org Skrevet 14. juni 2006 Skrevet 14. juni 2006 Jeg er glad i grovbrød - skikkelig, saftige, deilige grovbrød med rug, sammalt hvete grov, kruskakli, helkorn og solsikkekjerner. Ulempen er at disse brødene heves heller dårlig, og da blir de heller ikke spist. Så enkelt er det. "Vanlige" grovbrød med mye (for mye) hvetemel og ganske mye sammalt hvete fin hever til den store gullmedaljen her. Og brødene er jo gode, men jeg skulle gjerne hatt dem grovere! Har noen gode tips? Takker på forhånd for svar! 0 Siter
Sofline Skrevet 14. juni 2006 Skrevet 14. juni 2006 Jeg pleier å bytte ut noe av det sammalte melet med hveteklid. Det er 40 prosent fiber i det så vidt jeg husker. Det hjelper på grovheten, men siden det ikke er så mye av det, fjerne det ikke så mye av heveegenskapen (vanskelig setning). Jeg synes også litt rømme, kesam eller yoghurt i deigen hjelper gjæren litt på vei i grovbrødene. 0 Siter
org Skrevet 15. juni 2006 Forfatter Skrevet 15. juni 2006 Jeg pleier å bytte ut noe av det sammalte melet med hveteklid. Det er 40 prosent fiber i det så vidt jeg husker. Det hjelper på grovheten, men siden det ikke er så mye av det, fjerne det ikke så mye av heveegenskapen (vanskelig setning). Jeg synes også litt rømme, kesam eller yoghurt i deigen hjelper gjæren litt på vei i grovbrødene. Takk for svaret! 0 Siter
Speak Skrevet 15. juni 2006 Skrevet 15. juni 2006 Har kjøpt boka til Fedon Lindberg. Han baker jo veldig grovt brød. Han skriver at du må bruke litt glutenmel. (Det er ikke mel som er glutenfritt) Jeg har ikke testet det enda, men det står på huskelappen min:-) Mener han skrev at du får kjøpt det i helsekostforretninger. 0 Siter
org Skrevet 15. juni 2006 Forfatter Skrevet 15. juni 2006 Har kjøpt boka til Fedon Lindberg. Han baker jo veldig grovt brød. Han skriver at du må bruke litt glutenmel. (Det er ikke mel som er glutenfritt) Jeg har ikke testet det enda, men det står på huskelappen min:-) Mener han skrev at du får kjøpt det i helsekostforretninger. Takk! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.