Nyttårsjenta' Skrevet 19. mai 2006 Del Skrevet 19. mai 2006 Vi skal ha dåp om tre uker og håper på pent vær. Vi skal da grille. Men, jeg vil veldig gjerne ha oppskrifter på gode salater og tilbehør fra dere! Jeg er ikke så veldig flink på kjøkkenet, så det er fint om det ikke er for avanserte oppskrifter.. Takk!! ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 19. mai 2006 Del Skrevet 19. mai 2006 Nå spørs det jo litt hva dere skal grille? (helgrillet indrefielt, eller lammelår er nydelig). Flintstek og grillskiver er likosm ikke akkurat festmat. (for meg iallefall). Jeg syntes tomtat og mozarella salat med hjemmelaget pesto er godt. Og så bør man jo også ha en grønn salat, med ulike typer salater i. Evt. kan du ha en gresk salat med tzatziki (kjempegodt til lam). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1753872 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nyttårsjenta' Skrevet 19. mai 2006 Forfatter Del Skrevet 19. mai 2006 Nå spørs det jo litt hva dere skal grille? (helgrillet indrefielt, eller lammelår er nydelig). Flintstek og grillskiver er likosm ikke akkurat festmat. (for meg iallefall). Jeg syntes tomtat og mozarella salat med hjemmelaget pesto er godt. Og så bør man jo også ha en grønn salat, med ulike typer salater i. Evt. kan du ha en gresk salat med tzatziki (kjempegodt til lam). Hvordan lager du den greske salaten med tsatsiki? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1753924 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvinnen med utopiene Skrevet 19. mai 2006 Del Skrevet 19. mai 2006 Hvordan lager du den greske salaten med tsatsiki? Man får sånn tsatsiki dipmiks (ved potetgullhyllen), den er ganske god. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1753934 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 19. mai 2006 Del Skrevet 19. mai 2006 Hvordan lager du den greske salaten med tsatsiki? Gresk salat består av: Tomater Rødløk Grønn paprika Slangagurk Fetaost Oliven Tørket oregano Olje, eddik og salt (og evt. hvit pepper) etter smak Eller se her: http://www.bradager.net/avm/oppskrifter/gresksalat.html Tzatziki: 3 dl ( 1 beger) matyoghurt (den nye fra Tine, er tykkere i konsistensen enn vanlig naturell yoghurt. Alternativt kan naturell yoghurt brukes, da siler man den gjennom kaffefilter for å få den tykkere. Evt. blande naturell yoghurt med lettrømme eller kesam) 1 slangeagurk 2-3 hvitløkbåter 1/2 - 1 ts salt hvit pepper Skrell slangeagurken (bruk oste-høvel) og riv den grovt på rivjernet. Ha den revne slangeagurken i et kaffefilter eller i en sil, og la vannet renne av i ca.15 min. Finhakk hvitløkbåtene og bland med matyoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper. La Tzatzikien stå minst 1 time å trekke før den serveres. Eller http://www.bradager.net/avm/oppskrifter/tzatziki1.html 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1753987 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 19. mai 2006 Del Skrevet 19. mai 2006 Noe som er kjempeenkelt, lettvindt og godt til grillmat er pasta-penne-salat: Du trenger en pakke pasta penne, en pakke ruccolasalat, en pose pinjekjerner og en pose tørka tomater. -Legg ruccolasalat i bunnen og litt oppover på siden i en litt dyp tallerken. -Ha over kokt, kald, pasta penne. -Dryss over ristede pinjekjerner (stek dem forsiktig i en kjele. Det går fort, så pass på at de ikke blir brente!) -Dryss over små biter av tørka tomater. Server også gjerne baguetter med smør ved siden av. Når man skal ha mange gjester til grillmat er det også lurt å legge fram tomme grillspyd. Del på forhånd opp ulike typer kjøtt i biter (biff, kyllingfilet, pølse, laksefilet etc.) og ulike typer grønnsaker i biter (sopp, paprika, vårløk, sukkererter, scuash, aubergine etc..). Legg bitene i hver sine skåler og folk setter på det de selv ønsker på sitt grillspyd. Du kan på forhånd også marinere noe av kjøttet (f.eks. ferdig hvitløksmarinade å legge kjøttet i noen timer før grillingen starter) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1754082 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 19. mai 2006 Del Skrevet 19. mai 2006 Hvordan lager du den greske salaten med tsatsiki? Jeg lager den sånn; Romtempererte Plommetomater i skiver Augrker i terninger/skiver Finsnittet issalat (bruker dette om jeg ikke har grønn salat ved siden av) Marinert Fetaost i terninger (evt. ikke marinert som jeg skjærer opp) God olivenolje (ekstra virgin) over, og litt kvernet salt. Svarte oliven. Tsatziki: En stor boks yoghurt naturell (som jeg siler vannet av i kaffefilter i ca. 30 min.), evt. kjøpt gresk yoghurt i innvandrerbutikk eller Meny. En agurk grovrives på råkostjern, og siles vannet av i 1. time (strø litt salt over så går det fortere). Når youghurten er klar har jeg i ca. 2 finhakkede/presssede hvitløksfedd, nykvernet salt (dne dæsj) og litt hvit pepper. så har jeg i agurken til slutt. Noen har også litt olivenolje oppi, evt. noen har også litt Mynte. Jeg har ingen av disse delene oppi. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1754202 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 19. mai 2006 Del Skrevet 19. mai 2006 Jeg lager den sånn; Romtempererte Plommetomater i skiver Augrker i terninger/skiver Finsnittet issalat (bruker dette om jeg ikke har grønn salat ved siden av) Marinert Fetaost i terninger (evt. ikke marinert som jeg skjærer opp) God olivenolje (ekstra virgin) over, og litt kvernet salt. Svarte oliven. Tsatziki: En stor boks yoghurt naturell (som jeg siler vannet av i kaffefilter i ca. 30 min.), evt. kjøpt gresk yoghurt i innvandrerbutikk eller Meny. En agurk grovrives på råkostjern, og siles vannet av i 1. time (strø litt salt over så går det fortere). Når youghurten er klar har jeg i ca. 2 finhakkede/presssede hvitløksfedd, nykvernet salt (dne dæsj) og litt hvit pepper. så har jeg i agurken til slutt. Noen har også litt olivenolje oppi, evt. noen har også litt Mynte. Jeg har ingen av disse delene oppi. Jeg glemte løk i tynne skiver til den greske salaten og det er et must ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1754204 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 19. mai 2006 Del Skrevet 19. mai 2006 Hvordan lager du den greske salaten med tsatsiki? Jeg glemte løk i tynne skiver til den greske salaten og det er et must ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1754205 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 19. mai 2006 Del Skrevet 19. mai 2006 Man får sånn tsatsiki dipmiks (ved potetgullhyllen), den er ganske god. Den kan ikke sammenlignes med hjemmelaget. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1754219 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mai 67 Skrevet 20. mai 2006 Del Skrevet 20. mai 2006 Den kan ikke sammenlignes med hjemmelaget. mangosalsa er nydelig til grillmat ! 1 mango 2 skiver ananas 2-3 fedd hvitløk saften av en liten lime sweet chilisaus etter smak,prøv deg frem. Ha alt i foodprossesoren og kjør i vei 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1755818 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 22. mai 2006 Del Skrevet 22. mai 2006 Tomatsalat. Skjær opp tomater i skiver + en del rødløk. (Ca. 1/2 pr. for to tometer). Litt hvitløk finhakkes. På toppen tar du sukker, litt eddik og litt olivenolje. Må stå noen timer. Kjempegodt. Blir alltid spist mye av uansett hvem som er på besøk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/231153-grillmat-i-d%C3%A5p/#findComment-1757627 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.