh....det var vel ikke akkurat den jeg beskrev, men takk alikvel :)

Eneste kaka jeg kan huske med mandler på toppen...

Håper noe andre husker bedre:o)

Skrevet

Sukessterte?

Sånn med gul krem og mandelbunn??

Hun skrev jo sjokoladeglasur :-)

Skrevet

Mmm, jeg vet hvilken du mener, tror jeg... Min mor lagde bare vanlig sukkerbrød, delte i to, putta inni vaniljekrem (hjemmelaga...) og pynta med sjokoladeglasur. Tror hun brukte mørk kokesjokolade som hun smelta sammen med litt fløte, og helte dette over.

Vet ikke om hun brukte mandelflak, men..

Trenger du oppskrift på sukkerbrød, kan du jo gå google, så finner du sikkert god oppskrift på det.

Skrevet

Mmm, jeg vet hvilken du mener, tror jeg... Min mor lagde bare vanlig sukkerbrød, delte i to, putta inni vaniljekrem (hjemmelaga...) og pynta med sjokoladeglasur. Tror hun brukte mørk kokesjokolade som hun smelta sammen med litt fløte, og helte dette over.

Vet ikke om hun brukte mandelflak, men..

Trenger du oppskrift på sukkerbrød, kan du jo gå google, så finner du sikkert god oppskrift på det.

Det er sikkert den samme, da var det som jeg trodde.. takk!

Skrevet

Mmm, jeg vet hvilken du mener, tror jeg... Min mor lagde bare vanlig sukkerbrød, delte i to, putta inni vaniljekrem (hjemmelaga...) og pynta med sjokoladeglasur. Tror hun brukte mørk kokesjokolade som hun smelta sammen med litt fløte, og helte dette over.

Vet ikke om hun brukte mandelflak, men..

Trenger du oppskrift på sukkerbrød, kan du jo gå google, så finner du sikkert god oppskrift på det.

Ikke noe bær eller noe som frisker opp? Den hørtes i grunnen litt kjedelig ut, men så kakeglad som jeg er så hadde den sikkert gått rett ned lell. :o)

Skrevet

Ikke noe bær eller noe som frisker opp? Den hørtes i grunnen litt kjedelig ut, men så kakeglad som jeg er så hadde den sikkert gått rett ned lell. :o)

Hm, jeg tror faktisk at min kjære mor pyntet denne med physalis (slike frukter som minner om nyper, er ikke sikker på hvordan det skrives...). Og kanskje litt krem i topper rundt kanten neders på kakefatet... Er søren meg ikke sikker, jeg...

Men god var den, ja!

Åja! Nå kom jeg på noe: Bunnen ble dynket med appelsinjuice! Det var omtrent bare når mamma bakte denne kaka at jeg fikk noe annet enn melk og vann å drikke... (Fantes det noe annet på -70 og -80-tallet?)

Herregud! Så gammel jeg plutselig føler meg...:-(

Skrevet

Åja! Nå kom jeg på noe: Bunnen ble dynket med appelsinjuice! Det var omtrent bare når mamma bakte denne kaka at jeg fikk noe annet enn melk og vann å drikke... (Fantes det noe annet på -70 og -80-tallet?)

Skrevet

Hm, jeg tror faktisk at min kjære mor pyntet denne med physalis (slike frukter som minner om nyper, er ikke sikker på hvordan det skrives...). Og kanskje litt krem i topper rundt kanten neders på kakefatet... Er søren meg ikke sikker, jeg...

Men god var den, ja!

Åja! Nå kom jeg på noe: Bunnen ble dynket med appelsinjuice! Det var omtrent bare når mamma bakte denne kaka at jeg fikk noe annet enn melk og vann å drikke... (Fantes det noe annet på -70 og -80-tallet?)

Herregud! Så gammel jeg plutselig føler meg...:-(

Dynket med juice blir den sikkert frisk og god ja! :o)

Det fantes da små juicekartonger på 80-tallet (1/3 dl liter), men om det fantes på 70-tallet aner jeg ikke. Men rødbrus fantes!

Skrevet

Dynket med juice blir den sikkert frisk og god ja! :o)

Det fantes da små juicekartonger på 80-tallet (1/3 dl liter), men om det fantes på 70-tallet aner jeg ikke. Men rødbrus fantes!

Ja, det husker jeg og! Men tror ikke at jeg fikk det... Men jeg husker at brusmaskinene ble populære, sikkert først på -80 tallet! For det -sjokk!- kjøpte min mor, slik at vi kunne ha den på hytta! Når vi hadde brukt opp "smakene" som fulgte med (appelsin, Cola), brukte vi Husholdningssaft... glemmer aldri fjeset på fatter'n da mamsen kom hjem med denne innretningen! *kniser* Det var nemlig hun som var så innmari streng... Ja, det var tider det, gitt...

Skrevet

Dynket med juice blir den sikkert frisk og god ja! :o)

Det fantes da små juicekartonger på 80-tallet (1/3 dl liter), men om det fantes på 70-tallet aner jeg ikke. Men rødbrus fantes!

Det fantes da helt vanlige juicekartonger i liter også? Både eple- og appelsinjuice.

Og saft i div. varianter, Gøy-saften blant annet, i mange "kunstige" smaker.

Vi hadde alltid saft hjemme, så det må ha vært både på 70- og 80-tallet.

Skrevet

Ja, det husker jeg og! Men tror ikke at jeg fikk det... Men jeg husker at brusmaskinene ble populære, sikkert først på -80 tallet! For det -sjokk!- kjøpte min mor, slik at vi kunne ha den på hytta! Når vi hadde brukt opp "smakene" som fulgte med (appelsin, Cola), brukte vi Husholdningssaft... glemmer aldri fjeset på fatter'n da mamsen kom hjem med denne innretningen! *kniser* Det var nemlig hun som var så innmari streng... Ja, det var tider det, gitt...

Brusmaskin hadde vi aldri. Antakelig fordi min far jobbet på bryggeri og hadde bra ansattrabatt på brus der.

Skrevet

Det fantes da helt vanlige juicekartonger i liter også? Både eple- og appelsinjuice.

Og saft i div. varianter, Gøy-saften blant annet, i mange "kunstige" smaker.

Vi hadde alltid saft hjemme, så det må ha vært både på 70- og 80-tallet.

*hehe*

Jeg vet da det, jeg og! Men... Dere er så bokstavelige!;-)

Skrevet

Ville sjekket ut suksessterte, jeg: To mandelbunner med en veldig gul og deeeeeeeilig eggekrem mellom (sånn variant som man koker fra bunnen av, har aldri lagd den sjøl!), og sjokoladeglasur og mandelstrø på toppen.

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift8965.asp

Og hvis man blander litt av fyllet med smeltet kokesjokolade for å ha som glasur blir den helt nydelig! :o)

Skrevet

Ville sjekket ut suksessterte, jeg: To mandelbunner med en veldig gul og deeeeeeeilig eggekrem mellom (sånn variant som man koker fra bunnen av, har aldri lagd den sjøl!), og sjokoladeglasur og mandelstrø på toppen.

http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift8965.asp

Hm - har bare spist suksessterte med gul krem (eggekrem) på jeg, aldri med sjokoladeglaur. Visste ikke at den fantes i flere varianter sånn sett.

Skrevet

*hehe*

Jeg vet da det, jeg og! Men... Dere er så bokstavelige!;-)

Trodde du hadde blitt lurt trill rundt av über-strenge foreldre jeg :-)

Skrevet

Trodde du hadde blitt lurt trill rundt av über-strenge foreldre jeg :-)

Litt begge deler, kan man vel kanskje si.. ;-)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...