Gjest kakemonsa Skrevet 25. mai 2006 Skrevet 25. mai 2006 Nå er det bare 14 dager til barnedåpen og jeg innser at jeg ikke har funnet ut hva jeg skal bake. Hva er et must å ha i en slik sammenheng?? Tenkte å bestille marsipankake og tårnkake/kransekake fra baker. Skulle gjerne ha hatt noen gode tips om kaker som en kan bake og gjøre i stand et par dager før den store dagen. Evt bunner som kan lages i forveien, fryses ned og kun tines og pyntes dagen i forveien. Gjerne tips om kaker som er så enkle at selv jeg kan lykkes. Dersom det er ca 30 mennesker stor og smått - hvor mange kaker bør en ha? Dette er som dere sikkert skjønner første barndåp for meg og jeg er veldig usikker. Blir glad for alle gode råd! 0 Siter
Spirello Skrevet 25. mai 2006 Skrevet 25. mai 2006 verdens best kan fryses. DET er godt det! Lykke til med dåp. 0 Siter
Gjest kake! Skrevet 25. mai 2006 Skrevet 25. mai 2006 Brownies er vel ikke akkurat typisk festkake, men passer veldig godt til kaffe. Firkanter stablet på et fat med jordbær rundt og melis drysset over ser ganske elegant ut. Anbefaler pose-brownies fra...hm...er det toro? Tror det. 0 Siter
Torv Skrevet 25. mai 2006 Skrevet 25. mai 2006 Lag en marengsbunn (kan ligge flere dager) Lag den på stekebrettet, del den i to. Ha på krem på den ene delen, legg den andre oppå. ha krem (med sukker i selvsagt) øverst, og pynt med masse frukt og bær. Enkelt og greit. Lykke til! 0 Siter
Gjest Flystripa Skrevet 25. mai 2006 Skrevet 25. mai 2006 En ostekake m/gele både i osteblandinga og som ett lokk oppå. Alltid sitrongele inni kaka, oppå kan du ha jordbærgele og pynte med friske jordbær. En suksessterte, en verdens beste og en sjokoladekake i tillegg til tårnkake og evt marsipankake. 0 Siter
gunrika Skrevet 25. mai 2006 Skrevet 25. mai 2006 Jeg anbefaler Dajmkake. Den kan bakes lenge i forveien og settes i fryseren. Når jeg har den i selskaper blir fatet alltid tomt. 3 eggehviter og 1 1/2 dl sukker stivpiskes. 100 g hakkede mandler blandes forsiktig i. Stekes i kakeform med bakepapir i Stekes ved 150 grader i 1 1/2 t. Krem. 1 boks kremfløte 3 eggeplommer 120 g sukker 2 doble dajm Pisk eggeplommer og sukker. Pisk fløten og bland forsiktig med eggedosis og dajm. Settes i fryseren. Kan evt pyntes med sjokolade 0 Siter
Gemini Skrevet 25. mai 2006 Skrevet 25. mai 2006 En ostekake m/gele både i osteblandinga og som ett lokk oppå. Alltid sitrongele inni kaka, oppå kan du ha jordbærgele og pynte med friske jordbær. En suksessterte, en verdens beste og en sjokoladekake i tillegg til tårnkake og evt marsipankake. Ostekaka hørtes helt ut som etter min smak ;-) Men tårnkake, hva er det? Er det det samme som kransekake? 0 Siter
Gjest Flystripa Skrevet 25. mai 2006 Skrevet 25. mai 2006 Ostekaka hørtes helt ut som etter min smak ;-) Men tårnkake, hva er det? Er det det samme som kransekake? Tårnkake = kransekake En ting jeg ikke skjønner, er at den omtrent alltid "må" være en lukket eller åpen valnøtt (marsipankake) på bordet. Marsipan er grusomt, og jeg er barnslig... ;o) 0 Siter
Sofline Skrevet 25. mai 2006 Skrevet 25. mai 2006 En nøtte- eller mandelkake. Det virker så eksklusivt, men er lett å lage. 0 Siter
filiokus81 Skrevet 25. mai 2006 Skrevet 25. mai 2006 Marengsbunn toppet med vanlijekrem (eller vanlig krem) og friske jordbær! Mmmmmmm..... Ikke legg på kremen og jordbærene før rett før den skal serveres, da blir bunnen bløt. Men det er fort gjort og ufattelig godt! 0 Siter
Gjest dobba Skrevet 26. mai 2006 Skrevet 26. mai 2006 verdens best kan fryses. DET er godt det! Lykke til med dåp. Går det ann å fryse verdens beste? Blir den ikke vassen- mister sprøheten? Lar du vær å fylle den? Jeg liker den godt samme dagen som den er laget, men dagen etter så smaker den absolutt ikke bra. 0 Siter
Gemini Skrevet 26. mai 2006 Skrevet 26. mai 2006 Tårnkake = kransekake En ting jeg ikke skjønner, er at den omtrent alltid "må" være en lukket eller åpen valnøtt (marsipankake) på bordet. Marsipan er grusomt, og jeg er barnslig... ;o) Du må vel ikke bake marsipankake til ethvert kakebord? Hvis noen krever det, så får de stille opp med marsipankake selv... hehe Jeg synes marsipankake er godt jeg, men det er nesten alltid marsipankake på jobb når vi skal feire noe, og det er forholdsvis ofte, så jeg savner det aldri i andre sammenhenger. Og baker det aldri selv. Men så baker jeg svært lite også da. Nesten bare ostekaka mi, og ellers Toro-kaker :-) 0 Siter
kakki1365380609 Skrevet 26. mai 2006 Skrevet 26. mai 2006 Du må vel ikke bake marsipankake til ethvert kakebord? Hvis noen krever det, så får de stille opp med marsipankake selv... hehe Jeg synes marsipankake er godt jeg, men det er nesten alltid marsipankake på jobb når vi skal feire noe, og det er forholdsvis ofte, så jeg savner det aldri i andre sammenhenger. Og baker det aldri selv. Men så baker jeg svært lite også da. Nesten bare ostekaka mi, og ellers Toro-kaker :-) ...og den ostekaken er veeeeeeldig god......mmmm ) 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 26. mai 2006 Skrevet 26. mai 2006 Du kan også kjøpe lefser og ha samt lage vafler. 0 Siter
Scuba Skrevet 26. mai 2006 Skrevet 26. mai 2006 Sjokoladekake, snickerskake (Ritz kake), sånne skoffekaker kan jo fryses. 0 Siter
Gjest ccd Skrevet 26. mai 2006 Skrevet 26. mai 2006 Du kan også kjøpe lefser og ha samt lage vafler. Vafler til barnedåp? Lykke til! Tror jeg trakket og ordnet nok om jeg ikke skulle stå å steike vafler til en hel arme ogsååå... 0 Siter
Gjest gty Skrevet 26. mai 2006 Skrevet 26. mai 2006 Du må vel ikke bake marsipankake til ethvert kakebord? Hvis noen krever det, så får de stille opp med marsipankake selv... hehe Jeg synes marsipankake er godt jeg, men det er nesten alltid marsipankake på jobb når vi skal feire noe, og det er forholdsvis ofte, så jeg savner det aldri i andre sammenhenger. Og baker det aldri selv. Men så baker jeg svært lite også da. Nesten bare ostekaka mi, og ellers Toro-kaker :-) Har du oppswkrift? 0 Siter
cirek Skrevet 26. mai 2006 Skrevet 26. mai 2006 Går det ann å fryse verdens beste? Blir den ikke vassen- mister sprøheten? Lar du vær å fylle den? Jeg liker den godt samme dagen som den er laget, men dagen etter så smaker den absolutt ikke bra. enig. Jeg frøs en og den ble vassig og slett ikke god!!! 0 Siter
Gjest cty Skrevet 26. mai 2006 Skrevet 26. mai 2006 En ostekake m/gele både i osteblandinga og som ett lokk oppå. Alltid sitrongele inni kaka, oppå kan du ha jordbærgele og pynte med friske jordbær. En suksessterte, en verdens beste og en sjokoladekake i tillegg til tårnkake og evt marsipankake. oppskrift på suksessterte? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.