ebbamor Skrevet 15. mai 2006 Del Skrevet 15. mai 2006 Hvordan var foredraget om GI? Lærte du noe nytt? Noe du vil dele med oss? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest baremei Skrevet 15. mai 2006 Del Skrevet 15. mai 2006 Tja. Det var en bra forelesning. Så mye nytt var det likevel ikke for meg, da forelesningen var beregnet på "den vanlige mannen i gata", og lå på et ganske lavt nivå. Men det kan være fint det også iblant:) GI er et stort og "kronglete" emne, så jeg tror det blir litt mye å legge ut om her:) Noe spesielt du lurer på? (Ingen garanti for at jeg kan svare da, men..) Jeg kan ihvertfall gi et par råd til de som følger GI: - Stirr dere ikke blinde på bare GI-verdiene, men ta hensyn til matvarens GL, glychaemic load, (mengden karbohydrat) også. Selv om gulrot har høyt GI, inneholder den få gram karbohydrater, og du må derfor spise mengdevis for å få nevneverdig blodsukkerpåvirkning. - Tenk også på næringsinnholdet i maten kontra GI. Visste du at gelèbringebær(smågodt) har lavere GI enn gulrøtter?! Mens gelebringebærene inneholder sukker og stort sett bare det, er gulrøttene stappfulle av nyttige næringsstoffer og fiber. At det skal være gunstig for hvermannsen å følge GI-prinsippet, er ennå ikke bevist(her behøves mer forskning). Derimot kan diabetikere ha god nytte av GI. Å spise mye grovt og grønt, skader imidlertid ingen:) Ha en god dag, ebbamor:) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ebbamor Skrevet 15. mai 2006 Forfatter Del Skrevet 15. mai 2006 Tja. Det var en bra forelesning. Så mye nytt var det likevel ikke for meg, da forelesningen var beregnet på "den vanlige mannen i gata", og lå på et ganske lavt nivå. Men det kan være fint det også iblant:) GI er et stort og "kronglete" emne, så jeg tror det blir litt mye å legge ut om her:) Noe spesielt du lurer på? (Ingen garanti for at jeg kan svare da, men..) Jeg kan ihvertfall gi et par råd til de som følger GI: - Stirr dere ikke blinde på bare GI-verdiene, men ta hensyn til matvarens GL, glychaemic load, (mengden karbohydrat) også. Selv om gulrot har høyt GI, inneholder den få gram karbohydrater, og du må derfor spise mengdevis for å få nevneverdig blodsukkerpåvirkning. - Tenk også på næringsinnholdet i maten kontra GI. Visste du at gelèbringebær(smågodt) har lavere GI enn gulrøtter?! Mens gelebringebærene inneholder sukker og stort sett bare det, er gulrøttene stappfulle av nyttige næringsstoffer og fiber. At det skal være gunstig for hvermannsen å følge GI-prinsippet, er ennå ikke bevist(her behøves mer forskning). Derimot kan diabetikere ha god nytte av GI. Å spise mye grovt og grønt, skader imidlertid ingen:) Ha en god dag, ebbamor:) Neida, jeg lurte ikke på noe spesielt. Bare lurte på om det var noe "nytt" å rapportere :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.