midnattsol Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Er det noen som har ei god oppskrift på Oppnedkake? Har ei ubrukelig oppskrift, uansett hvor mye kaka steikes henger det fast røre på pinnen. Det er mulig den skal være litt klissete, men ikke så klissete og etter 2 timer i steikeovnen. Please hjelp meg - den ubrukelig oppskriften er den eneste jeg kan finne på internett. 0 Siter
Sofies mamma Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Deig 1: 180 g smør 180 g sukker 5 stk eggeplomme 5 ss melk 190 g hvetemel 2,5 ts bakepulver Deig 2: 5 stk eggehvite 260 g melis 100 g hakkede mandler ferdig vaniljekrem Deig 1: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel + bakepulver vekselvis. Deig 2: Stivpisk eggehvitene. Tilsett melis i tre omganger etter først å ha stivpisket hvitene. Kle en langpanne med bakepapir. Ha deig 1 i langpannen, bre den ut med en slikkepott. Legg deig 2 over og bre den ut med en slikkepott. Dryss over hakkede mandler. Stek kaken på nederste rille i varm ovn, 170 ºC i 25 min. Avkjøl kaken på rist. Del kaken i to (på tvers) og legg vaniljekrem på den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen over med mandelsiden opp. mener denne er fra wenkes kjøkken, men at jeg lager ca. 50% mer for å få utover langpanna. den oppskriften hun hadde ble akkurat for liten. men denne bruker jeg stadig og den blir alltid kjempebra. 0 Siter
emin Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Deig 1: 180 g smør 180 g sukker 5 stk eggeplomme 5 ss melk 190 g hvetemel 2,5 ts bakepulver Deig 2: 5 stk eggehvite 260 g melis 100 g hakkede mandler ferdig vaniljekrem Deig 1: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel + bakepulver vekselvis. Deig 2: Stivpisk eggehvitene. Tilsett melis i tre omganger etter først å ha stivpisket hvitene. Kle en langpanne med bakepapir. Ha deig 1 i langpannen, bre den ut med en slikkepott. Legg deig 2 over og bre den ut med en slikkepott. Dryss over hakkede mandler. Stek kaken på nederste rille i varm ovn, 170 ºC i 25 min. Avkjøl kaken på rist. Del kaken i to (på tvers) og legg vaniljekrem på den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen over med mandelsiden opp. mener denne er fra wenkes kjøkken, men at jeg lager ca. 50% mer for å få utover langpanna. den oppskriften hun hadde ble akkurat for liten. men denne bruker jeg stadig og den blir alltid kjempebra. Visste ikke at oppnedkake og Verdens Beste/Kvæfjordkake var det samme. ) 0 Siter
puttelull Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Visste ikke at oppnedkake og Verdens Beste/Kvæfjordkake var det samme. ) Jeg trodde at "opp-ned-kake" var med mandelbunn (hasselnøtter, kanskje...) og sjokolade på "toppen", jeg! Men kjært barn har jo som kjent mange navn... (Og jeg har _ikke_ oppskrift på den kaka jeg mener, dessverre!) 0 Siter
Basf Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Deig 1: 180 g smør 180 g sukker 5 stk eggeplomme 5 ss melk 190 g hvetemel 2,5 ts bakepulver Deig 2: 5 stk eggehvite 260 g melis 100 g hakkede mandler ferdig vaniljekrem Deig 1: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel + bakepulver vekselvis. Deig 2: Stivpisk eggehvitene. Tilsett melis i tre omganger etter først å ha stivpisket hvitene. Kle en langpanne med bakepapir. Ha deig 1 i langpannen, bre den ut med en slikkepott. Legg deig 2 over og bre den ut med en slikkepott. Dryss over hakkede mandler. Stek kaken på nederste rille i varm ovn, 170 ºC i 25 min. Avkjøl kaken på rist. Del kaken i to (på tvers) og legg vaniljekrem på den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen over med mandelsiden opp. mener denne er fra wenkes kjøkken, men at jeg lager ca. 50% mer for å få utover langpanna. den oppskriften hun hadde ble akkurat for liten. men denne bruker jeg stadig og den blir alltid kjempebra. Det der er jo Verdens Beste. Etter hva jeg finner etter litt søking på nettet så er Oppnedkake noe annet. Kvæfjordkake er omtrent det samme som Verdensbeste, bare med romkrem i stedet for vaniljekrem, og hakkede, i stedet for skivede, mandler. 0 Siter
Basf Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Vet ikke noe om denne kaka, men fant oppskrift her: http://home.online.no/~barbrjo/oppnedkake.cfm Du kan jo sjekke den opp mot den oppskriften du har, kanskje? 0 Siter
cecily Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Det der er jo Verdens Beste. Etter hva jeg finner etter litt søking på nettet så er Oppnedkake noe annet. Kvæfjordkake er omtrent det samme som Verdensbeste, bare med romkrem i stedet for vaniljekrem, og hakkede, i stedet for skivede, mandler. Kvæfjordkake trenger ikke ha romkrem. Jeg er kun vant til vaniljekrem. 0 Siter
nitni Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Mamma har ei god oppskrift på opp-ned-kake (ikke kvæfjordkaka), men de er borte til over helga, så hvis du kan vente til da, så kan jeg skrive den inn her. 0 Siter
midnattsol Skrevet 16. juni 2006 Forfatter Skrevet 16. juni 2006 Vet ikke noe om denne kaka, men fant oppskrift her: http://home.online.no/~barbrjo/oppnedkake.cfm Du kan jo sjekke den opp mot den oppskriften du har, kanskje? Akkurat den oppskriften jeg har prøvd. Hadde funnet en annen som virket bedre, men mistet linken. I dag lyktes jeg å komme inn på siden. Kaka står i ovenen nå og det virker som om den blir pent stekt og ikke rå. 0 Siter
midnattsol Skrevet 16. juni 2006 Forfatter Skrevet 16. juni 2006 Har funnet den linken som jeg hadde mistet. Og den oppskriften her virker mye bedre - kaka blir i hvertfall ikke rå eller må steikes i over 2 timer. Etter å ha mislyktes 2 ganger i dag med kakebaking har jeg nå prøvd en 3. gang.... 0 Siter
Gjest LucySky Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Jeg trodde at "opp-ned-kake" var med mandelbunn (hasselnøtter, kanskje...) og sjokolade på "toppen", jeg! Men kjært barn har jo som kjent mange navn... (Og jeg har _ikke_ oppskrift på den kaka jeg mener, dessverre!) Jeg har ingen oppskrift, men det vi kalte "upside-down-cake" da jeg var veldig ung og søstrene mine nygifte og den ene hadde bodd i USA i noen år - den var omtrent sånn: Vanlig sukkerbrødoppskrift. Så la man f.eks. halve jordbær tett i tett i en form, helte jordbærgele over og når det begynte å stivne, la man det stekte sukkerbrødet oppå der. Når alt var stivt, snudde man formen forsiktig opg lirket kaka ut med en høy og elegant topp av jordbær i gele. Det het upside-down-cake. 0 Siter
puttelull Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Jeg har ingen oppskrift, men det vi kalte "upside-down-cake" da jeg var veldig ung og søstrene mine nygifte og den ene hadde bodd i USA i noen år - den var omtrent sånn: Vanlig sukkerbrødoppskrift. Så la man f.eks. halve jordbær tett i tett i en form, helte jordbærgele over og når det begynte å stivne, la man det stekte sukkerbrødet oppå der. Når alt var stivt, snudde man formen forsiktig opg lirket kaka ut med en høy og elegant topp av jordbær i gele. Det het upside-down-cake. Takk!;-) Det hørtes veldig godt og sommerlig ut;-) 0 Siter
puttelull Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Vet ikke noe om denne kaka, men fant oppskrift her: http://home.online.no/~barbrjo/oppnedkake.cfm Du kan jo sjekke den opp mot den oppskriften du har, kanskje? DEN var det jeg har mista! Den kaka der er bare dritgod!;-) Her hentes gryter og nøtter fram i dette øyeblikk!;-) 0 Siter
Basf Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Kvæfjordkake trenger ikke ha romkrem. Jeg er kun vant til vaniljekrem. Men da heter den egentlig VerdensBeste... 0 Siter
nitni Skrevet 16. juni 2006 Skrevet 16. juni 2006 Men da heter den egentlig VerdensBeste... Kvæfjordkaka er opprinnelig med vaniljekrem. "Opphavet" til kvæfjordkaka er bestemora til en kamerat av meg, og fra ho skal det være vaniljekrem. Men ser noen steder på nettet at det står valgfritt på "orginaloppskrifta". 0 Siter
Sofies mamma Skrevet 17. juni 2006 Skrevet 17. juni 2006 Det der er jo Verdens Beste. Etter hva jeg finner etter litt søking på nettet så er Oppnedkake noe annet. Kvæfjordkake er omtrent det samme som Verdensbeste, bare med romkrem i stedet for vaniljekrem, og hakkede, i stedet for skivede, mandler. Jeg har alltid trodd at det var det samme som oppnedkake. Sorry... 0 Siter
cecily Skrevet 17. juni 2006 Skrevet 17. juni 2006 Men da heter den egentlig VerdensBeste... Næhei! Den heter Kvæfjordkake!!!!!!!! *ikke gi seg nå eller noen gang* 0 Siter
Basf Skrevet 17. juni 2006 Skrevet 17. juni 2006 Kvæfjordkaka er opprinnelig med vaniljekrem. "Opphavet" til kvæfjordkaka er bestemora til en kamerat av meg, og fra ho skal det være vaniljekrem. Men ser noen steder på nettet at det står valgfritt på "orginaloppskrifta". Der kan du se; kan ikke stole på god gamle Ingerid Espelid Hovig, en gang :-D! Uansett, jeg baker med romkrem, og syns det smaker VELDIG mye mer spennende *dukker* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.