org Skrevet 14. juni 2006 Del Skrevet 14. juni 2006 Jeg er glad i grovbrød - skikkelig, saftige, deilige grovbrød med rug, sammalt hvete grov, kruskakli, helkorn og solsikkekjerner. Ulempen er at disse brødene heves heller dårlig, og da blir de heller ikke spist. Så enkelt er det. "Vanlige" grovbrød med mye (for mye) hvetemel og ganske mye sammalt hvete fin hever til den store gullmedaljen her. Og brødene er jo gode, men jeg skulle gjerne hatt dem grovere! Har noen gode tips? Takker på forhånd for svar! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/234807-skikkelig-grovbr%C3%B8d-som-heves-veeeldig-godt/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 14. juni 2006 Del Skrevet 14. juni 2006 Jeg pleier å bytte ut noe av det sammalte melet med hveteklid. Det er 40 prosent fiber i det så vidt jeg husker. Det hjelper på grovheten, men siden det ikke er så mye av det, fjerne det ikke så mye av heveegenskapen (vanskelig setning). Jeg synes også litt rømme, kesam eller yoghurt i deigen hjelper gjæren litt på vei i grovbrødene. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/234807-skikkelig-grovbr%C3%B8d-som-heves-veeeldig-godt/#findComment-1796518 Del på andre sider Flere delingsvalg…
org Skrevet 15. juni 2006 Forfatter Del Skrevet 15. juni 2006 Jeg pleier å bytte ut noe av det sammalte melet med hveteklid. Det er 40 prosent fiber i det så vidt jeg husker. Det hjelper på grovheten, men siden det ikke er så mye av det, fjerne det ikke så mye av heveegenskapen (vanskelig setning). Jeg synes også litt rømme, kesam eller yoghurt i deigen hjelper gjæren litt på vei i grovbrødene. Takk for svaret! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/234807-skikkelig-grovbr%C3%B8d-som-heves-veeeldig-godt/#findComment-1796863 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 15. juni 2006 Del Skrevet 15. juni 2006 Har kjøpt boka til Fedon Lindberg. Han baker jo veldig grovt brød. Han skriver at du må bruke litt glutenmel. (Det er ikke mel som er glutenfritt) Jeg har ikke testet det enda, men det står på huskelappen min:-) Mener han skrev at du får kjøpt det i helsekostforretninger. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/234807-skikkelig-grovbr%C3%B8d-som-heves-veeeldig-godt/#findComment-1796938 Del på andre sider Flere delingsvalg…
org Skrevet 15. juni 2006 Forfatter Del Skrevet 15. juni 2006 Har kjøpt boka til Fedon Lindberg. Han baker jo veldig grovt brød. Han skriver at du må bruke litt glutenmel. (Det er ikke mel som er glutenfritt) Jeg har ikke testet det enda, men det står på huskelappen min:-) Mener han skrev at du får kjøpt det i helsekostforretninger. Takk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/234807-skikkelig-grovbr%C3%B8d-som-heves-veeeldig-godt/#findComment-1796942 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.