Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

serendipity

Nå spørs det jo litt hva dere skal grille? (helgrillet indrefielt, eller lammelår er nydelig). Flintstek og grillskiver er likosm ikke akkurat festmat. (for meg iallefall). Jeg syntes tomtat og mozarella salat med hjemmelaget pesto er godt. Og så bør man jo også ha en grønn salat, med ulike typer salater i.

Evt. kan du ha en gresk salat med tzatziki (kjempegodt til lam).

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1753872
Del på andre sider

Nyttårsjenta'

Nå spørs det jo litt hva dere skal grille? (helgrillet indrefielt, eller lammelår er nydelig). Flintstek og grillskiver er likosm ikke akkurat festmat. (for meg iallefall). Jeg syntes tomtat og mozarella salat med hjemmelaget pesto er godt. Og så bør man jo også ha en grønn salat, med ulike typer salater i.

Evt. kan du ha en gresk salat med tzatziki (kjempegodt til lam).

Hvordan lager du den greske salaten med tsatsiki?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1753924
Del på andre sider

Hvordan lager du den greske salaten med tsatsiki?

Gresk salat består av:

Tomater

Rødløk

Grønn paprika

Slangagurk

Fetaost

Oliven

Tørket oregano

Olje, eddik og salt (og evt. hvit pepper) etter smak

Eller se her: http://www.bradager.net/avm/oppskrifter/gresksalat.html

Tzatziki:

3 dl ( 1 beger) matyoghurt (den nye fra Tine, er tykkere i konsistensen enn vanlig naturell yoghurt. Alternativt kan naturell yoghurt brukes, da siler man den gjennom kaffefilter for å få den tykkere. Evt. blande naturell yoghurt med lettrømme eller kesam)

1 slangeagurk

2-3 hvitløkbåter

1/2 - 1 ts salt

hvit pepper

Skrell slangeagurken (bruk oste-høvel) og riv den grovt på rivjernet.

Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller i en sil, og la vannet renne av i ca.15 min.

Finhakk hvitløkbåtene og bland med matyoghurt og agurk.

Smak til med salt og pepper.

La Tzatzikien stå minst 1 time å trekke før den serveres.

Eller http://www.bradager.net/avm/oppskrifter/tzatziki1.html

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1753987
Del på andre sider

Gjest togli

Noe som er kjempeenkelt, lettvindt og godt til grillmat er pasta-penne-salat:

Du trenger en pakke pasta penne, en pakke ruccolasalat, en pose pinjekjerner og en pose tørka tomater.

-Legg ruccolasalat i bunnen og litt oppover på siden i en litt dyp tallerken.

-Ha over kokt, kald, pasta penne.

-Dryss over ristede pinjekjerner (stek dem forsiktig i en kjele. Det går fort, så pass på at de ikke blir brente!)

-Dryss over små biter av tørka tomater.

Server også gjerne baguetter med smør ved siden av.

Når man skal ha mange gjester til grillmat er det også lurt å legge fram tomme grillspyd. Del på forhånd opp ulike typer kjøtt i biter (biff, kyllingfilet, pølse, laksefilet etc.) og ulike typer grønnsaker i biter (sopp, paprika, vårløk, sukkererter, scuash, aubergine etc..). Legg bitene i hver sine skåler og folk setter på det de selv ønsker på sitt grillspyd.

Du kan på forhånd også marinere noe av kjøttet (f.eks. ferdig hvitløksmarinade å legge kjøttet i noen timer før grillingen starter)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1754082
Del på andre sider

Annonse

serendipity

Hvordan lager du den greske salaten med tsatsiki?

Jeg lager den sånn;

Romtempererte Plommetomater i skiver

Augrker i terninger/skiver

Finsnittet issalat (bruker dette om jeg ikke har grønn salat ved siden av)

Marinert Fetaost i terninger (evt. ikke marinert som jeg skjærer opp)

God olivenolje (ekstra virgin) over, og litt kvernet salt.

Svarte oliven.

Tsatziki:

En stor boks yoghurt naturell (som jeg siler vannet av i kaffefilter i ca. 30 min.), evt. kjøpt gresk yoghurt i innvandrerbutikk eller Meny.

En agurk grovrives på råkostjern, og siles vannet av i 1. time (strø litt salt over så går det fortere).

Når youghurten er klar har jeg i ca. 2 finhakkede/presssede hvitløksfedd, nykvernet salt (dne dæsj) og litt hvit pepper. så har jeg i agurken til slutt.

Noen har også litt olivenolje oppi, evt. noen har også litt Mynte. Jeg har ingen av disse delene oppi.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1754202
Del på andre sider

serendipity

Jeg lager den sånn;

Romtempererte Plommetomater i skiver

Augrker i terninger/skiver

Finsnittet issalat (bruker dette om jeg ikke har grønn salat ved siden av)

Marinert Fetaost i terninger (evt. ikke marinert som jeg skjærer opp)

God olivenolje (ekstra virgin) over, og litt kvernet salt.

Svarte oliven.

Tsatziki:

En stor boks yoghurt naturell (som jeg siler vannet av i kaffefilter i ca. 30 min.), evt. kjøpt gresk yoghurt i innvandrerbutikk eller Meny.

En agurk grovrives på råkostjern, og siles vannet av i 1. time (strø litt salt over så går det fortere).

Når youghurten er klar har jeg i ca. 2 finhakkede/presssede hvitløksfedd, nykvernet salt (dne dæsj) og litt hvit pepper. så har jeg i agurken til slutt.

Noen har også litt olivenolje oppi, evt. noen har også litt Mynte. Jeg har ingen av disse delene oppi.

Jeg glemte løk i tynne skiver til den greske salaten og det er et must ;-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1754204
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...