Gå til innhold

mere husholdnings prat.


Anbefalte innlegg

Inspirert av velouria sin tråd så lurer jeg litt på hvordan handler dere?

Hver dag eller samler dere opp til storhandel en gang i uka eller annet?

Bruker du handleliste?

Her handles det så å si hver dag og opptil flere ganger daglig og det lønner seg nok ikke.

Derfor vil jeg nå prøve å gjøre dette annerledes.

Ser for meg at det er kjempevanskelig og planlegge middager fram i tid?

Kanskje har vi tenkt å ha kjøttkaker til middag en dag å så rekker vi ikke å ha det likevel for vi har fått et gjøremål den ettermiddagen, hva gjør vi da? løper på butikken å kjøper "papp pizza"?

Her i huset har vi aldri vært flink til å ta vare på rester og vi lager heller ikke mer enn akkurat til oss tre til middagen heller så vi har egentlig ikke nok med rester til middag neste dag og å ta vare på flere dagers rester byr meg imot.

Når du shopper mat hvor mye shopper du for på en gang i mat da ca?

(dette blir nok mer for de som shopper 1 gang pr uke)

Det er mye en lurer på.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/242517-mere-husholdnings-prat/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du kan jo ha litt "papp-pizza" liggende i fryseren, til slike tilfeller?

Vi var flinkere tidligere, jeg satt opp en ukeplan på søndag for kommende uke. Det hendte jo at vi byttet om, hvis vi følte for det, men da hadde vi i alle fall en plan. Lettere å spise sunt og mer variert da.

Og når det gjelder "rester", hva med å heller bruke litt tid, annenhver uke eller noe slikt, der du lager opp noen store porsjoner med gryterett eller andre ting som egner seg godt for fryseren, som bare er å varme opp senere? Du fryser da selvsagt ned i passe porsjoner.

En helt enkel kalender, enten på pc-en eller papir, eller for den saks skyld et linjert ark er jo alt du trenger for å lage ukeplanen.

Jeg er ikke så flink som jeg var lenger - fordi vi har mer penger nå enn før - men det går nok i gjennomsnitt 200 pr dag når jeg handler inn -og da er det middag og småtteri for en dag. Det er nok ikke så mye egentlig...men det hadde vært morsomt igjen å skjært inntil beinet - for vi ønsker oss nytt kjøkken. Jeg lurer av flere tusen i mnd til ferie og hygge -og det merkes ikke i det lange løp. Da jeg gikk opp en god del i lønn - så sparte jeg "overskuddet" - og derfor var vi i Frankrike og kom hjem igjen med penger til overs -og gubben skal på ferie alene i september og jeg skal i november.

Det er gøy å spare! - artigere enn å bruke kredittkort i alle fall - hehe

Du kan jo ha litt "papp-pizza" liggende i fryseren, til slike tilfeller?

Vi var flinkere tidligere, jeg satt opp en ukeplan på søndag for kommende uke. Det hendte jo at vi byttet om, hvis vi følte for det, men da hadde vi i alle fall en plan. Lettere å spise sunt og mer variert da.

Og når det gjelder "rester", hva med å heller bruke litt tid, annenhver uke eller noe slikt, der du lager opp noen store porsjoner med gryterett eller andre ting som egner seg godt for fryseren, som bare er å varme opp senere? Du fryser da selvsagt ned i passe porsjoner.

En helt enkel kalender, enten på pc-en eller papir, eller for den saks skyld et linjert ark er jo alt du trenger for å lage ukeplanen.

Jeg er ganske dårlig på å la være å impulshandle mat -i går kjøpte jeg en brokkolikvast og en pose ferske shampignon - men aner ikke hva jeg skal bruke dem til - hehe.

Jeg er ikke så flink som jeg var lenger - fordi vi har mer penger nå enn før - men det går nok i gjennomsnitt 200 pr dag når jeg handler inn -og da er det middag og småtteri for en dag. Det er nok ikke så mye egentlig...men det hadde vært morsomt igjen å skjært inntil beinet - for vi ønsker oss nytt kjøkken. Jeg lurer av flere tusen i mnd til ferie og hygge -og det merkes ikke i det lange løp. Da jeg gikk opp en god del i lønn - så sparte jeg "overskuddet" - og derfor var vi i Frankrike og kom hjem igjen med penger til overs -og gubben skal på ferie alene i september og jeg skal i november.

Det er gøy å spare! - artigere enn å bruke kredittkort i alle fall - hehe

ÅÅå det hørtes deilig ut.

Skal jeg spare så må jeg nok sette det inn på en sperret konto for ellers tar jeg dem når jeg er litt blakk. :)

Jeg har en ny jobb på trappene med dertil høyere lønn pr mnd så vi får se om jeg kan være så flink til å spare for jeg ønsker meg veldig en tur der det er avslapping sol og sommer.

Jeg er ganske dårlig på å la være å impulshandle mat -i går kjøpte jeg en brokkolikvast og en pose ferske shampignon - men aner ikke hva jeg skal bruke dem til - hehe.

Er ganske håpløs sånn jeg også.

Og så får jeg spontant lyst til å lage noe, fx "flisas nudelwok", men mangler ingredienser, og så gidder jeg ikke alltid dra ut og handle, for jeg er for sulten, og tar heller noe annet.

*må huske å oppdatere handlelista*

:-)

Annonse

Jeg er ganske dårlig på å la være å impulshandle mat -i går kjøpte jeg en brokkolikvast og en pose ferske shampignon - men aner ikke hva jeg skal bruke dem til - hehe.

lol.

Det blir utrolig mye sånn handel her også når vi løper på butikken flere ganger daglig.

Det spørs om vi må taue butikken litt lengre unna oss.

ÅÅå det hørtes deilig ut.

Skal jeg spare så må jeg nok sette det inn på en sperret konto for ellers tar jeg dem når jeg er litt blakk. :)

Jeg har en ny jobb på trappene med dertil høyere lønn pr mnd så vi får se om jeg kan være så flink til å spare for jeg ønsker meg veldig en tur der det er avslapping sol og sommer.

Jeg skaffet meg dette kortet; http://www.myholidaycard.no

der får man ganske bra renter på sparing ;)

lol.

Det blir utrolig mye sånn handel her også når vi løper på butikken flere ganger daglig.

Det spørs om vi må taue butikken litt lengre unna oss.

Jeg bare går over veien :) en gang glemte jeg meg - handlet så mye at jeg ikke kunne bære alt -da fikk jeg lov å låne handlevogna helt hjem -det så glupt ut! hehe

Vi handler nesten hver dag, men det er fordi han som er middagssjef, foretrekker å ikke planlegge for flere dager om gangen.

Jeg skriver handlelapp hver dag, middagssjefen har alltid bilen og handler det som står på lappen. Det er ikke så ofte han tar med noe som ikke er planlagt, det kan i så fall være frukt som var spesielt fristende, en øl til ham selv, o.l.

På lørdager drar jeg ofte til den billigste butikken og handler det vi trenger av sånt som kan lagres en stund - f.eks. tørkerull, pålegg, såpe osv.

Vi er relativt flinke til å ta vare på rester. De går i fryseren, og brukes ofte på dager da vi av en eller annen grunn ikke får spist middag til samme tid, fordi noen har et sent møte, tidlig trening el.l.

Vi (stort sett jeg) handler 3-4 ganger i uka. -og vi er elendige til å planlegge middager. det hender stadig vekk at vi ikke har en anelse om hva vil skal ha, ransaker fryseren eller må ta en kjapp tur på nærbutikken i tillegg.

Andre ting som brød, melk og pålegg har vi litt mer kontroll på, føler jeg.

Vi handler hovedsaklig en gang i uken, fredag eller lørdag. Da går vi gjennom kjøleskap og fryser og setter oss ned med kokebok og bestemmer meny for hele neste uke. Skriver så handleliste for ukens meny og fyller på med det vi mangler av dopapir, tørkepapir, vaskemidler osv.

Jeg vet stort sett hvordan uken vil bli og planlegger raske middager på travle dager, evt. forbereder jeg middagen kvelden før. Likevel blir det rett som det er endring i planene en dag, da overføres den retten til neste ukes plan.

Jeg bare går over veien :) en gang glemte jeg meg - handlet så mye at jeg ikke kunne bære alt -da fikk jeg lov å låne handlevogna helt hjem -det så glupt ut! hehe

Å herreg** for et syn!

Det er ikke lengre unna her heller enn at vi kan ta med vogna hjem.

Kanskje en idè å tipse butikken om at vi naboer vil ha egen vogn? :)

Annonse

Vi shopper skikkelig hver 14. dag ca, da blir det gjerne 2 fulle handlevogner og mange tusen kroner. (familie med veldig sultne og voksende barn) Bruker liste og forsøker å planlegge. Ingen av oss liker å handle.

I tillegg kjøpes det melk, yoghurt, grønnsaker og frukt ellers i uka ettersom vi går tom.

Handler litt hver dag. Det er det som passer oss best.

Har prøvd dette med storinnkjøp 1-2 ganger i uka. Det funka bare ikke. Ble alltid et eller annet jeg måtte handle utenom.

Så for oss er det altså mest lønnsomt å handle hver dag. Men det er viktig å følge handleliste slavisk. Impulskjøp er fyfy!! Da sprekker budsjettet fort.

Vi handler hovedsaklig en gang i uken, fredag eller lørdag. Da går vi gjennom kjøleskap og fryser og setter oss ned med kokebok og bestemmer meny for hele neste uke. Skriver så handleliste for ukens meny og fyller på med det vi mangler av dopapir, tørkepapir, vaskemidler osv.

Jeg vet stort sett hvordan uken vil bli og planlegger raske middager på travle dager, evt. forbereder jeg middagen kvelden før. Likevel blir det rett som det er endring i planene en dag, da overføres den retten til neste ukes plan.

slik har jeg også prøvd å ha det, høres veldig fornuftig ut!

må stramme inn her hos oss ser jeg..

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...