Gå til innhold

sylting og safting!!!


Gjest bare litt nyskjerrig...

Anbefalte innlegg

Gjest bare litt nyskjerrig...
Skrevet

jeg er oppvokst med mor og besteforeldre som lagde saft og syltetøy av alle de bær som finnes i skogen og i hagen.

jeg prøver selv og lage lit saft og syltetøy.

er det egentlig mange mødre der ute som lager slike ting nå i dag eller er det slutt på det nå i dag..

Skrevet

Har tenkt å få tak i ei kasse med jordbær og lage syltetøy.

Skrevet

Jeg lager alltid masse jordbærsyltetøy og fryser ned.

Prøver også å komme meg på blåbærtur for å fylle frysern med litt blåbærsyltetøy.

Kantareller plukker jeg gjerne!

Ripsgele og ripssyltetøy pleier jeg også som regel å lage. Men ikke hvert år.

Så lager jeg litt saft sammen med ungene bare for skøy skyld, med andre ord ikke store mengder :o)

Når vi en gang får bedre lagringsplass og plass til saftpresse lager jeg gjerne store porsjoner saft, da den hjemmelagede er best!

Skrevet

Jeg lager alltid masse jordbærsyltetøy og fryser ned.

Prøver også å komme meg på blåbærtur for å fylle frysern med litt blåbærsyltetøy.

Kantareller plukker jeg gjerne!

Ripsgele og ripssyltetøy pleier jeg også som regel å lage. Men ikke hvert år.

Så lager jeg litt saft sammen med ungene bare for skøy skyld, med andre ord ikke store mengder :o)

Når vi en gang får bedre lagringsplass og plass til saftpresse lager jeg gjerne store porsjoner saft, da den hjemmelagede er best!

I tillegg gjør jeg noe lurt hver sommer;

klipper opp masse gressløk og persille og fyller i glass som jeg legger i fryseren.

Kutter også opp masse purreløk om jeg finner fin og rimelig, og fryser på glass.

Når jeg trenger litt gressløk til eggerøra f.eks tar jeg bare en gaffel og "skraper" ut litt, og legger glasset i fryseren igjen :o)

Gjest syltetøy er godt
Skrevet

Er det noe jeg hater så er det å plukke bær, så kjedelig, måtte være med da jeg var liten å det henger i enda :).

Er så heldig å ha en svigermor som er vill etter å plukke bær, så hun fyller fryseren vår med blåbær, bringebær og tyttebær. Molter og rips plukker mannen min :).

Jeg fryser ned bærene hele i tomme melkekartonger, og rører i sukker etterhvert som vi skal bruke bærene.

Jeg safter ikke noen av bærene.

Jordebær liker vi ikke når de har vært fryst .... får en ekkel smak synes vi, så vi har kun jordebær i hus på sommeren, altså kun nyrørt. Jeg har prøvd alle kjerringrådene vedr. sylting av jordebær, men får dessverre ikke den rette smaken samme hva jeg gjør. Så derfor har vi somsagt kun jordebær når det er høysesong i butikkene.

Skrevet

Jeg safter litt innimellom. Er ikke hvert år jeg orker, men det blir satt stor pris på av ungene. Har saftkoker, så det er bare å hive oppi og la det koke en stund. Mest styr med å sterilisere flasker faktisk (også å plukke bæra, da)

Skrevet

Safte gjør jeg ikke. Men jeg rører jordbær, bringebær og blåbær. Synes det er bedre med rørt bær enn med syltetøy. Dessuten gjør det jo ikke noe at det er veldig mye enklere heller...

Av og til får vi en bærepose med plommer av en bekjent. Da lager jeg plommesyltetøy.

Skrevet

Sylter til hele året hvert år, men lager bare saft en gang imellom.

Skrevet

Jeg kjøper to-tre kasser med jordbær hver sommer og rører til syltetøy (dvs noen kurver spiser vi jo).

I helga plukket jeg 9 kilo bringebær som jeg rørte til syltetøy.

Å plukke blåbær er koselig, men det er tungvindt med små barn, og de siste årene har jeg vært uheldig og ikke funnet noe særlig. SVigermor plukker imidlertid mye av både blåbær, tyttebær og molter som vi også får av.

Jeg lager saft av rips og solbær. Fikk to bøtter med rips på buskene i år som er fryst ned (med stilk og alt). Svigermor har masse solbær som jeg får til saft. Litt ut på høsten tar jeg bærene opp av frysen og safter masse deilig hjemmelaget saft :-)

Noen år koker jeg plommesyltetøy og eplemos, men ikke hvert år :-)

Gjest Tatjana
Skrevet

Safte gjør jeg ikke. Men jeg rører jordbær, bringebær og blåbær. Synes det er bedre med rørt bær enn med syltetøy. Dessuten gjør det jo ikke noe at det er veldig mye enklere heller...

Av og til får vi en bærepose med plommer av en bekjent. Da lager jeg plommesyltetøy.

Akkurat sånn gjør jeg det også! Rører bær og fryser ned. Lager ikke saft.

:-)

Skrevet

Min bestemor gjorde dette, men min mor var ikke bra på det.

Jeg lager litt syltetøy, men ikke mye. Hovedsaklig jordbær. Blir vel en 10-12 småglass som fryses ned + noen hele bær. Har ikke stor fryser.

Har litt rips og solbær som jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med. Ikke nok til å "sette igang" noe stort.

Men det er utrolig godt å ta opp rørte jordbær en kald vinterdag:-)

Skrevet

Hei

Jeg rører jordbær,molterbær og tyttebær.

Blåbær plukker jeg bare slik at jeg kan spise det samme dag eller til dagen etterpå.

Jeg har flyttet til en ny plass og nå aner jeg ikke hvor jeg kan plukke tyttebær og blåbær.:-(

Siden jeg har rips i hagen så blir det noen glass med ripsgele.

Skrevet

jeg gjør ikke det... Hadde et prosjekt gående for tre år siden der jeg skulle prøve meg på bestefars gode blåbær jule-likør! :) Men har ikke lagd det ennå gitt.. Blåbæra ble brukt i milkshake i stedet..

Skrevet

Min bestemor gjorde dette, men min mor var ikke bra på det.

Jeg lager litt syltetøy, men ikke mye. Hovedsaklig jordbær. Blir vel en 10-12 småglass som fryses ned + noen hele bær. Har ikke stor fryser.

Har litt rips og solbær som jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre med. Ikke nok til å "sette igang" noe stort.

Men det er utrolig godt å ta opp rørte jordbær en kald vinterdag:-)

Lag trollkrem (sånn som de fleste lager av tyttebær, går også med blåbær) av ripsa! Det er kjempegodt til vaffler :o)

Ellers er ripssaft med litt solbær i kjempegodt!

Skrevet

Lag trollkrem (sånn som de fleste lager av tyttebær, går også med blåbær) av ripsa! Det er kjempegodt til vaffler :o)

Ellers er ripssaft med litt solbær i kjempegodt!

Trollkrem??? Vet ikke hva det er jeg:-)

Ellers er det for lite bær til at jeg gidder å begynne med safting. Har bare to bittesmå busker. Det er også bare jeg som synes slik saft er kjempegodt:-(

Skrevet

Trollkrem??? Vet ikke hva det er jeg:-)

Ellers er det for lite bær til at jeg gidder å begynne med safting. Har bare to bittesmå busker. Det er også bare jeg som synes slik saft er kjempegodt:-(

Hehe, vi lagde trollkrem på skolekjøkkenet.

Stivpisket, lett sukret eggehvite blandes med tyttebær. Kan serveres med vaniljesaus. Luftig, lett og god dessert.

Skrevet

Lager eplesaft, har tre flotte epletrær ihagen. Lager jordbærsyltetøy, og kaldrørt. Lager også av blåbær, bring og molte....... Rips liker jeg ikke så de bærene henger til de faller av. :-)

Skrevet

Hehe, vi lagde trollkrem på skolekjøkkenet.

Stivpisket, lett sukret eggehvite blandes med tyttebær. Kan serveres med vaniljesaus. Luftig, lett og god dessert.

Skal prøve denne. Takk skal du ha:-) (Men står over tyttebær ettersom jeg ikke liker det. Prøver med rips i stedet)

Skrevet

Skal prøve denne. Takk skal du ha:-) (Men står over tyttebær ettersom jeg ikke liker det. Prøver med rips i stedet)

Det går sikker bra. Men rips og vaniljesaus er godt, det!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...