Gjest Mom33 Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Neida, som jeg skrev litt lenger opp: Vi tilpasser litt ekstra her og der, men lager vanligvis ikke egne retter til guttungen. Men dette svaret var mer en kommentar på det med at ungene begynner med å smake alt og like det meste, og deretter blir de kresne og kjipe... ;o) Når vi har middagsselskaper med både voksne og barn, har vi imidlertid som regel en egen barnemeny på lur, i tilfelle maten blir for vanskelig for de små gjestene. DET er jeg enig i. I selskap har man gjerne litt mer avansert mat, som ikke er så voldsomt barnevennlig. Dessuten, er det selskap skal jo alle få noe de synes er veldig godt, og da er det på sin plass med egen meny. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784331 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest darkside Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 DET er jeg enig i. I selskap har man gjerne litt mer avansert mat, som ikke er så voldsomt barnevennlig. Dessuten, er det selskap skal jo alle få noe de synes er veldig godt, og da er det på sin plass med egen meny. Pssst! Vi var i min søsters bryllup for to år siden, hvor det var koldtbord. Der fantes det knapt noe som helst barnevennlig.... og ungene var så sultne at de gikk amokk i kakefatet etterpå! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784334 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mom33 Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Pssst! Vi var i min søsters bryllup for to år siden, hvor det var koldtbord. Der fantes det knapt noe som helst barnevennlig.... og ungene var så sultne at de gikk amokk i kakefatet etterpå! Da var det - mildt sagt - et dårlig koldtbord. Særlig hvis brudeparet mente at ungene skulle være med! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784338 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 DET er jeg enig i. I selskap har man gjerne litt mer avansert mat, som ikke er så voldsomt barnevennlig. Dessuten, er det selskap skal jo alle få noe de synes er veldig godt, og da er det på sin plass med egen meny. Nemlig. ;o) Men jeg blir så generelt litt oppgitt over at når diskusjonen "kresne barn" kommer opp (både her inne og i RL), er det alltid en del som slår seg på brystet og hevder at ettersom de har servert ungene alt mulig og eksponert dem for variert mat etc, så er ungene deres altetende - og at kresne unger dermed må være bortskjemte ved matfatet. Folk som mener det, tror helt sikkert at vi har dillet noe alldeles skrekkelig med guttungen gjennom oppveksten, ettersom han er såpass lite altendende. Derfor må jeg altså ile til med en aldri så liten forsvarstale når temaet kommer opp. Guttungen satt som halvannetåring og suttet på marinerte scampi med lime og hvitløk. Det hjelper bare ikke det grann nå. ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784341 Del på andre sider Flere delingsvalg…
snø Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Ikke spesialmat, men tilpassing. Feks ketchup og ikke sterk salsa på nachosen. Dvs noen ganger blir det spesialmat, men det er fordi bella ikke tåler melkeprodukter, og skal vi ha mat hvor det er mye av det, så får hun noe annet. Vi ønsker jo fremdeles å kunne spise mat med melk og ost i. I de tilfellene det går lager jeg samme maten, bare med rismelk i hennes (feks grøt og potetstappe). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784353 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mom33 Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Nemlig. ;o) Men jeg blir så generelt litt oppgitt over at når diskusjonen "kresne barn" kommer opp (både her inne og i RL), er det alltid en del som slår seg på brystet og hevder at ettersom de har servert ungene alt mulig og eksponert dem for variert mat etc, så er ungene deres altetende - og at kresne unger dermed må være bortskjemte ved matfatet. Folk som mener det, tror helt sikkert at vi har dillet noe alldeles skrekkelig med guttungen gjennom oppveksten, ettersom han er såpass lite altendende. Derfor må jeg altså ile til med en aldri så liten forsvarstale når temaet kommer opp. Guttungen satt som halvannetåring og suttet på marinerte scampi med lime og hvitløk. Det hjelper bare ikke det grann nå. ;o) Nei, men jeg tror nok at mange barn får lov å bli akkurat så "kresne" som de vil, nettopp fordi de ikke møter motstand hjemme. Jeg har hatt mange barn på besøk her, som har spist middag. Foreldrene forteller at småtten verken spiser slik eller sånn, som en advarsel. Siden jeg av prisipp ikke lager 2 middager, så serveres også disse kresne gjestene det foreldrene sier de ikke spiser. Og tenk, så spiser de allikevel! Poenget er: Mat er makt. Unger bruker de maktmidlene de rår over. Og når det er sagt: Det finnes selvfølgelig matvarer ungene ikke greier å spise. Snuppa mi på 5 fikser ikke hvit saus. Hun brekker seg. Allikevel, hun smaker på hver gang vi har det, men slipper selvfølgelig å spise det. Det er en reell kresenhet. Vi slutter allikevel ikke å ha fiskeboller og hvit saus, vi lager bare sausen i egen kjele og steker fiskebollene hennes i panna. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784355 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mom33 Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Ikke spesialmat, men tilpassing. Feks ketchup og ikke sterk salsa på nachosen. Dvs noen ganger blir det spesialmat, men det er fordi bella ikke tåler melkeprodukter, og skal vi ha mat hvor det er mye av det, så får hun noe annet. Vi ønsker jo fremdeles å kunne spise mat med melk og ost i. I de tilfellene det går lager jeg samme maten, bare med rismelk i hennes (feks grøt og potetstappe). Pssst: Grøt med rismelk: Hvordan smaker det? Altså, blir det en annen smak enn med vanlig melk? Jeg vurderer sterkt å kutte ut alt av melkeprodukter i 4 uker som en test (slitsom mage), men å kutte ut grøten på lørdager blir en real nedtur. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784361 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Nei, men jeg tror nok at mange barn får lov å bli akkurat så "kresne" som de vil, nettopp fordi de ikke møter motstand hjemme. Jeg har hatt mange barn på besøk her, som har spist middag. Foreldrene forteller at småtten verken spiser slik eller sånn, som en advarsel. Siden jeg av prisipp ikke lager 2 middager, så serveres også disse kresne gjestene det foreldrene sier de ikke spiser. Og tenk, så spiser de allikevel! Poenget er: Mat er makt. Unger bruker de maktmidlene de rår over. Og når det er sagt: Det finnes selvfølgelig matvarer ungene ikke greier å spise. Snuppa mi på 5 fikser ikke hvit saus. Hun brekker seg. Allikevel, hun smaker på hver gang vi har det, men slipper selvfølgelig å spise det. Det er en reell kresenhet. Vi slutter allikevel ikke å ha fiskeboller og hvit saus, vi lager bare sausen i egen kjele og steker fiskebollene hennes i panna. Jeg er helt enig i deg vedr mat som makt/konfliktmiddel. Vi oppfordrer for øvrig alltid guttungen til å smake, og det er han veldig flink til. Men noen ganger brekker han seg, og da slipper han selvsagt å spise mer av det. Han får ros for å ha prøvd, og kan heller konsentrere seg om feks det tilbehøret han liker. Andre ganger kommer det plutselig en typisk sær "liker ikke" på mat han uka før har spist med god apetitt, og da får han heller gå uten - han er frisk og rask og dør ikke av å hoppe over et måltid. Minst mulig styr og dill for alle parter og færrest mulig følelser knyttet til mat er vel hva jeg tror på, rett og slett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784366 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mom33 Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Jeg er helt enig i deg vedr mat som makt/konfliktmiddel. Vi oppfordrer for øvrig alltid guttungen til å smake, og det er han veldig flink til. Men noen ganger brekker han seg, og da slipper han selvsagt å spise mer av det. Han får ros for å ha prøvd, og kan heller konsentrere seg om feks det tilbehøret han liker. Andre ganger kommer det plutselig en typisk sær "liker ikke" på mat han uka før har spist med god apetitt, og da får han heller gå uten - han er frisk og rask og dør ikke av å hoppe over et måltid. Minst mulig styr og dill for alle parter og færrest mulig følelser knyttet til mat er vel hva jeg tror på, rett og slett. Helt, helt enig! Man må ha mat for å overleve, og jeg mener at man ikke flink når man spiser. Fordi man rett og slett må. Minst mulig styr rundt mat, men selvfølgelig - man skal roses når man gjør noe ekstraordinært som f.eks. å smake på. Har sett altfor mye dilling med mat, som sagt, og jeg bestemte meg tidlig for å aldri gå i den fella. Har forresten en kamerat som påstår han skal saksøke sin egen mor pga. mat. Hun lot han få bestemme selv hva han ville spise i barne- og ungdomsåra, og det var kun pizza, pølser og hamburger. I voksen alder har han smakt på masse annen mat, og han mener mora burde straffes for å ha "nektet" han så mange goder. He-he, det er sagt i en humoristisk tone, da, han er ekstremt glad i mat i dag, all slags mat. Men det er noe i det også, sånn langt ned og dypt under. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784386 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Calóni Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Pssst: Grøt med rismelk: Hvordan smaker det? Altså, blir det en annen smak enn med vanlig melk? Jeg vurderer sterkt å kutte ut alt av melkeprodukter i 4 uker som en test (slitsom mage), men å kutte ut grøten på lørdager blir en real nedtur. På sykehus er det gjerne grøt på lørdager. Da jeg var der fikk jeg risgrøt kokt på rismelk. Den smakte annerledes, men jeg vente meg til den, og etterhvert syntes jeg den var ganske god. Barn venner seg ofte til sånt ganske fort, er min erfaring. Lag grøt med rismelk til henne, og "vanlig" grøt til dere. Det er jo verdt et forsøk? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784494 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mom33 Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 På sykehus er det gjerne grøt på lørdager. Da jeg var der fikk jeg risgrøt kokt på rismelk. Den smakte annerledes, men jeg vente meg til den, og etterhvert syntes jeg den var ganske god. Barn venner seg ofte til sånt ganske fort, er min erfaring. Lag grøt med rismelk til henne, og "vanlig" grøt til dere. Det er jo verdt et forsøk? Det er til meg, da, ikke ungene... Ha'kke lyst til å lage flere middager, så jeg tenkte bare at det gikk an å bruke rismelkgrøt til oss alle - hvis den ikke smaker veldig annerledes. Må nok sikkert bare gjøre et forsøk, ja. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784499 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aisha1365380364 Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Neida, som jeg skrev litt lenger opp: Vi tilpasser litt ekstra her og der, men lager vanligvis ikke egne retter til guttungen. Men dette svaret var mer en kommentar på det med at ungene begynner med å smake alt og like det meste, og deretter blir de kresne og kjipe... ;o) Når vi har middagsselskaper med både voksne og barn, har vi imidlertid som regel en egen barnemeny på lur, i tilfelle maten blir for vanskelig for de små gjestene. Delvis uenig Jeg opplever altfor ofte at vi blir invitert bort, og vertskapet har laget god grillmat, en nydelig fiskemiddag eller andre retter som er særdeles barnevennlige. I det minste av typen "alle finner noe de liker": Og så tilbys barna pølser, pølser og atter pølser. Våre er altetende, og jeg synes det er helt tåpelig at de skal sitte og spise pølser da det finnes "ordentlig mat". Større barn som er kresne synes jeg gjerne kan lage sin egen middag. Kanskje de da blir emr motivert for å smake på ting de ikke likte for en år siden? Smaker forandrer seg jo gjennom hele livet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784681 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Delvis uenig Jeg opplever altfor ofte at vi blir invitert bort, og vertskapet har laget god grillmat, en nydelig fiskemiddag eller andre retter som er særdeles barnevennlige. I det minste av typen "alle finner noe de liker": Og så tilbys barna pølser, pølser og atter pølser. Våre er altetende, og jeg synes det er helt tåpelig at de skal sitte og spise pølser da det finnes "ordentlig mat". Større barn som er kresne synes jeg gjerne kan lage sin egen middag. Kanskje de da blir emr motivert for å smake på ting de ikke likte for en år siden? Smaker forandrer seg jo gjennom hele livet. Jeg kan trygt love deg at ingen barn blir truet til å spise pølser her i gården. Som jeg skriver, som regel en egen barnemeny _på lur_, i tilfelle voksenmaten blir for vanskelig. Reserve, med andre ord. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784694 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Delvis uenig Jeg opplever altfor ofte at vi blir invitert bort, og vertskapet har laget god grillmat, en nydelig fiskemiddag eller andre retter som er særdeles barnevennlige. I det minste av typen "alle finner noe de liker": Og så tilbys barna pølser, pølser og atter pølser. Våre er altetende, og jeg synes det er helt tåpelig at de skal sitte og spise pølser da det finnes "ordentlig mat". Større barn som er kresne synes jeg gjerne kan lage sin egen middag. Kanskje de da blir emr motivert for å smake på ting de ikke likte for en år siden? Smaker forandrer seg jo gjennom hele livet. Åh, jeg kom på en ting til da jeg så innlegget mitt: Jeg irriterer meg ofte litt over at "barnemeny" på enkelte restauranter og serveringssteder er synonymt med pølser og pommes frites. I Danmark og mange andre land, er de mye flinkere til å variere den såkalte barnemenyen, slik at ungene kan velge mellom fiskeretter, kjøttretter, supper o.l. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784702 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest unger er smarte Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Jeg er helt enig i deg vedr mat som makt/konfliktmiddel. Vi oppfordrer for øvrig alltid guttungen til å smake, og det er han veldig flink til. Men noen ganger brekker han seg, og da slipper han selvsagt å spise mer av det. Han får ros for å ha prøvd, og kan heller konsentrere seg om feks det tilbehøret han liker. Andre ganger kommer det plutselig en typisk sær "liker ikke" på mat han uka før har spist med god apetitt, og da får han heller gå uten - han er frisk og rask og dør ikke av å hoppe over et måltid. Minst mulig styr og dill for alle parter og færrest mulig følelser knyttet til mat er vel hva jeg tror på, rett og slett. Jeg har et innspill vedrørende at barna "ikke liker" ditt og datt, fordi de skjønner at de får noe annet. Dza jeg bodde hjemme spiste og drakk jeg selvsagt det som var i huset. Jeg drakk alltid vann til maten, og spiste også de tingene som jeg ikke syntes var veldig gode. Nå som jeg bor for meg selv drikker jeg altfor mye pepsi max f.eks, fordi jeg har et valg. Hadde jeg som barn trodd at jeg fikk pannekaker i stedet for ertesuppe hadde jeg garantert benytet meg av det 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784733 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Calóni Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Det er til meg, da, ikke ungene... Ha'kke lyst til å lage flere middager, så jeg tenkte bare at det gikk an å bruke rismelkgrøt til oss alle - hvis den ikke smaker veldig annerledes. Må nok sikkert bare gjøre et forsøk, ja. :-) Joda, det er bare å gjøre et forsøk:) Men rismelk er ganske dyrt, da, så -jeg- ville nok heller ha laget to forskjellige. Men det er nå meg da, en fattig deltidsarbeidende student 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784785 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mom33 Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Joda, det er bare å gjøre et forsøk:) Men rismelk er ganske dyrt, da, så -jeg- ville nok heller ha laget to forskjellige. Men det er nå meg da, en fattig deltidsarbeidende student Hm, jeg er rik... ;-) Men dyrt - som i hva da? Literpris på kroner....? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784836 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Calóni Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 Hm, jeg er rik... ;-) Men dyrt - som i hva da? Literpris på kroner....? 20-25 kroner literen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1784865 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mom33 Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 20-25 kroner literen. DET skal jeg takle, ja, bare det ikke smaker helt forjæ...! Tusen takk! Eh, forresten... Hvor kjøper man rismelk? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1785013 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Aina E Skrevet 7. juni 2006 Del Skrevet 7. juni 2006 DET skal jeg takle, ja, bare det ikke smaker helt forjæ...! Tusen takk! Eh, forresten... Hvor kjøper man rismelk? Du kan bruke havremelk også... Jeg ville tro det smakte mer naturlig i grøt. Jeg bruker rismelk, men synes den blir litt tynn. Du får begge på de fleste ICA, Meny og helsekostbutikker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/233749-spesialmat/page/2/#findComment-1785017 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.