Nyttårsjenta' Skrevet 6. juli 2006 Skrevet 6. juli 2006 Familien satt akkurat og spiste en masse delig fersk frukt, blant annet ananas. For å"tulle litt" (nei, jeg trenger ikke å høre fy, fy akkurat nå..) så lot vi gutten vår, 4 måneder, få smake litt på ananasen og det likte han veldig!! Han suttet høylytt og blev skikkelig sint når vi tok den vekk. Han har jo ikke fått tenner enda og klarte derfor ikke å få i seg noe fruktkjøtt. Kun litt saft. Han syntes dette var skikkelig deilig, men jeg lurer selvfølgelig på om dette kan være "farlig" for han..??? Han får kun pupp, og vi har ikke begynt med noen smaksprøver enda - dette var hans første smak av virkeligheten... Hva tror dere????? 0 Siter
Gjest Samfunnskritiker Skrevet 6. juli 2006 Skrevet 6. juli 2006 Har ikke hørt at det skal være falig i alle fall. Vi introduserte jo litt av hvert til barna våres tidlig vi og. Kremkake og is, er i allefall noen av favorittene. 0 Siter
keinstein Skrevet 6. juli 2006 Skrevet 6. juli 2006 Det er et ezym i ananas som påvirker slimhinnene og nervene, det er ikke farlig, men ikke alle tåler det. Inkl meg. Magen blir veldig aktiv, som en anlien blir født. Ta en fingerstor bit fersk ananas og legg under leppa som en snus. La den ligge der et par minutter. Det er ufarlig, men ubehagelig: halve trynet kribler. 0 Siter
keinstein Skrevet 6. juli 2006 Skrevet 6. juli 2006 Har ikke hørt at det skal være falig i alle fall. Vi introduserte jo litt av hvert til barna våres tidlig vi og. Kremkake og is, er i allefall noen av favorittene. Likte de iskrem altså? Merkelig. :-) 0 Siter
....AV Skrevet 6. juli 2006 Skrevet 6. juli 2006 Jeg tviler på at det er farlig, men han kan jo få litt rar mage etterpå. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 6. juli 2006 Skrevet 6. juli 2006 Så lenge det er i så små mengder ser ikke jeg noen grunn til ikke å gjøre det. Våre har fått smake mye rart de før de begynte å "spise". Så langt ser det ikke ut til at de har tatt skade av det. Lillebror fikk til og med romkake da han var 4,5 mnd gammel. Han likte det også han... 0 Siter
Åsemor Skrevet 6. juli 2006 Skrevet 6. juli 2006 Jeg tror det er helt greit å gi smakebiter til så små babyer, eple, pære, osv. Men jeg ville vært forsiktig med sitrusfrukter pga allergifaren, og oppi hodet mitt er ananas sitrus, men jeg tror egentlig ikke det stemmer... 0 Siter
nitni Skrevet 6. juli 2006 Skrevet 6. juli 2006 Jeg tror det er helt greit å gi smakebiter til så små babyer, eple, pære, osv. Men jeg ville vært forsiktig med sitrusfrukter pga allergifaren, og oppi hodet mitt er ananas sitrus, men jeg tror egentlig ikke det stemmer... Ananas er ikke en sitrus, minner om en slags kongle, men er rett og slett mange bær som har vokst sammen ) 0 Siter
Åsemor Skrevet 6. juli 2006 Skrevet 6. juli 2006 Ananas er ikke en sitrus, minner om en slags kongle, men er rett og slett mange bær som har vokst sammen ) Visste at jeg tok feil der ja, men smaken minner litt om sitrus. Og hvordan bæsjen kan bli minner også om sitrus. Snuppa mi fikk smake ananas for første gang her om dagen på smaksprøve i butikken. Likte ikke!! 0 Siter
PieLill Skrevet 7. juli 2006 Skrevet 7. juli 2006 Høre ut som en deilig forsmak på det han har i vente. ;-) Ser ingen ting galt med slike smaksprøver eller å mose/stavmikse litt å la den få smake enda mer. Eneste er om man er redd for allergi. Da blir man gjerne litt mer tilbakeholden. Skulle barnet begynne med litt fast føde før fyldte 6 mndr er det ingen som helst krise. Vi pleide forresten og ta digre gulrotbiter og la dem bruke som bitering før de fikk tenner. mvh 0 Siter
Mandolaika Skrevet 7. juli 2006 Skrevet 7. juli 2006 Det er et ezym i ananas som påvirker slimhinnene og nervene, det er ikke farlig, men ikke alle tåler det. Inkl meg. Magen blir veldig aktiv, som en anlien blir født. Ta en fingerstor bit fersk ananas og legg under leppa som en snus. La den ligge der et par minutter. Det er ufarlig, men ubehagelig: halve trynet kribler. Enzym mener du? Jeg har det på samme måte med kiwi av og til, slik du skriver om "kribling" i trynet. 0 Siter
keinstein Skrevet 7. juli 2006 Skrevet 7. juli 2006 Enzym mener du? Jeg har det på samme måte med kiwi av og til, slik du skriver om "kribling" i trynet. Papaya har et enzym felles med kiwi. Det kan mørne kjøtt. Papain. Legg noen skiver papaya eller kiwi på og under et seigt kjøttstykke en halvtimes tid i romtemperatur, og den blir betraktelig mørere. Kinarestauranter bruker det sammen med MSG i kjøttmarinade. Jeg vet ikke om enzymet i ananas kan det. 0 Siter
Mandolaika Skrevet 7. juli 2006 Skrevet 7. juli 2006 Papaya har et enzym felles med kiwi. Det kan mørne kjøtt. Papain. Legg noen skiver papaya eller kiwi på og under et seigt kjøttstykke en halvtimes tid i romtemperatur, og den blir betraktelig mørere. Kinarestauranter bruker det sammen med MSG i kjøttmarinade. Jeg vet ikke om enzymet i ananas kan det. Du vet så mye! :-) 0 Siter
topres Skrevet 7. juli 2006 Skrevet 7. juli 2006 Du vet så mye! :-) Tenkte akkurat det samme! 0 Siter
Mandolaika Skrevet 8. juli 2006 Skrevet 8. juli 2006 Bare unyttige saker. Nei, jeg synes det er veldig interessant, jeg. Slett ikke unyttig kunnskap det der da. Kult å vite ting som få andre vet. :-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.