Gå til innhold

light produkter


Anbefalte innlegg

Gjest undrende i dag
Skrevet

Leser under her på innlegg om mat i barnehagen og ser at mange av dere reagerer på light produkter, f.eks saft.

Hos oss er slike matvarer og drikke en dagligdags kost uten at vi setter noe spørsmålstegn på det.

Så fortell meg hvorfor dere er så imot dette. Har dere noen fakta/vitenskapelige dokumenter som sier at det er farlig for små med kunstig søtningstoffer? Eller er det bare noe dere tror?

Videoannonse
Annonse
Gjest Shira12
Skrevet

Kroppen min tåler det ikke pga en sykdom jeg har. Har bare fakta på papir her hjemme, det er ikke på nett såvidt meg bekjent.

Men derfor blir jeg litt skeptisk og da gi dette til barnet mitt.

Det som skjer hos meg er at slimhinner er skjøre, og dette kunstige søtstoffet har en negativ effekt på slimhinnene. Det samme gjelder sprøytemidler o.l

Siden ingen vet hva som gjør at denne sykdommen bryter ut, og hvorfor man får det, velger jeg og styre unna det meste av light produkter.

Men jeg bruker sunn fornuft da, jeg "klikker" ikke om guttungen tar ett glass light saft innimellom :o) Men jeg kjøper det ikke selv. Og er jeg på besøk hos noen og får noe light, ja da tar jeg det :o)

Dette var jo ikke de fakta du ville ha, men hvordan jeg tenker og gjør.

Og til slutt så vil jeg si at jeg generelt skeptisk til alt kunstig. I allefall nå etter at jeg ble syk, og kroppen får store problem om jeg får i meg for mye kunstig.

Skrevet

Dette blir vel slik du føler selv. Selv bruker jeg ikke lett produkter. Tror litt "ekte" er bedre enn litt kunstig. Helsestasjonen anbefaler ikke lettprodukter.

Skrevet

Det vel forsket litt på kreftfremkalling osv - og litt av poenget er vel at produktene er så nye, så man vet ikke helt enda hvilke virkninger det får.

Jeg drikker lightsaft osv selv, men ungene får som regel sånne med redusert sukkerinnhold, men uten kunstig søtning.

Men når det er sagt, så får de også f.eks. Fun Light innimellom, fordi det er andre smaker som de synes er gode.

Og hos mamma'n (dette er mine stebarn, snuppa på snart 9 mnd får ihvertfall ikke light-produkter) drikkes og spises det light over en lav sko (fordi det er uten sukker, noe hun er opptatt av).

Så alle får gjøre som de tror er best!

Gjest Persille
Skrevet

Du så hva vi gjør i bhg.

Hjemme drikker vi light brus, ytterst sjelden saft. om vi har saft kjøper jeg gjerne saft med en smak vi liker, og da ser jeg ikke på om det er light eller ikke.

Andre light-produkter, oster osv bruker jeg over en lav sko.

Jeg tenker at det er så mye annet vi kan dø og ta skade av likevel, at dette umulig kan utgjøre en så stor fare som enkelte mener.

Gjest undrende i dag
Skrevet

Dette er det Mat & Helse skrev om aspartam for en stund siden.

http://www.matoghelse.no/index.php?id=309698

For meg er det logisk at kjemikalier og tilsetningsstoffer ikke er gunstig for små kropper i vekst.

Takk for din henvisning.

Ja, jeg tror vel også at det naturlige er best. Men så er det jo også så mye annet som er skadelig også. Både smågodt-som er fullt av e-stoffer, og grillmat som er for godt stekt er jo kreftfremkallende osv. Så jeg tenker som så at vi må ikke være for hysteriske heller.

Tenker også på at barn skal unngå hull i tennene og da er jo light saften bedre enn med sukkerinnhold. Og det er jo ikke alltid tannbørsten er tilgjengelig.

Nei, dette er vanskelig problematikk.

Gjest venter tredjemann
Skrevet

Light produkter uten tilsatt kunstig sukker er greitt nok.

Vi bruker mye av gilde sine god og mager produkter. Ikke fordi de er magrere, men fordi de ikke er tilsatt melk.

Det vi konsekvent unngår for ungenes del er kunstig sukker som aspartam ol. Vi er ikke helt fanatiske - om de får et glass på besøk er det greitt. Men hjemme, i barhenage - der får de produkter uten kunstig sukker. Syntes heller at de kan drikke vann og juice - saft/brus er kun tillørdag/bursdag.

Skrevet

Takk for din henvisning.

Ja, jeg tror vel også at det naturlige er best. Men så er det jo også så mye annet som er skadelig også. Både smågodt-som er fullt av e-stoffer, og grillmat som er for godt stekt er jo kreftfremkallende osv. Så jeg tenker som så at vi må ikke være for hysteriske heller.

Tenker også på at barn skal unngå hull i tennene og da er jo light saften bedre enn med sukkerinnhold. Og det er jo ikke alltid tannbørsten er tilgjengelig.

Nei, dette er vanskelig problematikk.

Syren i f.eks brus og saft er langt verre for tennene enn sukkeret...

Skrevet

Jeg selv tåler ikke kunstige søtningsstoffer. Får en ekkel sitring i kroppen, blir nummen, mister følelsen i ansiktet osv. Dette gjør at jeg er ytterst skeptisk til slike stoffer og bruker det selvfølgelig heller ikke til barna.

Skrevet

Takk for din henvisning.

Ja, jeg tror vel også at det naturlige er best. Men så er det jo også så mye annet som er skadelig også. Både smågodt-som er fullt av e-stoffer, og grillmat som er for godt stekt er jo kreftfremkallende osv. Så jeg tenker som så at vi må ikke være for hysteriske heller.

Tenker også på at barn skal unngå hull i tennene og da er jo light saften bedre enn med sukkerinnhold. Og det er jo ikke alltid tannbørsten er tilgjengelig.

Nei, dette er vanskelig problematikk.

Du har helt rett. Men for meg er akkurat det med light-produkter til barna enkelt. Siden cellene deres deler seg mye fortere enn våre bør det de får i seg være så naturlig som mulig. Og saft er hos oss uansett ingen daglig drikk.

sammfunnskritiker
Skrevet

Stens råd for ærnæring er veldig klar på at kroppen ikke skiller mellom vanlig sukker og kunstige søtningsmidler.

Det betyr at kroppen tolker allt søtt som sukker, og skipler blodukker på nøyaktig samme måte som sukker.

sammfunnskritiker
Skrevet

Syren i f.eks brus og saft er langt verre for tennene enn sukkeret...

Langt verre?

Er det ikke to ulike "virkningmekanismer"?

Hva gjør syren og hva gjør sukkeret?

Hva skjer med amaljen? Hva skjer med tannkjøtt?

Hvordan blir syren lang verre?

Skrevet

Langt verre?

Er det ikke to ulike "virkningmekanismer"?

Hva gjør syren og hva gjør sukkeret?

Hva skjer med amaljen? Hva skjer med tannkjøtt?

Hvordan blir syren lang verre?

Syren i drikkene angriper tennene(emaljen) direkte, mens sukkeret spises av bakterier som så utskiller stoffer som tærer på tennene. Mengden syre direkte fra drikkene blir jo naturlig nok større om du stadig drikker syreholdige drikker. Syreskader kan du heller ikke i noen særlig grad motvirke med tannbørsting fordi de kommer mens du drikker brus/saft. Sukkeret og andre matrester kan du derimot lett børste bort med en omgang med tannbørsten før bakteriene får fråtset i det.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...